Інтер – Мілан: анонс матчу 4-го туру Серії А

16 вересня. 19:00. Серія А. Четвертий тур
Мілан. “Джузеппе Меацца”
“Інтер” – “Мілан”
Головний арбітр: Сімоне Соцца

Стан команд

Міланські сусіди – єдині команди ліги, які не втратили очок в перших трьох турах. Ще й забили по вісім м’ячів. “Інтер” ще й не пропустив. При тому, що не демонстрували особливо феєричну гру. Натомість, міць, організованість, швидкість, підготовка, віра в себе та в підсумковий успіх у обох на найвищому рівні. Бурхливе трансферне літо обох виявилося безперечно позитивним.

“Нерадзуррі” переграли новачка попереднього сезону “Монцу”, який навесні вдома програли, та новачка поточного “Кальярі” з результатами 2:0. Причому Сімоне Індзагі насамперед залишався задоволеним грою в обороні, організованістю та мотивацією на гру. Суперникам насамперед дуже мало дозволили, а свої голи не сказати щоб з безлічі моментів фіналіст Ліги Чемпіонів знайшов.

В третьому турі проти “Фіорентини”, якій навесні також програли вдома, вони грали апатично в перші 23 хвилини, без креативу і навіть без швидкостей. Але одного разу застосували високий пресинг, перехопили, забили та знесли суперника. Навіть без м’яча, яким володіли 40 відсотків часу. Вперше з 2000-го року у матчі проти “фіалок” хтось виграв з різницею в чотири м’ячі і вперше за 15 очних матчів – в два.

“Мілан” переміг з різницею більше одного м’яча “Болонью” та “Торіно”, проти яких минулого сезону втрачав очки. При тому, що дозволяв суперникам активні відтинки, дещо пропускав в обороні. “Торо” навіть зрівняв. Але в результаті “россонері” все витримали та назабивали.

Проти “Роми” ж в гостях годину гри вони повністю домінували, забили двічі. Навіть ударом Рафаеля Леау через себе в падінні. Хоча й не створювали багато і навіть не грали швидко. А потім залишилися вдесятьох, але дуже впевнено оборонялися. Пропустивши лише наприкінці.

В 2023-му році команди вже зустрічалися чотири рази. Всі матчі виграв “Інтер”. Чотири перемоги у сезоні в дербі він здобув вдруге в історії та вперше з 1974-го року. А не пропускав в чотирьох за сезон ніколи. Причому у двох з матчів забивав двічі то до 11-ої, а то до 21-ої хвилини. Розвалюючи суперника. Комплекс неповноцінності, що існував у “Мілана” перед ним у попередньому десятилітті, повернувся.

Але тепер капітан “россонері” Давіде Калабрія заявляє, що влітку команда виконала потрібні зміни та підходить до дербі краще, ніж до тих. Та й рік тому в п’ятому вересневому турі ліги “Мілан” переміг з рахунком 3:2. Тобто вміє. Він точно намагатиметься більше домінувати. Адже Стефано Піолі ще влітку заявляв, що хоче бачити динамічнішу, агресивнішу, вертикальнішу команду.

Сьогодні ініціатива повинна переходити з рук в руки, створюючи яскраві гойдалки. Адже обидві команди в чудовій формі та в настрої. І, швидше за все, в контратаках вони створять більше, ніж в позиційних.

Матчі команд цього сезону

Інтер

Інтер – Монца 2:0

Кальярі – Інтер 0:2

Інтер – Фіорентина 4:0

Мілан

Болонья – Мілан 0:2

Мілан – Торіно 4:1

Рома – Мілан 1:2

Цифри та факти

  • Вдруге в історії та вперше з 1974-го року “Інтер” виграв чотири дербі в одному сезоні у всіх турнірах. Вперше в історії він не пропустив в чотирьох у сезоні. Ці серії нині тривають. Хоча одразу перед ними “Мілан” виграв дербі у лізі у вересні 2022-го року з рахунком 3:2. П’ять перемог в дербі поспіль у всіх турнірах “Інтер” не здобував ніколи
  • У лізі в останніх шести очних матчах якраз домінує “Мілан” – три перемоги, дві поразки та нічия
  • У дев’яти з останніх десяти дербі у всіх турнірах “Мілан” пропускав першим. Десяте завершилося з рахунком 0:0
  • “Інтер” забивав “Мілану” в останніх 11-ти домашніх очних матчах у всіх турнірах. Це повторення рекорду
    “Інтер” та “Мілан” – єдині команди Серії А без очкових втрат в трьох перших турах, “нерадзуррі” – єдині без пропущених м’ячів. Обидві також забили по вісім. Вони не грали дербі за рівності очок у лізі з 2001-го року. Тоді “Мілан” переміг з рахунком 6:0
  • Щонайменше вісім м’ячів в перших трьох турах “Інтер” забив вп’яте в останніх десяти сезонах. “Мілан” – вперше за останні десять
  • Вперше з 2015-го року та вдруге в кар’єрі Олів’є Жиру забив в шести турах ліги Топ-5 поспіль. Щонайменше чотири голи в трьох перших турах за “Мілан” до нього востаннє забивав Андрій Шевченко в 2001-му році

Кадри

Лаутаро Мартінес – найкращий бомбардир ліги з п’ятьма голами. Навіть говорять про Лаутарозалежність. Але й Маркус Тюрам, якого “Інтер” влітку вихопив з-під носа “Мілана”, працює. Він вже з голом та асистом. Відзначалися голом та/або асистом й латералі Думфріз, Дімарко та Куадрадо, і запасний форвард Арнаутович. Саме центр поля Чалханоглу-Барелла-Мхітарян не відзначався. Крім голу Хакана з пенальті.

Можливо, Мхітаряна навіть замінить Фраттезі, герой матчу збірної проти України з дублем. А ось Бенжамен Павар навряд чи посуне Дарміана. Як і нарешті здоровий Ачербі – Де Фрая. В плані заявки під питанням лише Куадрадо через травму та Алексіс Санчес через пізнє повернення з Південної Америки.

Втрати “Мілана” набагато серйозніші. Конкретно – в центрі оборони. Фікайо Томорі дискваліфікований, П’єр Калулу травмований. Таким чином, найкращий тандем чемпіонського сезону вибув. Доведеться випускати четвертого в ієрархії і дуже немолодого Сімона К’єра, якого “Інтер” вже чимало пошматував цього року. Поточного сезону він лише виходив на заміну і загалом відіграв 13 хвилин.

Олів’є Жиру отримав травму у збірній та кілька днів тренувався окремо від команди. Схоже, він готовий грати, але не варто дивуватися, якщо вилетить. На рахунку француза чотири голи та асист цього сезону, також він дублем виграв дербі у чемпіонському сезоні, забивав в дербі та рік тому. Тож може бути серйозна втрата. Окафор не того стилю, а Йович не того рівня.

Під питанням Крістіан Пулішич через довгі перельоти зі збірною. Хоча Самуель Чуквуезе вже набрав форму. Точно набрав її Рафаель Леау. Асист проти “Торіно” та акробатичний гол у ворота “Роми” підтверджують це. В дербі у Лізі Чемпіонів у квітні його не вистачало. Рік тому він зробив дубль в дербі.

Давно травмований Беннасер, нова травма у глухого запасного захисника Кальдари.

Слід зазначити, що щонайменше п’ять гравців повинні вперше в кар’єрі вийти у стартовому складі в Міланському дербі. Лофтус-Чік, Рейндерс, Пулішич, Зоммер, Тюрам. Чуквуезе, Окафор, Йович, Фраттезі, Павар та інші також зроблять це вперше, якщо вийдуть. Не випадково Tuttosport назвав матч “дебютант болом”.

“Інтер”: Зоммер, Дарміан, Де Фрай, А. Бастоні, Думфріз, Чалханоглу, Барелла, Мхітарян, Дімарко, Тюрам, Лаутаро Мартінес

“Мілан”: Маньян, Калабрія, К’єр, Тіав, Ернандес, Круніч, Рейндерс, Лофтус-Чік, Пулішич, Жиру, Леау

Максимович Назар

Recent Posts

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

22 секунди ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

7 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

17 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

20 хв. ago

Шахтар знизив ціну на Судакова – “гірники” сподіваються продати гравця за 55-60 млн. євро

"Шахтар" суттєво знизив ціну на свого півзахисника Георгія Судакова.Читати далі

31 хв. ago

Три гравці основи Руху перед матчем з Динамо повернулися до загальної групи

Три гравці "Руху" перед матчем 7-го туру УПЛ з "Динамо" відновилися після травм та повернулися…

35 хв. ago