Categories: Єврокубки

Інтер – Бенфіка: анонс матчу 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів

3 жовтня. 22:00. Ліга Чемпіонів. Група D. Другий тур
Мілан. “Джузеппе Меацца”
“Інтер” – “Бенфіка”
Головний арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стан команд

Обидві команди набрали у своїх лігах 18 очок після семи турів. При цьому “Бенфіка” не перша у своїй, а друга. Її хайлайт – перемога над “Порту” у п’ятницю. Хоча тоді вона в першому таймі виглядала абсолютно непоказно, попри гру в чисельній більшості з 19-ої хвилини. Та й в другому грала зовсім не блискуче, забивши лише один м’яч. Анатолій Трубін працював у воротах не менш, ніж Діого Кошта, двічі рятуючи команду.

Хайлайтом “Інтера” безперечно була перемога в Міланському дербі з рахунком 5:1 16-го вересня. Однак відтоді він скоріше страждає. Забив тоді останній команді Серії А “Емполі” лише один м’яч, минулої середи (“Бенфіка” в середині попереднього тижня відпочивала) відкрив рахунок, але в результаті поступився вдома “Сассуоло”, програючи йому в динамізмі та креативі. А в суботу 61 хвилину не міг забити “Салернітані” з зони вильоту.

В результаті останній він забив чотири м’ячі силами однієї людини – капітана Лаутаро Мартінеса, який вийшов на заміну. Що повернуло серпневі розмови про Лаутарозалежність. Арріго Саккі взагалі заявив, що “нерадзуррі” загалом тримаються лише на індивідуальних діях, не командних.

В першому турі групового турніру Ліги Чемпіонів одразу після 5:1 над “Міланом” “Інтер” грав огидно в гостях проти “Реал Сосьєдад”. Пропустив ранній гол, не міг зачепитися за м’яч, ламався під натиском. Йому пощастило з наївністю та поганою реалізацією суперника, а Лаутаро в підсумку на 87-ій хвилині врятував нічию.

“Бенфіка” ж в першому турі залишилася вдесятьох вдома проти “Зальцбурга” на 13-ій хвилині, одразу пропустила з пенальті, потім пропустила другий і забити не спромоглася. Тренер її сьогоднішнього суперника Сімоне Індзагі, щоправда, вказує, що і тоді створила багато, і програти не заслужила. В результаті за ударами по воротах і володінню м’ячем вона навіть перемогла, що підтверджує слова Індзагі.

“Бенфіка” – гостроатакувальна команда, що полюбляє м’яч, домінування, гарні комбінації та прориви на дриблінгу. При цьому залишає чималі дірки в обороні, погано, ледаче грає у відборі, за що її чимало критикують. “Інтер” ж вміє грати в будь-який тип футболу, але особливо небезпечний у стрімких контратаках. Тож божевільний темп і безліч небезпечних моментів у вівторок ми повинні побачити.

Цифри та факти

  • “Інтер” та “Бенфіка” зустрічалися п’ять разів. Перший лідирує з трьома перемогами та двома нічиїми. Цікаво, що у двох матчах у Лісабоні він не пропускав, а ось у двох у Мілані (ще один матч відбувся на нейтральному полі у фіналі Кубка Чемпіонів сезону 1964/65) пропустив загалом шість м’ячів
  • Останні їхні зустрічі відбулися в березні цього року у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів. “Інтер” переміг в гостях з рахунком 2:0, а вдома зіграв внічию – 3:3
  • “Бенфіка” ніколи не перемагала на “Джузеппе Меацца” ані “Інтер”, ані “Мілан” – чотири поразки та одна нічия в п’яти матчах
  • В п’яти з шести останніх гостьових матчів у всіх турнірах за участю “Бенфіки” забивалося більше трьох м’ячів, в шостому – три, в п’яти з останніх восьми домашніх за участю “Інтера” – більше трьох і ще в одному – три
  • “Інтер” виграв чотири з п’яти останніх домашніх матчів Ліги Чемпіонів, не пропустивши в них. П’ятий – 3:3 з “Бенфікою”
  • “Бенфіка” не програла десять своїх попередніх гостьових матчів Ліги Чемпіонів – шість перемог та чотири нічиї

Кадри

Головна дилема в “Бенфіці” – гостроатакувальний Нерес на лівому фланзі чи надійніший Жоау Маріу? Другий грав проти “Порту”, перший – проти “Зальцбурга”. Існує думка, що оборона команди все одно не покращиться, тому краще вже кинути в бій всіх атакерів у справжній схемі 4-2-3-1.

Серед гравців атаки відрізняється Анхель Ді Марія, який повернувся до клубу після довгої кар’єри в європейських грандах. Він забив “Порту” і у лізі, і в Суперкубку. Рафа Сілва та Нерес завжди готові прориватися, але завжди нестабільні. Форвард Муса забив чотири м’ячі у сезоні, зокрема, “Порту” в Суперкубку, але не дотягує за рівнем. Кабрал сидить за його спиною.

Також питання до центру оборони. Його лідер Антоніо Сілва був вилучений проти “Зальцбурга”, Морато багато пропустив через важку травму, Араужо дуже недосвідчений, а Жоао Віктор виключений з поїздки до Італії через проблеми з дисципліною.

Анатолій Трубін влітку мало не перейшов до “Інтера” з доволі виснажливою сагою. Кар’єру в “Бенфіці” він розпочав у запасі, продовжив невпевненою грою у воротах, але виступ проти “Порту” в п’ятницю – його перша гучна заява.

“Інтер” постійно ротує склад. Навіть Бастоні, Мхітарян та Лаутаро в суботу вперше у сезоні розпочали матч в запасі, розпочав і один з найкращих гравців Дімарко. В першому турі ЛЧ ротація коштувала жахливої гри, але тепер цієї помилки Індзагі не повторить. Аугусто та Асллані цього разу почнуть в запасі, а Арнаутович взагалі травмований. Як і Фраттезі.

Дилема може бути лише у центрі оборони. Ачербі та Дарміан здатні потіснити Де Фрая та Павара.

Лаутаро вже з десятьма голами у восьми матчах у всіх турнірах з початку сезону, його напарник в атаці Маркус Тюрам – з двома голами та чотирма асистами в семи. Генріх Мхітарян виграв дербі з двома голами та асистом.

Перед зустріччю з Рогером Шмідтом, тренером, у якого грав в “Байєрі”, Хакан Чалханоглу говорив дуже теплі слова про нього.

“Інтер”: Зоммер, Павар, Ачербі, А. Бастоні, Думфріз, Чалханоглу, Барелла, Мхітарян, Дімарко, Тюрам, Лаутаро Мартінес

“Бенфіка”: Трубін, Ба, Морато, Отаменді, Аурснес, Невеш, Кекчу, Ді Марія, Рафа, Нерес, Муса

Турнірна таблиця

# КОМАНДА I П Н П З-П БАЛИ
1 Зальцбург 1 1 0 0 2-0 3
2 Реал Сосьєдад 1 0 1 0 1-1 1
3 Інтер 1 0 1 0 1-1 1
4 Бенфіка 1 0 0 1 0-2 0
Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

18 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

22 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

24 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

27 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

29 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

31 хв. ago