Categories: УПЛ

Денис Олійник: Я пройшов усі ступені динамівської системи. Цей клуб в моєму серці

Півзахисник черкаського «ЛНЗ» Денис Олійник поділився думками перед матчем Української Прем’єр-ліги проти свого рідного клубу, столичного «Динамо».

— Денисе, як би ви оцінили стан команди перед матчем проти київського «Динамо»?

— Настрій хороший, крайній матч виграли та це додає позитивних емоцій. Відтак, готуємося, як до звичайної гри. Розуміємо силу суперника, поступово підганяємо свою форму. Фізичні кондиції хороші, як у мене, так і у всієї команди. Психологічний стан у нас також в порядку, відтак готуємося до хорошої гри та віримо, що здобудемо позитивний результат.

— Мало хто з покоління нинішніх вболівальників пам’ятає, що ви є вихованцем київського «Динамо». Що ви пригадуєте в першу чергу, коли чуєте про «Динамо»?

— Я пройшов усі ступені динамівської системи: Академія, «Динамо-3», «Динамо-2» та основна команда. Цей клуб в моєму серці, там я став футболістом, завжди переживаю за результати цієї команди, оскільки у структурі цього клубу я провів 8 років. Десь трохи не вистачило, щоб закріпитися в основній команді, але тоді інший час був, тоді молодим не так довіряли, як зараз. Але той період завжди згадую із теплом, вдячний клубу, бо провів там хороший час. Потім я перейшов до «Металіста», де також розвивався, але завдяки «Динамо» я відбувся, як футболіст.

— Минулого туру ви здобули перемогу над «Рухом», забивши вирішальний м’яч за п’ять хвилин до кінця основного часу. Події цього матчу склалися так, як ви планували, чи сценарій матчу вас здивував?

— Ми зіграли дуже організовано, дисципліновано, компактно. Виконали всю установку, яку нам дав тренерський штаб. Коли воно все робиться правильно, тоді десь і удача посміхається. Ми забили у кінці, виграли цю гру, що для нас було дуже важливо, виходячи з тієї ситуації, у якій ми перебували. Не дали «Руху» нічого створити та реалізували свої моменти, виграли цей матч.

— Євген Селезньов нещодавно сказав, що зараз покоління футболістів дуже відрізняється від тих, хто грав на початку його професіональної кар’єри. А як вам здається, наскільки змінилися якості футболістів зараз у порівнянні із часами, коли ви починали грати на професійному рівні?

— Я вважаю, що дуже сильно змінилися. Зараз і час інший, і молодь інша, у них інші пріоритети та цілі. Вони зараз більше професійні, ніж гравці в наш час. Нинішні гравці дуже сконцентровані на тренуваннях, на футболі в цілому. Час йде, все змінюється, і цей план — не виключення.

— У «ЛНЗ» по ходу цього чемпіонату змінився головний тренер. Чи це стало стресом для вашого колективу?

— Тут важко відповісти, тому що Сан Санич Ковпак проробив хорошу роботу, команда вийшла до Прем’єр-Ліги, я прийшов до команди та трохи попрацював з ним. Так вийшло, що змінили тренера, але це життя. Зараз прийшов досвідчений фахівець, який давав результат у всіх командах, де працював. У нього є своя філософія і він дуже доступно пояснює. Я бачу в черкаському футболі та «ЛНЗ» велике майбутнє. Тут все розвивається у правильному напрямку. Я маю досвід та можливість порівнювати із різними клубами, тому бачу, що тут все робиться правильно та поступово. Гадаю, з часом «ЛНЗ» вийде на дуже високий рівень.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

4 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

4 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago