Олег Федорчук: У Мілані дуже багато залежатиме від рішень Реброва

12 вересня в Мілані національна збірна України з футболу проведе черговий поєдинок відбору на Євро-2024 – з Італією.

Відомий в минулому футболіст і тренер, а нині авторитетний експерт Олег Федорчук у бесіді з кореспондентом Sport.ua прокоментував протистояння наших хлопців у Вроцлаві з англійцями (1:1) і поділився своїми очікуваннями від завтрашнього поєдинку в Мілані:

– Передусім, віддам належне головному тренеру національної збірної України Сергію Реброву та його помічникам, а керманич, до речі, не приховує, що дуже прислухається до їхніх порад. У Вроцлаві не стали вигадувати, як кажуть, велосипед, а обрали єдиний правильний план на поєдинок. Так, гра другим номером багатьом не до вподоби за свій раціоналізм, проте вона часто-густо допомагає досягати позитивного результату в баталіях з більш іменитим та кваліфікованішим опонентом. Тільки не треба від цього комплексувати, бо навіть чемпіони світу – аргентинці далеко не завжди діють з відкритим забралом, роблячи ставку на контроль м’яча.

По-друге, зосередившись на обороні треба бути впевненим у безгрішності захисників. І у Вроцлаві ті виправдали сподівання Реброва за винятком епізоду наприкінці першого тайму, коли Миколенко прогавив відключення Вокера.Третій фактор, який дозволив чинити гідний опір британцям – функціональна підготовка футболістів. Відчувалося, що тренерський штаб якісно попрацював над фізичними кондиціями підопічних, що допомагало їм терпіти і не втрачати витривалості під пресингом британців. Ну й, нарешті, ще свого часу легендарний Валерій Лобановський любив повторювати, що для фарту в команді повинен бути один рудий. А в нашій збірній їх аж два. І саме за активної участі Коноплі та Циганкова не тільки вдалося відкрити рахунок, а й нейтралізувати грізних візаві, що діяли на їхньому фланзі. Ну й вважаю, що своєю присутністю вони сприяли тому, що Фортуна у Вроцлаві була на боці українців.

– І все ж, нічийний рахунок протистояння у Вроцлаві по грі?

– Якщо брати до уваги гольові моменти, то, звичайно, ближче до звитяги були англійці. Але, як кажуть, за духом протистояння, «режисурою» гри, коли кожен з українців чітко виконував свою роль, то вони заслужили на очко в матчі з топ-збірною Європи.

– 12 вересня на підопічних Сергія Реброва чекає ще одне протистояння з топ-суперником – італійцями. Інтерес до цього поєдинку підігріває те, що минулого тижня італійці неочікувано втратили очки в матчі з Північною Македонією і боротьба за другу путівку на Євро-2024 відразу ж помітно загострилася.

– Як у Вроцлаві, так і завтра в Мілані дуже багато залежатиме від рішень тренерів. Свого часу мені доводилося в Італії зустрічатися з новим керманичем «Скуадри Адзурри» Лучано Спаллетті. Я про нього дуже високої думки. В Лучано неабиякий послужний список здобутків на клубному рівні, але в нього немає досвіду роботи зі збірною. А це велика різниця: очолювати клуб і збірну. Тим паче він опинився в дуже складному становищі, коли після нічиєї з північномакедонцями господарям треба в Мілані обов’язково вигравати. Звісно, величезний досвід Спаллетті не дозволяє сподіватися на якусь його помилку при підготовці чи не правильно обрану тактику, але все може бути. Італійці в цейтноті.

– А те, що перед матчем з Україною італійці втратили через травми трьох провідних виконавців, може негативно позначитися на їхніх діях?

– Ні, бо на відміну від української збірної в них є рівноцінні виконавці. Травмованих буде ким замінити. Тут Спаллетті у виграші, він чудово обізнаний з можливостями кожного підопічного, адже донедавна очолював «Наполі», з яким підкорив п’єдестал.

– На відміну від італійців в української збірної коротка лава запасних?

– На цю тему можна довго дискутувати, але, як на мене, у нас гравці ротації ще поступаються основним. Ось чому дуже багато залежатиме від того, як відновляться провідні українські футболісти після виснажливого матчу у Вроцлаві. До речі, саме через не рівність складу наша збірна гірше проводить другий зі спарених поєдинків. Про це свідчить статистика.

Залишається сподіватися, що Ребров знайде необхідні аргументи і в цьому аспекті в Мілані крига скресне. Хоча, як на мене, то в плані тактики у виконанні нашої збірної в Мілані мало що зміниться в порівнянні з поєдинком з англійцями у Вроцлаві. Переконаний, що для нас нічия з Італією буде чудовим результатом.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

58 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

1 годину ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

1 годину ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

1 годину ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago