Categories: Друга ліга

Дмитро Чирикал – найкращий тренер 11-го туру Другої ліги ПФЛ

Всеукраїнське об’єднання тренерів з футболу аналізує підсумки матчів стартового туру Другої ліги сезону 2023/24.

Друга ліга з інтересом стежила за подіями на Житомирщині – там третя команда першості приймала лідера при всього лише двох матчах різниці. Перший офіційний матч між клубами та їх головними тренерами визначав повний розклад не тільки в питанні першого місця, а в конфігурації всієї лідируючої п’ятірки.

Тож наш сьогоднішній лауреат у Другій лізі – головний тренер мирівської «Дружби» Дмитро Чирикал. Його підопічні обіграли ПФК «Звягель» (1:0 у виїзному матчі), вигравши ключовий матч у боротьбі за лідерство в непритаманному собі стилі.

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)
У випадку поразки та навіть нічиєї в випадку перемоги ЮКСА «Дружба» втрачала б перше місце. При цьому ПФК «Звягель» чотири тури та майже цілий місяць не знав поразок, а під керівництвом Шищенка взагалі не втрачав очок і не пропускав м’ячів (три перемоги із загальним рахунком 11:0). Господарі зберігали та зберігають статус найбільш результативної та найбільш видовищної команди дивізіону, до цього вони лише раз у чемпіонаті покидали поле без забитих м’ячів.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 4
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)
«Дружба» не могла розраховувати на травмованих воротаря Бабійчука, захисника Юречка, півзахисників Головка, Казакова та Недолю. Проте втрати ПФК «Звягель», щонайменше, рівні: захисник Власюк, півзахисники Панчишин і Ващишин, нападник Майтак. Двоє останніх – серед найбільш результативних гравців ліги (15 результативних дій, включаючи 13 голів, на двох). Зважаючи на глибину складу, «Дружба» підійшла до десайдера більш боєздатною.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)
Порівняно з минулим туром (9:1 проти «Металурга-2») мирівчани оновили три позиції. Замість Казакова вийшов у центрі поля Сторчоус, центрхава Головка замінив не по позиції нападник Грищенко, а замість правого півзахисника Замуренка з’явився Порохня – основний вибір на своїй позиції.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)
Зазвичай «Дружба» використовує формацію 4-5-1 в практичній реалізації 4-1-4-1, однак команда Чирикала вирізняється тактичною гнучкістю та вмінням використати слабкості суперника собі на користь. На Житомирщині мирівчани зіграли в 4-4-1-1, заточивши двох нападників на пресинг і розтягування захисту суперників, а також наситивши захисний блок. Зазвичай «Дружба» має відчутну перевагу в володінні м’ячем, але цього разу поступилася ініціативою суперникам, натомість, поклавшись на швидкий перехід від оборони в атаку. Наявність висококласних гравців із хорошою школою дозволяла проявляти творчу ініціативу. Промовистий приклад – гол Бандуріна, який видав сольний прохід метрів на 60 із завершальним ударом.

5. Накопичувальний критерій – 5
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)
Це четверта поспіль перемога «Дружби» (сумарний рахунок 13:2), в тому числі – друга поспіль «суха» на виїзді. Від «Звягеля» та «Чайки» мирівчани відірвалися вже на п’ять очок, а також завдяки цій перемозі зберегли перше місце (тому що «ЮКСА» в звітному турі виграла й залишається на відстані одного лише очка від лідера).

Лауреат 11-го туру в номінації «Тренер туру Другої ліги»:
Дмитро Чирикал («Дружба» Мирівка)
Середній бал – 4,6

Пресслужба ПФЛ за матеріалами uafc.org.ua

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago