Categories: УПЛ

УПЛ. ЛНЗ здобув перемогу над Рухом

Тільки “Рух” і “Шахтар” могли похизуватися відсутністю поразок у нинішньому чемпіонаті. А ось у ЛНЗ ситуація діаметрально протилежна – лише одна нічия та одна перемога. Цілком логічно, що новачок УПЛ опинився на останніх сходинках турнірної таблиці.

УПЛ, 7-й тур.

ЛНЗ Черкаси – Рух Львів 2 : 1.

1 – 0. Норенков – 36.

1 – 1. Квасниця – 63.

2 – 1. Прядун – 86.

Рух на виїзді зустрічався з ЛНЗ. Львів’яни (разом з Шахтарем) поки не програвали у нинішній першості, натомість ЛНЗ, який вже пережив відставку тренера і лише починає свій хід під керівництвом Олега Дулуба, в останніх чотирьох матчах не знав смаку перемог.

Господарі розпочали потужно, намагаючись всією командою засунути м’яч у ворота суперника. Підопічні Віталія Пономарьова встигали гасити пожежі біля воріт Ледвія. Відчувалось бажання черкасців потішити вболівальників хорошим результатом на День міста. Олійник обігрався з Пасічем і спробував пробити з лінії штрафного – удар заблокували. Згодом Бойко планував вивести Наумця на побачення з кіпером Руха, але той вчасно вийшов на перехоплення.

В середині тайму мав забивати Муравський, але після подачі з кутового головою спрямував м’яч повз стійку. Рух свідомо віддав ініціативу супернику, сподіваючись на дальні передачі за спини захисників – встигнути за швидким Климчуком для оборонців ЛНЗ мало б стати проблемою.

На 36-й хвилині активність і цілеспрямованість господарів далась взнаки – Норенков скористався помилкою Слюбика і вивів ЛНЗ вперед. Довгу передачу з центра поля гравець Руха перехопив, але не встиг обробити м’яч, який підхопив захисник черкасців, увірвався у штрафний і пробив поміж ніг кіперу. Дебютний гол Норенкова в УПЛ – раніше він забивав лише у Першій лізі.

За мить Руніч впав у штрафному ЛНЗ, натякаючи на пенальті, але арбітр не зафіксував порушення від Калюжного. Климчук потужно пробивав з лінії – удар заблокували, а на добиванні він програв боротьбу захиснакам.

На останніх хвилинах Рух міг зрівняти – Соломон-Отабор навішував з лівого флангу на Сапугу і той у стрибку з льоту пробив над поперечиною. Цей момент став найнебезпечнішим у львів’ян у першому таймі.

Одразу по перерві Пасіч закручував у праву дев’ятку – впритирку зі стійкою. Команди фактично помінялись місцями – тепер Рух висів на воротах господарів, які, в свою чергу, сподівались на кинжальні контратаки. Старання львів’ян увінчались успіхом після виходу Квасниці – “чарівна паличка” Пономарьова забила у третьому матчі поспіль: отримавши м’яч на правому фланзі гравець молодіжної збірної України увірвався у штрафний і з гострого кута прошив Пенькова.

В середині тайму дивом не забив Тищенко, замкнувши навіс на дальню стійку повз стійку. Соломон-Отабор взявся виконувати небезпечний штрафний, але Пеньков зумів парирувати. За мить він ледь не привіз гол, вийшовши далеко з воріт, але добити сферу у сітку ніхто так і не зміг.

На 86-й хвилині Прядун знову вивів ЛНЗ вперед: увірвавшись у штрафний на лівому фланзі він впав, встиг підвестись і віддати на партнера, удар якого було заблоковано. Максим першим встиг на м’яч і вже у падінні добив його у сітку. Арбітр довго радився з асистентами, але гол зарахував.

Перша історична домашня перемога ЛНЗ в УПЛ принесла йому 7 очок і підняла одразу на десяту сходинку турнірної таблиці, Рух з 11-ма пунктами залишився п’ятим.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago