Євро-2024. Збірна України зіграла внічию з Англією

Збірні України та Англії не визначили сильнішого у матчі 5-го туру кваліфікації до чемпіонату Європи-2024. Зустріч завершилася із рахунком 1:1.

Кваліфікація Євро-2024. Група С.

Україна – Англія – 1:1

 Зінченко (26) – Вокер (41)

 Степаненко (22), Яремчук (43) – Меддісон (35), Магуайр (86)

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко (Кривцов, 46), Забарний, Конопля, Степаненко, Судаков (Сидорчук, 65), Зінченко (Буяльський, 76), Мудрик (Назарина, 90), Циганков, Яремчук (Довбик, 65).

Запас: Трубін, Лунін, Михайличенко, Ярмоленко, Ванат, Попов, Караваєв.

Англія: Пікфорд, Вокер, Чілвелл, Райс, Гуехі, Магуайр, Сака (Галлахер, 87), Хендерсон, Кейн, Беллінгем (Рашфорд, 66), Меддісон (Фоден, 66).

Запас: Джонстон, Рамсдейл, Тріпп’єр, Колуілл, Томорі, Філліпс, Данк, Езе, Вілсон.

Арбітр: Георгій Кабаков (Болгарія)

Стадіон «Тарчиньськи Арена» (Вроцлав, Польща).

У стартовому складі збірної України на вістрі атаки Сергій Ребров несподівано виставив не Артема Довбика, а Романа Яремчука. Натомість Андрій Ярмоленко через травму міг взагалі не потрапити у заявку, розпочав матч на лаві запасних.

На старті дуелі Сака міг відкрити рахунок – вінгер Арсенала небезпечно пробивав з меж штрафного, але його удар заблокував Степаненко. Невдовзі свій шанс отримали “синьо-жовті”: Миколенко прострілював з лівого флангу, але Мудрик у карній зоні англійців не зумів зачепитися за м’яч.

За лічені хвилини підопічні Сергія Реброва таки вирвалися вперед. Циганков після пасу з глибини поля переадресував м’яч на Коноплю, Юхим зряче віддав на Зінченка, який холоднокровно реалізував свою нагоду – 1:0. Дев’ятий гол Олександра за збірну України.

“Три леви” могли відновити паритет майже миттєво – воротам Бущана загрожував Кейн, але оборона “синьо-жовтих” змогла відбитися.

Втім, втримати свою перевагу до перерви нашій збірній не вдалося. Кейн розкішним пасом вивів на ударну позицію Вокера, якого прогавив Миколенко – 1:1.

До слова, у першому таймі Україна награла на 0,74 очікуваних голів, Англія – 0,07.

Одразу по перерві Кривцов замінив на полі Матвієнка, а трохи згодом Довбик з’явився замість Яремчука, Сидорчук вийшов замість Судакова.

Україна витримала стартовий тиск британців і ближче до середини тайму вирівняла гру. До моментів справа майже не доходила, але певна гострота була біля обох воріт.

Найгострішим моментом другого тайму став розкішний обвідний удар Сака – Бущан перевів м’яч у поперечку

На 76-й Сергій Ребров відправив Зінченка відпочивати – його замінив Буяльський. А під саму завісу поєдинку встиг дебютувати за головну команду країни хавбек Шахтаря Єгор Назарина.

Україна зуміла дотерпіти та зберегти нічию. Відтак Англія залишається на першій позиції у квінтеті C (13 очок). “Синьо-жовті” залишаються на другому щаблі (7 пунктів).

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago