Вільярреал – Жирона: анонс матчу 7-го туру Ла Ліги

27 вересня 2023 року. 20:00. Вільярреал. “Естадіо де ла Сераміка”.
Ла Ліга 2023-24. 7-й тур
“Вільярреал” – “Жирона”
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: Альберто Морено (“Вільярреал”)
Травмовані: Франсіс Коклен, Деніс Суарес – Бернардо, Хоель Рока, Рікард Артеро, Джастін, Тоні Вілья
Під питанням: Хорхе Куенка, Алекс Баена, Херард Морено – Борха Гарсія

“Вільярреал”

П’ять з шести наступних поєдинків “Жовта субмарина” зіграє вдома і це непогана можливість для Пачети заявити про серйозність своїх намірів та відповідність своїй нинішній посаді. Перший з матчів – мабуть, найважчий з усіх, бо “Жирона” на старті сезону виглядає просто чудово. Далі суперники будуть простіші за виключенням французького “Ренна”, але Ліга Європи наразі явно не в пріоритеті в “амарільйос”, що показав перший поєдинок проти “Панатінаїкоса” в Афінах. Пачета на той матч виставив резервний склад, а сама команда відіграла просто бездарно – 0:2.

Але дебютував новий тренер з перемоги – у попередньому домашньому поєдинку “Вільярреал” проявив характер і вигриз три очка у зустрічі з “Альмерією” з рахунком 2:1. Гості під завісу першого тайму вийшли вперед, але “Жовта субарина” встигла відігратися до перерви завдяки голу Херарда Морено, а наприкінці компенсованого часу Александер Сьорлот з передачі Альберто Морено забив переможний другий м’яч. Відзначився норвежець і минулими вихідними у Мадриді, відкривши рахунок у грі з “Райо Вальєкано”. “Блискавки”, втім, блискавично відігралися і так матч зрештою і закінчився. Щодо, власне, Сьорлота, то новачок “Вільярреала” забиває у чотирьох поєдинках поспіль, і щось мені підказує, що зупинятися на цьому нападник аж геть не планує.

“Жирона”

Минулими вихідними команда Мічела досягла проміжного історичного успіху – на кілька годин очолила турнірну таблицю Ла Ліги. Сталося це завдяки черговій яскравій перемозі каталонців, яка стала для них вже п’ятою поспіль. “Рохібланкос” швиденько пропустили з пенальті, призначеного за потрапляння м’яча в руку Віктору Циганкову. Втім, ще до перерви “Жирона” не просто виправила ситуацію, але й забезпечила собі набір трьох очок. На 26-й хвилині другий поспіль м’яч забив універсал Давід Лопес, на 33-й Артем Довбик реалізував пенальті і вивів господарів вперед, всього за кілька хвилин Іван Мартін закріпив перевагу команди Мічела, а Янхель Еррера довів її до комфортної.

На початку 2-го тайму з передачі Довбика відзначився молодий бразильській вінгер Савіо, справжня знахідка селекційного відділу “рохібланкос”, і на тому “Жирона” трохи заспокоїлась. Наприкінці матчі “Мальорка” відіграла два голи, але це вже ні на що не вплинуло – 5:3 на користь каталонців. На певний час “червоно-білі” вийшли не лише на перше місце у турнірній таблиці, але й стали найрезультативнішими у Ла Лізі, аж поки ввечері їх за цим показником не наздогнала “Барселона”, яка нині, власне, й лідирує у чемпіонаті, випереджаючи “Жирону” завдяки кращій різниці м’ячів: +10 проти +9 у “рохібланкос”. Тож сказати, що гра та результати каталонців на старті сезону вражають, це не сказати нічого. Попереду у команди Мічела два дуже непростих випробування – гра посеред тижня на “Естадіо де ла Сераміка” та зустріч з мадридським “Реалом” вихідними на “Монтіліві”. Тож цікаво буде подивитися, як вона пройде цей відтинок.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago