Categories: УПЛ

Роман Григорчук: З одного боку, ми трохи засмучені, що зіграли внічию

На післяматчевій прес-конференції по завершенні поєдинку 9-го туру УПЛ “Чорноморець” – “Зоря” головний тренер одеситів Роман Григорчук відповів на запитання журналістів. Три перших були адресовані керманичу “моряків” кореспондентом UA-Футбол.

Чи можна занести до активу сьогоднішній результат?

– До активу – ні, адже плани і наміри щодо нього у нас були інші. Однак після гри ми повинні прийняти цей результат, бо все могло скластись по-різному.

– Ваш луганський колега Валерій Кривенцов сказав, що у сьогоднішньому матчі повинна була вигравати “Зоря”. Ви розділяєте цю точку зору чи у вас все ж інші погляди щодо цього?

– Я не збираюсь нікому заперечувати, а лише повторю те, що вже сказав: сьогодні все могло бути по-різному. У “Зорі” були моменти, і можливо навіть гостріші, ніж були створені нами. Але це така гра, нічийний підсумок якої слід прийняти.

– Як гадаєте, на підсумковий результат могла вплинути та обставина, що на відміну від “Чорноморця”, який трьома днями раніше проводив кубковий матч із “Кривбасом”, у “Зорі” було набагато більше днів для відпочинку і її футболісти могли краще підготуватись? Чи причина в чомусь іншому?

– Я не став би на цьому акцентувати увагу. Звичайно, ми відчували, що нам подекуди не вистачало гостроти сприйняття реакції – того, що є у “свіжіших” футболістів. Але це футбольне життя. Так склалося, що нам вийшло зіграти через два дні на третій, і ми не повинні про це так багато говорити. Можу сказати, що “Зоря” – команда з потужнішим підбором футболістів. У її складі нині є гравці високого класу, їх є ціла низка. І даю тисячу відсотків, що луганська команда буде не на тому місці, на якому зараз перебуває. Для мене це очевидно і я у цьому впевнений. Тож з одного боку ми трохи засмучені, що зіграли внічию. Проте враховуючи усі нюанси, ми ні в якому разі не повинні говорити про те, що це погано або може мати місце якийсь негатив.

У сьогоднішньому матчі із замиранням серця доводилось спостерігати, як гравці “Чорноморця” досить ризиковано розігрували м’яч у своєму штрафному майданчику під час спроби суперника застосовувати пресинг. Невже так обов’язково у подібних ситуаціях віддавати його воротареві, який знаходиться у незручному становищі, щоб той вимушений був вибити м’яча невідомо куди?

– Я розумію ваше бачення футболу і ви будете дуже незадоволені моєю відповіддю. Так, повинні (усміхається). Але це не має бути за принципом “пощастить – не пощастить”. Тут потрібне вміння – відіграти тих футболістів, які пресингують.

– Як оцінюєте гру голкіпера Данила Варакути?

– Про нього із стовідсотковою впевненістю можна сказати, що сьогодні була найкраща гра у його житті. Слава Богу, що його дії допомогли не пропустити м’яча. Я хочу вірити в те, що це стане початком великого шляху Варакути у великому футболі.

Максимович Назар

Recent Posts

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

9 хв. ago

Інфантіно скликатиме екстрену нараду з телекомпаніями через відсутність транслятора клубного ЧС-2025

Президент ФІФА Джанні Інфантіно скликав екстрений брифінг з керівництвом телебачення щодо клубного чемпіонату світу, повідомляє…

15 хв. ago

Бойкот. Ультрас Роми протестують проти звільнення Де Россі

18 вересня "Рома" оголосила про звільнення Даніеле Де Россі з посади головного тренера.Читати далі

18 хв. ago