Барселона виступила із офіційною заявою у справі Негрейри

“Барселона” на своєму офіційному сайті опублікувала заяву у справі колишнього віцепрезидента суддівської комісії Королівської федерації футболу Іспанії Хосе Негрейри, який звинувачується в отриманні хабарів від каталонського клубу.

“Барселона” хотіла б нагадати, що виступає як приватний обвинувач у процедурі, відомій як “справа Негрейри”, щоб захистити організацію від потенційного злочину недобросовісного управління в період розслідування.

Клуб вважав за краще зробити це з самого початку, щоб позначити свою позицію щодо виплат третім особам, з огляду на переконаність організації в тому, що спортивного корупційного злочину не було.

“Барса” ще раз заявляє, що протягом багатьох років їй надавалися технічні консультативні послуги щодо суддів і гравців. Клуб має у своєму розпорядженні матеріали, що доводять їхнє існування і реальність. Усі ці матеріали, спрямовані на поліпшення підготовки матчів професійних футбольних команд, було оплачено компанією, що надавала послуги. Частину збережених матеріалів нещодавно передали до суду, який проводить розслідування.

Під керівництвом президента Лапорти виплати завжди проводилися компанії, яка відповідала за ці функції, а не третім особам або компаніям.

Ми шкодуємо, що постанова, про яку було повідомлено вчора, містить думки та оціночні судження, які ставлять під сумнів етику президента Жоана Лапорти, оскільки:

1) особою, яка фігурувала в процедурі і щодо якої ведеться розслідування, є ФК “Барселона”, а не її нинішній президент;

2) клуб має право на захист у цьому процесі;

3) клуб також може бути потерпілою стороною.

Крім того, варто пам’ятати, що справа перебуває на стадії розслідування, а особисті судження, занесені до постанови, не призвели ні до чого іншого, як до плутанини в громадській думці, що – ненавмисно, звісно – завдало іміджу клубу і президента серйозної шкоди.

У будь-якому разі клуб на чолі зі своїм президентом продовжить захищати законні інтереси організації через юристів.

Нарешті, ми ще раз наголошуємо: на думку клубу, ніщо з того, що намагається вплинути на дії щодо керівництва, не випадкове. “Барселона” продовжує зазнавати зовнішньої атаки, кампанії з інституційної дискредитації, що ґрунтується на деяких фактах, які досі взагалі не визнані. Кампанія спрямована на дестабілізацію клубу в усіх сферах: спортивній, економічній та соціальній”, – йдеться в заяві.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Барселона програла 12 з останніх 26 матчів у ЛЧ

19 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів сезону 2024/25, у якому «Барселона» на виїзді поступилася «Монако» з рахунком 1:2. Читати…

3 години ago

Олександр Караваєв: Ліга Європи поступається Лізі чемпіонів, але це – великий виклик

Захисник київського "Динамо" Олександр Караваєв на заході, присвяченому старту команди у Лізі Європи, поділився спогадами…

3 години ago

Гендиректор Полісся: На сьогодні ідентичні газони до нашого є лише на трьох стадіонах АПЛ

Генеральний директор "Полісся" Володимир Загурський розповів про технологію укладення нового газону на "Центральному" та двох полях навчально-тренувального…

3 години ago

Дієго Сімеоне: Ми контролювали 80 відсотків гри, але не змогли зупинити контратаку, яка принесла їм гол

Головний тренер "Атлетіко" Дієго Сімеоне прокоментував перемогу над "Лейпцигом" (2:1) в матчі 1-го туру загального…

3 години ago

Платіні запропонував змінити правила футболу та зменшити кількість гравців

Мішель Платіні, який наразі є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, а до цього…

3 години ago

Мікель Артета: Якщо не вдається перемогти, доведеться забрати одне очко

Наставник лондонського Арсенала Мікель Артета висловився про нічию (0:0) з італійською Аталантою у матчі 1…

3 години ago