Україна – Північна Ірландія: анонс матчу відбору до Євро-2025 U-21

12 вересня 2023 року. 19:30. Словаччина. Попрад. НТЦ
Кваліфікація до Євро-2025 (U-21). Група F
Україна U-21 – Північна Ірландія U-21
Де подивитися: “Суспільне”

Україна (U-21)

Перед офіційним стартом молодіжка провела спаринг із Німеччиною, в якому у кожному із таймів пропустила по одному м’ячу й у підсумку поступилась – 0:2. Мельгоса дав можливість проявити себе майже всім гравцям, які потрапили в заявку на гру. Епізодично хлопці демонстрували непоганий контроль м’яча, проводили швидкі атаки, але не вистачало завершення. Будемо сподіватися, що голи були припасені саме на сьогоднішню офіційну гру, в якій саме результат виходить на перше місце.

— Ми отримали можливість провести дуже цікавий матч. Німеччина — сильна команда, і такий поєдинок важливий для нашого розвитку. Я досить задоволений як командою загалом, так і гравцями індивідуально. Вони намагалися грати вперед в атаці, робити крок уперед у захисті. Звичайно, нам є що покращувати у своїй грі. Але загалом моя оцінка наступна: це був хороший матч, гравці розвиваються, – підкреслив після завершення товариської гри Унаї Мельгоса.

Якщо кістяк команди Ротаня складали вихованці “Шахтаря”, то під рукою у Мельгоси наразі справжній мікст із представників різних клубів, футбольних шкіл та ігрових стилів. Від того, як швидко новий тренер зможе донести свої ідеї до підопічних, відпрацювати їх на тренуваннях та закріпити у грі, буде залежить результат.

Нагадаю склад молодіжної збірної України та географію представництва:

Воротарі: Руслан Нещерет (“Динамо” Київ), Яків Кінарейкін (“Дніпро-1” Дніпро), Кіріл Фесюн (“Колос” Ковалівка).

Захисники: Арсеній Батагов, Антон Боль (обидва — “Зоря” Луганськ), Даніл Скорко (“Олександрія”), Артем Смоляков (“Полісся” Житомир), Віталій Роман, Богдан Слюбик (обидва — “Рух” Львів), Володимир Салюк (“Чорноморець” Одеса), Андрій Булеза (“Минай”).

Півзахисники: Єгор Ярмолюк (“Брентфорд”, Англія), Володимир Бражко, Назар Волошин (обидва — “Динамо” Київ), Валентин Рубчинський (“Дніпро-1” Дніпро), Ілля Квасниця (“Рух” Львів), Максим Брагару (“Чорноморець” Одеса), Іван Лосенко (“Шахтар” Донецьк), Євген Павлюк (“Ворскла” Полтава), Кирило Сігеєв (“Олександрія”).

Нападники: Ігор Краснопір (“Оболонь” Київ), Денис Теслюк (“Рух” Львів), Богдан В’юнник (“Шахтар” Донецьк).

Очевидно, що великі надії пов’язані із півзахисником “Динамо” Бражком, якому була довірена капітанська пов’язка. Але яким талановитим не був би окремо взятий футболіст, футбол – колективна гра і важливо, щоб всі 11-ть гравців віддавались на полі один за одного, працювали на команду.

У спарингу з Німеччиною українська молодіжка непогано почала гру, намагалася тримати м’яч, будувати позиційні атаки, але з часом гра розвалилася. Помилки в обороні призвели до хвилювання, підвищився брак. Але ж спаринги на те й існують, щоб виявити слабкі місця і виправити їх..

Північна Ірландія (U-21)

“Зелено-білі” вже стартували у відборі, але зі знаком мінус. У домашній грі команда Томі Райта сенсаційно поступилась збірній Люксембурга – 0:1. Єдиний гол гості забили в першій чверті часу, після чого змогли відстояти переможний результат. За статистичними показниками господарі перевершили люксембуржців (по ударах – 8 (7 – у ствір), у суперника – 2(2)), але підсумковий результат, як то говорять, на табло.

До слова, Томі Райт – колишній голкіпер “Ньюкаслу” та національної збірної Північної Ірландії (провів 31 матч). Після завершення ігрової кар’єри, працював тренером воротарів у першій збірній країні. Потім відправився у “самостійне плавання”, працював тренером у “Сент-Джонстоні” та “Кілмарноку”. Молодіжку Північної Ірландії очолив влітку, напередодні старту на Євро. Улюблена схема гри, на яку опирається 59-річний спеціаліст: 4-4-2 (з двома опорниками), або 4-3-3.

Якщо українська молодіжка на 99% відсотків складається із гравців, які виступають на Батьківщині (виключення складає Єгор Ярмолюк з англійського “Брентфорда”), то північноірландці навпаки, на 80% представлені легіонерами. Переважно із молодіжних клубів Англії. Справжніх зірок, яким пророчать велике майбутнє в цій команді немає, вона намагається брати своє внаслідок колективних дій, жорсткій дисципліні, вміння розігрувати стандарти.

Турнірне положення в групі F

Місце Команда І В Н П М О
1 Англія 1 1 0 0 3-0 3
2 Люксембург 2 1 0 1 1-3 3
3 Азербайджан 0 0 0 0 0-0 0
4 Сербія 0 0 0 0 0-0 0
5 Україна 0 0 0 0 0-0 0
6 Північна Ірландія 1 1 0 0 0-1 0
Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago