Олександр Бабич: Гра з Македонією буде такою ж важкою, як з Італією

Український футбольний фахівець Олександр Бабич поділився очікуваннями від матчу національної команди проти збірної Північної Македонії у відборі до Євро-2024.

– Найголовніший поєдинок – завжди наступний. Впевнений, команда максимально сконцентрована на матчі проти Північної Македонії. Від нього залежатимуть перспективи подальшої конкуренції за вихід на Євро-2024.

– Наскільки важким буде поєдинок проти македонців?
– Думаю, десь на рівні з грою проти італійців. Не забуваємо перший матч із ними – він був дуже непростим. Тоді точно зрозуміли, що ця команда може створити сюрпризи. Буде важка гра.

– Що з позитивного можна відзначити в контексті збірної України?
– Більшість футболістів, які викликаються до збірної, мають стабільну ігрову практику в своїх клубах. Особливо це стосується лінії оборони, і це добре.

– На яких проблемах нашої збірної потрібно робити акцент зараз?
– Припускаю, що не в найкращому моральному стані перебувають гравці «Динамо» та «Шахтаря». «Гірники» після перемоги в ЛЧ меншою мірою, а «Динамо» після невдач в чемпіонаті – більшою. Також турбують мікротравми гравців.

– Які фактори можуть принести нам бажану перемогу?
– Буду категоричним – надійна та організована гра в обороні. Впевнений, в атаці у нас будуть моменти. Рівень майстерності наших гравців атаки вищий за македонців. Але збірники мають розуміти, що все одно результат залежатиме від надійної та правильної гри в обороні. Це стосується всієї команди, а не лише захисників. Мова про верхній пресинг, наскільки команда буде правильно створювати штучні офсайди. Організована гра без мʼяча буде ключовою.

– Хто зіграє в рамці воріт?
– Цікавий вибір. Дуже добре, що всі три голкіпери мають досвід гри в єврокубках та, відповідно, під тиском. Так, вони припускаються помилок, але це нормально. Різника зараз навряд чи будуть розглядати як першого. Але я схиляюся до вибору Трубіна. Нинішній психологічний фон говорить на його користь, плюс робота ногами в початку атак і розіграші мʼяча все ж таки краща у виконанні Трубіна.

Нагадаємо, що матч відбору Євро-2024 між збірними України та Північної Македонії відбудеться 14 жовтня в Празі (початок — о 16:00 за київським часом).

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Джан П’єро Гасперіні: Арсенал – чудова команда, яку важко обіграти

Увечері 19 вересня відбулися матчі 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25.Читати далі

40 хв. ago

Джерело: для Мудрика важливий 10-й номер, він вимагав його в Челсі

За інформацією ТаТоТаке, Михайло Мудрик перед підписанням контракту з Челсі просив у одного керівника віддати…

1 годину ago

14-річний вундеркінд Арсеналу встановив рекорд у Юнацькій лізі УЄФА

14-річний Макс Даумен встановив новий рекорд, ставши наймолодшим гравцем в історії "Арсеналу" у Юнацькій лізі…

1 годину ago

Хабі Алонсо: Це лише перша гра, але, звісно, ​​ми задоволені

19 вересня о 19:45 відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів. Німецький Байєр у гостях відвантажив…

1 годину ago

Інгулець може підписати захисника Динамо

За інсайдерською інформацією, на перегляді в “Інгульці” перебуває 20-річний правий захисник “Динамо” Артем Бенедюк.Читати далі

1 годину ago

Ганс-Дітер Флік: Ми маємо визнати, що Монако заслужив на перемогу

Головний тренер «Барселони» Ганс-Дітер Флік оцінив поразку від «Монако» (1:2) у матчі 1-го туру основного турніру оновленої…

1 годину ago