Categories: Єврокубки

Ліга чемпіонів. Реал Сосьєдад переміг Зальцбург, шалений камбек від Браги

Сьогодні, 3 жовтня, відбулися перші два матчі другого туру Ліги чемпіонів з футболу.
Ліга чемпіонів
Груповий раунд
2 тур, 3 жовтня

Зальцбург (Австрія) – Реал Сосьєдад (Іспанія) 0:2 (0:2)

Голи: 0:1 – 7 Оярсабаль, 0:2 – 27 Мендес.

Зальцбург і Реал Сосьєдад у першому турі створили несподіванки. Австрійці обіграли Бенфіку, а баски відібрали очки в Інтера. Але рівної боротьби сьогодні не вийшло. Зальцбург сміливо, але розбито пресингував. Сосьєдад з перших хвилин захопив ініціативу та забив швидкий гол зусиллями Оярсабаля.

Гості продовжували домінувати – Кубо та Барренечеа розривали суперників один в один. Другий гол був справою часу, і час настав у середині першого тайму. Браїс Мендес протягнув м’яч з власної половини до чужого штрафного без жодного спротиву, а потім покотив повз всіх австрійців.

По перерві вболівальники не побачили голів. Зальцбург міг відновити інтригу, коли Шіміч заробив пенальті, однак VAR виправив рішення головного арбітра та не дозволив пробити 11-метровий. Реал Сосьєдад з 4 очками вийшов на перше місце групи D. Зальцбург з 3 балами залишився другим.

Уніон (Німеччина) – Брага (Португалія) 2:3 (2:1)

Голи: 1:0 – 30 Бекер, 2:0 – 37 Бекер, 2:1 41 Ніакате, 2:2 – 51 Брума, 2:3 – 90+4 Кастру.

Уніон в стартовому матчі Ліги чемпіонів майже стримав Реал. Урс Фішер зробив ставку на організовану оборону, з чим німецька команда чудово впоралася. У Мадриді довелося повністю обійтися без контратак, а от сьогодні на зафарбованому в червоні кольори Олімпіаштадіоні можна було думати про перемогу.

Господарі віддали м’яч супернику та жалили гострими контрвипадами. Вже на третій хвилині Гозенс забив після прострілу Беккера, але той гол скасували через офсайд. Уніон дуже майстерно розганяв швидкі атаки. Беренс і Беккер отримували гектари вільних зон і бігли на чужі ворота.

Змарнувавши кілька моментів, капітан “сталевих” нарешті відкрив рахунок. Беккер отримав пас з глибини від Крала та завершив контру успішним виходом на голкіпера. А через 7 хвилин Шеральдо оформив дубль – Духі закинув з глибини, Тузар скинув на вільного Беккера, а той пробив точно.

Наприкінці першого тайму Уніон пропустив необов’язковий гол після стандарту – відзначився Ніакате. А на початку другого Берлін ковтнув ще один після стандарту. Орта акуратно підіграв, а Брума ювелірним ударом у “дев’ятку” зрівняв рахунок.

Уніон зумів повернути собі контроль над ситуацією та знову почав створювати моменти. Беккер завдав ще кількох ударів з вигідних позицій. Ааронсон на останніх хвилинах дивом не влучив по воротах, зустрівшись з м’ячем на 11-метровій позначці.

У підсумку Уніон знову здобув менше, ніж заслужив. На останніх секундах компенсованого часу Берлін пропустив третій вирішальний гол від Каштру. Німецька команда опинилася на дні групи С, хоча видала два солідні матчі. Брага набрала перші очки після поразки від Наполі.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

1 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

8 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

17 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

21 хв. ago

Шахтар знизив ціну на Судакова – “гірники” сподіваються продати гравця за 55-60 млн. євро

"Шахтар" суттєво знизив ціну на свого півзахисника Георгія Судакова.Читати далі

31 хв. ago

Три гравці основи Руху перед матчем з Динамо повернулися до загальної групи

Три гравці "Руху" перед матчем 7-го туру УПЛ з "Динамо" відновилися після травм та повернулися…

35 хв. ago