Categories: Єврокубки

Зоря – Гент: анонс матчу 1-го туру групового етапу Ліги Конференцій

Ліга Конференцій. Група B. 1 тур
Люблін. Стадіон “Арена Люблін”
Арбітр у полі — Даніелле Кіффі (Італія)
“Зоря” 22:00 “Гент”
відеотрансляція — MEGOGO

“Зоря”

Зараз луганський клуб переживає непростий період — за якихось пів року команда змінила трьох тренерів. Якщо право на єврокубки “Зоря” виборола з Ван Леувеном, то в кваліфікації Ліги Європи футболістів тренував Лалатович. Але наразі в Лізі Конференцій команда буде з новим тренером — Валерієм Кривенцовим. Тому наразі нестабільність і “Зоря” — слова-синоніми.

Колишній тренер “Металіста 1925” вже прийняв бойове хрещення в ранзі головного тренера — луганці програли харків’янам 1:2. До того ж травмувався Арсеній Батагов — провідний центральний захисник “чорно-білих” — і це лише додає проблем тренеру “Зорі”.

Орієнтовний склад “Зорі”: Турбаєвський, Снурніцин, Джордан, Вантух, Кирюханцев, Яцик, Мишньов, В.Волошин, Антюх, Герреро, Алефіренко

Гент

Бельгійці теж мали клопіт. В минулому сезоні їм не вистачило трьох очок, аби пройти до чемпіонського раунду плей-оф у Лізі Жюпіле. Однак вони все ж змогли зіграти в іншому плей-оф — за путівку до Ліги Конференцій. Тут підопічним Вангазебрука пощастило більше, оскільки вони забезпечили собі місце в євротурнірі ще до завершення змагання.

Але випробування для “біло-синіх” на цьому не закінчилися — вони мусили пройти одразу трьох суперників перед виходом до групового етапу. Та “Гент” не помітив перед собою словацьку “Жиліну”, польську “Погонь” і кіпрський “АПОЕЛ”. До того ж справи налагодилися і в чемпіонаті — за 6 турів “індіанці” ще жодного разу не зазнавали поразки.

Орієнтовний склад “Гента”: Нарді, Ватанабе, Торунаріга, Кандусс, Де Сарт, Кумс, Браун, Самоїс, Хьюльзагер, Орбан, Кіперс

“Зоря”-”Гент”. Статистика особистих зустрічей

Ці команди вперше зустрічаються в рамках турніру. Однак українські клуби мають значний досвід гри з бельгійцями.

За підсумками попередніх єврокубкових баталій саме у воротах “Гента” побувало найбільше м’ячів від українських команд — 23 голи за 8 матчів (11 голів “індіанцям” забило “Динамо”, 10 — “Шахтар” та 2 —”Олександрія”). Для порівняння, найчастіший наш бельгійський суперник – “Брюгге”, за 17 поєдинків із нашими командами пропустив на один гол менше – 22. А “Андерлехт” за ті ж 8 ігор виймав м’яча з воріт лише 12 разів.

До того ж з усіх країн, із клубами яких у своїй новітній історії “Зоря” зустрічалася в єврокубках, Бельгія – єдина, від чиєї команди луганчани не пропускали. Востаннє з клубом із цієї країни “чорно-білі” грали в сезоні-2015/16 у кваліфікації Ліги Європи. Тоді вони перемогли “Шарлеруа” з рахунком 5:0 за сумою двох матчів.

Максимович Назар

Recent Posts

Олег Лужний: Для того футболу, в який грає Арсенал, Судаков би підійшов»

Колишній захисник «Арсенала» Олег Лужний перед матчем лондонців з «Шахтарем» поділився думками щодо гри півзахисника гірників Георгія Судакова. Читати далі

33 хв. ago

Лупашко: Карпати змінюються та змінюють український футбол

Наставник Карпат Владислав Лупашко поділився емоціями від перемоги над Рухом у львівському дербі.Читати далі

43 хв. ago

Мирон Маркевич: Шахтарю не можна відкривати забрало

Відомий український тренер Мирон Маркевич не буде сильно засмучений, якщо Шахтар зіграє сьогодні з Арсеналом…

46 хв. ago

Вихованець ковалівського Колоса гратиме за італійську Сампдорію

Ще один український футболіст пов'яже свою долю з італійським чемпіонатом. Щоправда, гравець цей дуже юний…

48 хв. ago

Директор Шахтаря: Судаковим цікавиться Ман Сіті

Генеральний директор Шахтаря Сергій Палкін в інтерв'ю німецькій пресі висловився про найперспективніших гравців своєї команди,…

51 хв. ago

Офіційно. Буковина повідомила про відсторонення головного тренера

Валерій Кривенцов відсторонений від виконання обов’язків головного тренера Буковини.Читати далі

2 години ago