Categories: Євро-2024

Вірменія – Хорватія: анонс матчу відбору до Євро-2024

11 вересня. 19:00. Єреван. Стадіон “ім.Вазгена Саркісяна”
Відбір на Євро-2024. Група D. 6-й тур
Вірменія – Хорватія
Де подивитися: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: відсутні

Вірменія

Після половини кваліфікації Вірменія має бути в цілому задоволена яким чином розвивається відбіркова кампанія. Результати кавказької збірною дозволяють їй зберігати шанси на перший в історії вихід до групового етапу Євро. При тому що склад групи виглядав доволі конкурентним і лише Латвія є безнадійним аутсайдером.

Вірмени ж набрали сім очок у перших чотирьох матчах, при цьому вже двічі зігравши з поточним лідером групи – Туреччиною. Обидва матчі були напруженими, в тому числі через історичний конфлікт країн. В першому матчі вдома Вірмени зуміли вийти вперед, але врешті поступилися – 1:2. В другому, що відбувся кілька днів тому матч розвивався за схожим сценарієм, проте приніс нічию 1:1. Гол Дашяна до останніх хвилин лишався єдиним в матчі, але Йилдирим все ж зміг врятувати турків від поразки.

Забезпечити собі перебування серед лідерів групи підопічним Петракова зуміли в червні, перемігши Латвію та Вельс. При цьому британці були обіграні в Кардіффі, де вони вкрай рідко поступаються – 4:2. З латвійцями вдома вірмени були в кількох хвилинах від втрати очок, але гол Баграмяна з пенальті приніс важку перемогу – 2:1. Та перемога стала першою домашньою за рік з моменту, коли у Єревані була обіграна Ірландія у Лізі націй. Продовжити цю серію буде досить важко з огляду на матч проти бронзових призерів останнього ЧС, проте в 2021 році вірменам вдалося зіграти внічию з цим опонентом в товариській зустрічі.

Хорватія

Хорватія після чергового тріумфу на чемпіонаті світу, де їй вдалося вдруге поспіль завоювати медаль, тепер мріє нарешті здійснити прорив і на Євро. На континентальних першостях “картаті” поки далі чвертьфіналу не заходили. Але спочатку підопічним Далича потрібно пройти відбір, в якому хорвати поки зіграли менше матчів за суперників.

Трапилося це через те, що в червні замість виступів у відборі Хорватія боролася за перемогу у Лізі націй. В півфіналі були обіграні господарі – Нідерланди – 4:2, але у вирішальному матчі іспанці краще виконали післяматчеві пенальті. Тож “шашкові” знову лишилися на п’єдесталі, але не першими.

Тепер балканцям прийшов час повертатися до матчів кваліфікації. І зробили вони це дуже впевнено. Так, матч з Латвією вдома був з розряду тих, що необхідно вигравати, але зробили це підопічні Далича в потужному стилі, забивши у ворота опонентів п’ять м’ячів. В березні ж у Хорватія була прикра домашня нічия з Вельсом, коли очки були втрачені на останніх хвилинах – 1:1. Проте Туреччина була обіграна 2:0 на виїзді, тож ще одна гостьова перемога стане великим кроком вперед на шляху до кваліфікації на Євро.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago