Categories: УПЛ

УПЛ U-19. Шахтар мінімально обіграв Оболонь

У 7-му турі юнацького чемпіонату України «гірники» приймали в Щасливому столичну «Оболонь»
«Оранжево-чорні» підійшли до гри як один із лідерів першості, маючи 5 перемог у 6 матчах (15 очок), а кияни розташовувалися на 14-й позиції в таблиці, здобувши в попередніх поєдинках 4 бали.

Команда Олексія Бєліка від стартових хвилин виглядала активніше, контролювала м’яч та намагалася проводити різноманітні атаки – як через фланги, так і центральною зоною. Проте до гольових моментів справа доходила вкрай рідко, і лише в середині тайму команди обмінялися небезпечними нагодами. Спочатку партнери класною комбінацією вивели Демченка на ударну позицію, але форвард «гірників» поцілив у голкіпера, а оболонці відповіли шансом зі стандарту – м’яч після удару головою пройшов за сантиметри від стійки. І все ж відкрити рахунок на 31-й хвилині закономірно вдалося господарям: після прострілу з лівого флангу м’яч влучив у руку захисникові киян, тож рефері призначив пенальті, а капітан «Шахтаря» U19 Олег Пушкарьов відмінним ударом вразив правий нижній кут – 1:0. Одразу ж Демченко був зобов’язаний подвоювати перевагу, але з лінії воротарського не поцілив у площину. Донеччани продовжували грати першим номером, проте мінімальний рахунок залишився незмінним.

По перерві домінація «оранжево-чорних» лише посилилася: господарі майже безроздільно володіли м’ячем та більшість часу проводили на чужій половині поля. Уже в дебюті другої половини небезпечний удар Бундаша з лінії воротарського пролетів впритул з лівою штангою, а Пушкарьов бив головою після подачі з кутового, але голкіпер зреагував і врятував гостей. Далі капітан ледь не став асистентом, коли якісно закинув м’яч до штрафного, а Трифаненко намагався ефектно завдати удару «боковими ножицями», проте не влучив. У середині тайму свій момент у швидкій вертикальній контратаці створили й оболонці: Лях ледь не скористався неузгодженістю оборони та голкіпера донеччан, але з гострого кута пробив повз ворота. Наприкінці гри донеччани мали ще одну нагоду, коли Бундаш зі штрафного трохи не поцілив у ближню дев’ятку. 1:0 – «Шахтар» U19 здобуває перемогу над «Оболонню» U19.

19 вересня підопічні Олексія Бєліка стартують у груповому раунді Юнацької ліги УЄФА. У Німеччині «гірники» прийматимуть «Порту» U19. Гра почнеться о 14:00 за київським часом.

«Шахтар» U19 (Донецьк) – «Оболонь» U19 (Київ) – 1:0 (1:0)

Гол: 1:0 Пушкарьов (31, пен.)

Максимович Назар

Recent Posts

Ворскла може не вийти на матч жіночої Ліги чемпіонів

У жіночої команди «Ворскла» виникли проблеми перед матчем 2-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок.Читати далі

32 хв. ago

Легенда Шахтаря зробив заяву щодо свого сина, який вболівав проти донеччан у ЛЧ

Колишній нападник донецького Шахтаря Андрій Воробей прокоментував інтерв'ю свого сина Максима, який нині захищає кольори…

41 хв. ago

Олександр Назаренко розсекретив вимоги Ашура в Поліссі

Півзахисник Полісся Олександр Назаренко, який нині є найкращим бомбардиром УПЛ, розповів, що саме від нього…

43 хв. ago

Фанати Шахтаря сказали все, що думають про гру з Болоньєю

У середу, 18 вересня, у матчі першого туру Ліги чемпіонів італійська Болонья на своєму стадіоні…

49 хв. ago

U-16: турніром в Іспанії розпочне свій шлях наймолодша збірна України

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2009 року народження) вперше збереться для спільної роботи.Читати далі

59 хв. ago

Півзахисник ЮКСА Парагвай: найбільш пам’ятний матч – проти Кудрівки

Герой туру у Першій лізі Пабло Рамон Кастро Гонсалес на прізвисько «Парагвай»Читати далі

1 годину ago