АПЛ. Арсенал Зінченка обіграв Манчестер Сіті

В межах 8-го туру чемпіонату Англії лондонський “Арсенал” приймав на своєму полі “Манчестер Сіті”. Головний тренер “канонірів” Мікель Артета включив Олександра Зінченка у стартовий склад своєї команди на цю гру.

АПЛ, 8-й тур.

Арсенал – Манчестер Сіті 1 : 0.

1 – 0. Мартінеллі – 87.

“Арсенал”: Рая, Вайт, Саліба, Габріел, Зінченко (Томіясу, 75), Райс, Жоржиньйо (Партей, 75), Едегор, Троссард (Мартінеллі, 46), Жезус, Нкетіа (Хаверц, 75).

“Манчестер Сіті”: Едерсон, Вокер, Діаш, Аке, Гвардіол, Ковачіч (Матеус Нунес, 68), Льюїс (Стоунз, 68), Бернарду Сілва, Фоден, Альварес (Доку, 68), Голанд.

Манчестер Сіті виграв у Арсенала 12 попередніх матчів чемпіонату. Мікелю Артеті не вдавалося настільки здивувати Гвардіолу, щоб відібрати очки, але перемога по пенальті в Суперкубку Англії вже була. Обидві команди підійшли до очної зустрічі з серйозними кадровими втратами: чинні чемпіони змушені обходитися без Родрі та де Брюйне, а віцечемпіони не могли розраховувати на лідера Саку.

Старт зустрічі залишився за Манчестер Сіті. Гості впевнено комбінували. Пеп довірив місце в центрі Льюїсу, але молодий універсал висувався вище, а Сілва задавав напрямок атакам з позиції Родрі. Втім, позиційні розіграші Сіті були не настільки гострими, як пресинг. “Містяни” отримували моменти, високо зустрічаючи суперника.

Артета планував будувати атаки від власних воріт через короткий пас. Під такий задум навіть Жоржінью з’явився в опорній зоні. Але команда виявилася не готовою до тиску Ман Сіті. Захисники не встигали звільнятися від м’яча, а Райя жахливо нервував. Дві помилки голкіпера – двічі міг забивати Альварес.

Найкращі шанси Манчестер Сіті все ж створив після одного кутового у виконанні Фодена. Райс на лінії зупинив м’яч, коли пробивав Гвардіол. За мить Аке вивалився на ворота, скориставшись скидкою Холанда, однак не влучив у ціль.

З часом Арсенал змінив підхід і почав гра дальніми передачами. Це допомогло перекидати пресинг Сіті та не підставлятися. З виносу Зінченка виник перший момент біля воріт Едерсона – Нкетіа пробив неточно. Ігрової переваги у “канонірів” не було, але грав вирівнялася. Якість футболу не вражала, гольових шансів не виникало.

Все могло змінитися, якби суддя не зіграв за Манчестер Сіті. У середині першого тайму Ковачіч дуже грубо заїхав прямою ногою заїхав у Едегора. Майкл Олівер показав лише жовту картку, а VAR не виправив це рішення. Це ще пів біди. Через кілька хвилин Матео ідентичним підкатом ззаду врізав по Райсу. Цей фол також міг претендувати на пряму червону, але арбітр не виписав навіть другу жовту!

Артета відразу по перерві випустив Мартінеллі. Бразилець дав імпульс команді. Господарі підняли темп, жорсткіше зустрічали суперників і заходили у штрафний майданчик. Хоч ініціатива опинилася в руках Арсенала, явних моментів не було.

Футболісти загалом часто помилялися. Багато браку, багато хаосу. Манчестер Сіті завдав 4 ударів за весь матч. Статистика xG красномовна: 0,55 – 0,56. І все ж Арсенал досяг свого!

На останніх хвилинах ентузіазм “канонірів” був винагороджений. Якщо Сіті інертно чекав фінального свистка, то Арсенал рвався вперед. Зіграли всі заміни Артети. Партей закинув з глибини, Томіясу скинув на Хаверца, той віддав на Мартінеллі, а бразилець з допомогою рикошету забив переможний гол.

Арсенал переміг, перервав 12-матчеву серію поразок проти Сіті, набрав 20 очок і піднявся на друге місце АПЛ. Манчестер Сіті вдруге поспіль програв і з 18 балами опустився на третю сходинку.

Максимович Назар

Recent Posts

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

4 секунди ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

4 хв. ago

УПЛ U19. Олександрія здобула перемогу над Лівим Берегом

В п’ятницю, 20 вересня, команда Олександра Карпова, в межах 7 туру чемпіонату юнацьких команд сезону…

1 годину ago

Джерело: Гравці Роми дуже незадоволені звільненням Де Россі

За інформацією Il Corriere dello Sport, гравці Роми розчаровані звільненням тренера Даніеле Де Россі, а…

1 годину ago

Відразу 5 гравців Руху подорожчали за версією Transfermarkt

Одразу 5 гравців "Руху" потрапили у список 15-ти футболістів УПЛ, які найбільше додали у трансферній…

1 годину ago

Тібо Куртуа: Я зігнав весь жир і додав м’язової маси

Голкіпер Реала Тібо Куртуа розповів про те, як травма змінила його підхід до фізичної підготовки.…

1 годину ago