АПЛ. Брайтон переміг МЮ, Ман Сіті дотиснув Вест Хем, Тоттенхем у компенсований час здолав Шеффілд

В рамках суботньої програми АПЛ у 6-му турі АПЛ було проведено декілька матчів.

Чемпіонат Англії 2023/24, 6-й тур

Манчестер Юнайтед – Брайтон – 1:3

Голи: Межбрі, 73 – Велбек, 20, Грос, 53, Педру, 71

Вест Хем – Манчестер Сіті – 1:3

Голи: Ворд-Проуз, 36 – Доку, 46, Бернарду Сілва, 76, Холанд, 86

Тоттенхем – Шеффілд Юнайтед – 2:1

Голи: Рішарлічон, 90+8, Кулусевскі, 90+10 – Хамер, 74

Вилучення: Макбьорні, 90+14 (Шеффілд Юнайтед)

Астон Вілла – Крістал Пелас – 3:1

Голи: Дуран, 88, Дуглас Луїс, 90+8 (пен), Бейлі, 90+11 – Едуар, 48

Фулхем – Лутон – 1:0

Голи: Вінісіус, 65

Манчестер Юнайтед у рідних стінах приймав Брайтон, намагаючись піднятись з 11-ї позиції. У першому таймі “червоні дияволи” зробили достатньо для цього – команда завдала вдвічі більше ударів, мала влучання у хрестовину й навіть створила дебютний гол для Хьойлунда, який скасували через вихід м’яча за межі поля. Особливо виділявся Рашфорд, який завдав 6 із 8 ударів господарів.

Втім, пропущена на 20-й хвилині флангова контратака завершилась голом іншого Дані Велбека – вихованця МЮ. Це його четвертий забитий м’яч у ворота рідного клубу. Жоден екс-гравець “дияволів” не був настільки результативним у протистоянні з ними в АПЛ. На перерву команди відправились за мінімальної переваги Брайтона.

Другий тайм господарі теж розпочали активніше, однак команда Роберто Де Дзербі покарала за першу ж помилку в обороні – а вона сталася вже на 53-й хвилині. Ворота з передачі Лемпті розстрілів Грос, який поклав Ліндельова на газон і вистрілив метрів з 19-ти. Це його четвертий гол на Олд Траффорд – частіше на “Театрі мрій” в рамках АПЛ забивали тільки Джерард і Салах.

Після цього Ерік тен Хаг зняв з пробігу Хьойлунда й Каземіро, випустивши Межбрі та Марсьяля. Роберто Де Дзербі, своєю чергою, кинув у бій Жоау Педру – і саме він на 71-й хвилині довів справу до розгрому, красиво пробивши з-за меж штрафного (Лемпті виконав другий асист). Межбрі на 73-й скоротив відставання, однак на більше “дияволів” не вистачило. Фінальний свисток зафіксував перемогу Брайтона з рахунком 3:1.

Інший манкуніанський клуб – Манчестер Сіті – провів непростий перший тайм на виїзді проти Вест Хема. Підопічні Пепа Гвардіоли вели за ударами з рахунком 17:3 (7:2 у площину), награвши на 1,76 очікуваних голів, але так і не змогли відкрити рахунок. “Молотобійці” ж реалізували єдиний свій момент, причому дуже просто. Цоуфал пройшов правим флангом і навісив на лінію воротарського, а Ворд-Проуз замкнув.

До речі, Джеймс забиває або асистує у шести матчах АПЛ поспіль, що трапляється з ним вперше у кар’єрі. Відігратись “містяни” змогли лишень на старті другого тайму – вже на 43-й його секунді. Доку, частково винний у пропущеному м’ячі, змістився з лівого флангу на край штрафного та бахнув у дальній кут – 1:1! Жеремі забив дебютнтй гол за Сіті.

Надалі гра не змінювалось. “Сині” тиснув, “хаммерс” сушили гру, а час спливав. Зрештою, на 76-й хвилині гості дотиснули підопічних Девіда Мойєса завдяки ефектному черпачку від Альвареса, після якого Бернарду Сілва переграв Ареоля. На 86-й же португалець додав до свого гола ще й асист на Холанда, якому випала честь встановити остаточний рахунок – 3:1 на користь Манчестер Сіті.

Проблеми до перерви виникали і у Тоттенхема. “Шпори” приймали Шеффілд, у якого за плечима було три поразки й одна нічия – і фаворит знову домінував (12:3 за ударами до перерви, 7:2 у площину). Щоправда, лондонці були не такими гострими, як манкуніанські клуби (лишень 0,97 xG), зате вони половину своїх пострілів провели з меж штрафного.

Відпочивати обидві команди пішли за нулів на табло. Другий тайм за змістом не відрізнявся, але моменти лондонців дещо втратили у гостроті – і за це прилетіло покарання у вигляді гола Хамера з відскоку на 74-й хвилині. Тоттенхем відповів голом свіжого Джонсона аж на 87-й хвилині, однак його скасували через офсайд.

А загалом Шеффілд тримався надійно, мало що дозволяючи підопічним Енджі Пастекоглу. Тим більш прикрим став чистий гол Рішарлісона на 90+8 хвилині після подачі Перішіча з кутового (обидва гравці вийшли на 80-й). Окрилений успіхом Тоттенхем пішов уперед і вирвав перемогу на 100-й хвилині завдяки вдалому пресингу й швидкій комбінації – її влучним ударом завершив Кулусевскі. 2:1!

Тоттенхем здобув вольову перемогу й видав найкращий за 62 роки старт в АПЛ (4 звитяги й нічия). У паралельній зустрічі Фулхем переграв Лутон. Єдиний гол на 65-й хвилині забив Карлос Вінісіус, який замінив Рауля Хіменеса на 62-й.

У іншому ж поєдинку Астон Вілла перегорнула матч з Крістал Пелас – до 88-ї хвилини “орли” мінімально вели у рахунку, однак гол Воткінса й пенальті у компенсований час дозволили бірмінгемцям вийти вперед. На 11-й же компенсованій Бейлі добив шокованих лондонців. 3:1! Унаї Емері сьогодні на коні.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago