Categories: УПЛ

Юрій Максимов: Головне, що виграли. Вітаю нашу команду з перемогою і рухаємося далі

Головний тренер СК «Дніпро-1» Юрій Максимов прокоментував підсумки переможного матчу проти луганської «Зорі»:

– Нам треба було від чогось відштовхнутися, а цей матч був за шість очок, адже і нам, і «Зорі» дуже потрібна буда перемога. Десь, можливо, нам пощастило, що луганчани минулого четверга грали єврокубковий матч, де залишили багато сил. Але в цілому скажу, що першому таймі ми грали дуже непогано – був і контроль м’яча, і гол забили. Після перерви не вистачало нам остаточно довести результат до перемоги, хоча в цілому ми контролювали ситуацію.

У «Зорі» зараз також новий тренер. Він хороший фахівець і хочеться побажати команді успіхів в єврокубках. Приємно за Данченка, котрий переніс таку важку хворобу, але команда його не кинула, що каже про те, що там є хороший колектив.

– Ви провели певну перебудову у грі в порівнянні з минулим матчем. Команда повернулася до гри у чотири захисники і з одним форвардом. Чим керувалися при такому обранні складу і схеми?

– Поспілкувалися із гравцями – і з кожним окремо, і з лідерами команди, Хлопці звикли грати 4-1-4-1, але запропонував їм гру з двома опорниками, і зіграли 4-2-3-1. Якщо це дало результат, то значить правильно усе зробили. Коли я працював у Полтаві, то там грали з трьома захисниками і двома форвардами, але зараз такий момент, що вирішили застосувати такий варіант. Головне, що виграли. Вітаю нашу команду з перемогою і рухаємося далі.

– Які якості Ігоря Когута переконали вас поставити його на позицію центрфорварда?

– Він фізично міцний, високого зросту. Добре діє при стандартах, і біля чужих воріт, і у наших хорошо захищається. Мобільний футбоілст, грає з бажанням, накриває суперників. Замінили його, тому що людина віддала усі сили в грі – це найголовніше, а не просто так виходила на футбольне поле.

– Ви оновили фланги, зокрема, Пуріта вперше зіграв в основі після перерви.

– Так-так. Головне, що повернувся. Я вважаю, що у нас хороший колектив. Так, у кожного є в голові якісь заморочки, але туди не хочу влазити. Намагаюся, щоб хлопці отримували задоволення, у першу чергу, в психологічному плані.

– Також сьогодні вийшли на заміну дебютанти Вітіньо і Гаджиєв. Ви ризикували, чи заздалегідь планували ці заміни?

– Можливо і ризикнув, але ж я по тренуванням бачу, наскільки футболісти готові. Плюс, хто викладається, я їм завжди даю шанс. Я і у Полтаві випускав 16-річних хлопців. Якщо я бачу, що він сильніше досвідченого виконавця, то чому б йому не дати можливість зіграти? Вітіньо вийшов і добре видно, що хлопець з технікою. Гаджиєв вийшов, і хоча ноги у нього ще слабкі, і було сильне хвилювання, але при цьому бігав, старався і я рад за нього – молодець, що дебютував в УПЛ у 17 років.

– За кілька днів матч проти «Полісся» на Кубок. З якими відчуттями підходите до цієї зустрічі?

– Я вдячний президенту «Полісся» Геннадію Буткевичу, з котрим можна добре поспілкуватися і до якого я ставлюся з великою повагою. Він розвиває футбол не тільки у Житомирі, а і по всій області, багато робить для молоді. Але футбол є футбол. Чекаю на цікавий матч і будемо прагнути пройти у наступний раунд Кубка України.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago