Categories: Євро-2024

Євро-2024. Результати всіх матчів п’ятниці

Сьогодні матчами у групах B, F та J продовжився 7-й тур кваліфікації Євро-2024.

Група В

Нідерланди — Франція — 1:2 (0:1)

Голи: Гартман (83) — Мбаппе (45+1, 53). 

Франція завдяки Мбаппе перемогла Нідерланди. Форвард ще на 7-й хвилині вивів свою команду вперед, а по перерві у його активі був уже дубль. Протягом другого тайму гості впевнено домінували на полі, господарям було складно підібратися до штрафного суперників. Зрештою, під завісу гри Гартман таки відіграв один м’яч. Але фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу французів.

Тож, Франція продовжує очолювати групу (18 очок), Греція піднялася на другу сходинку (12), Нідерланди треті (9), Ірландія четверта (3), Гібралтар без пунктів.

Ірландія — Греція — 0:2 (0:1)

Голи: Якумакіс (20), Масурас (45+4). 

Господарі більше контролювали м’яч протягом всієї гри та завдали 17 ударів по воротах Греції, лише чотири з них були у площину. Проте Якумакіс та Масурас принесли перемогу своїй команді та наразі друге місце у групі.

Група F

Естонія — Азербайджан — 0:2 (0:2)

Голи: Байрамов (9), Шейдаев (45+4, з пенальті).

Гості відкрили рахунок ще у дебюті зустрічі, а під завісу тайму подвоїли перевагу. Естонці протягом другої 45-хвилинки 8 разів пробили по воротах суперника, однак відіграти бодай один м’яч не змогли, тож залишилися аутсайдерами у групі F (1 бал). У Азербайджана 4-те місце та 4 очки.

Австрія — Бельгія — 2:3 (0:1)

Голи: Лаймер (73), Забітцер (84, з пенальті) — Люкбакіо (12, 55), Лукаку (58).

На 79-й хвилині вилучений Онана (Бельгія) — повторне попередження.

Лукебакіо записав до свого активу дубль, а Лукаку зробив рахунок розгромним. Однак австрійці таки відквитали один м’яч аж на 73-й, а потім Забітцер забив і другий гол. Та все ж цього недостатньо бодай для нічиєї. Тож, Бельгія посіла перше місце (16 очок) та достроково вийшла у фінальну частину Євро-2024. Австрія наразі друга (13), топ-3 замикає Швеція (6).

Група J

Португалія — Словаччина — 3:1 (2:0)

Голи: Рамуш (18), Роналду (29, з пенальті, 72) — Ганцко (69), Лоботка (80).

Господарі ще у першому таймі продемонстрували тотальну перевагу та постійно створювали небезпеку біля воріт суперника. Це дозволило розмочити рахунок ще на 18 хвилині зустрічі. Рамос виграв боротьбу на другому поверсі та переправив мʼяч у ворота.

Невдовзі Вавро підвів партнерів, зігравши рукою у власному штрафному. Роналду впевнено реалізував 11-метровий. Зірковий португалець міг також забити з гри, але мʼяч пролетів за кілька сантиментів від лівої стійки.

По перерві Словаччина почала огризатися та проводити свої атаки. Зокрема Суслов вийшов на ударну позицію, але пробив високо над поперечиною. А ось Ганцко з допомогою рикошету відіграв один мʼяч. За кілька хвилин Роналду відповів своїм голом, замкнувши подачу Фернандеша. Гості після цього не зупинилися – Лоботка красиво закрутив у девʼятку. Удар зацінив навіть Роналду. Більше голів команди не забивали. Португалія достроково вийшла на Євро-2024.

Ісландія — Люксембург — 1:1 (1:0)

Голи: Оскарссон (23) — Родрігес (47).

У паралельному матчі групи Ісландія грала проти Люксембурга. Оскарссон вивів господарів вперед, відгукнувшись на подачу Сігурдссона. Після відпочинку Родрігеш відновив паритет.

Ліхтенштейн — Боснія та Герцеговина — 0:2 (0:2)

Голи: Рахманович (13), Стеванович (41).

Натомість Боснія і Герцеговина розібралася з Ліхтенштейном. Ще у першій половині зустрічі підопічні Мілошевіча заколотили переможні два голи у ворота опонента – відзначилися Рахмановіч та Стевановіч.

Завтра 7-й тур відбору Євро-2024 продовжиться сімома матчами у групах C, G та H.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

10 хв. ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

13 хв. ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

16 хв. ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

18 хв. ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

23 хв. ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

26 хв. ago