Categories: Інше

Рух U-19 у спарингу впевнено переміг Краковію

«Жовто-чорні» обіграли поляків завдяки дублю Панченка та голу Боцьківа.

Товариський матч.

«Краковія» (Краків, Польща) U-19 – «Рух» (Львів) U-19 0:3 (0:1)

5 вересня 2023 року. Краків, тренувальний центр «Краковія»

Голи: Панченко, 31, 48, Боцьків, 88

Попередження: Пастух, 20, Гришкевич, 73

ФК «Рух» U-19: Ванівський, Поповський (Цюрпалевич-Семочко, 66), Холод (Шандра, 66), Герега (Турко, 66), Кітела (Гришкевич, 66), Бойко (Мікляш, 66), Пастух (Столярчук, 46), Штокал (Боцьків, 66), Квас (Шайда, 81), Шайда (Коваль, 66), Панченко (Пастух, 66)

Юніори «Руху» прибули на навчально-тренувальний збір у Польщу, де розпочали підготовку до Юнацької ліги УЄФА. Суперником «жовто-чорних» у першому раунді єврокубків буде ФК «Сараєво» із Боснії та Герцеговини. І до цього двоматчевого протистояння львів’яни почали підготовку спарингами у Польщі, зокрема, перша гра відбулась проти «Краковії».

З перших хвилин «рухівці» захопили ініціативу в матчі проти команди, яка в минулому сезоні посіла 11-те місце в місцевому чемпіонаті. Проте саме поляки першими організували небезпечний момент і пробивали з лінії штрафного майданчика, втім, Ванівський парирував цей постріл. Після цього «Рух» повернув м’яч під свій контроль і якісно атакував флангами, особливо виділялись Шайда та Квас. Також індивідуальні якості проявляв Пастух, який мав чудову нагоду відзначитись, але сейв здійснив воротар «Краковії». Та все ж на 31-ій хвилині атака «жовто-чорних» закінчилась голом, коли лівий захисник Поповський підключився в атаку й прострілив у штрафний майданчик, а м’яч влучив у стійку. Першим на добиванні опинився Панченко і відкрив рахунок у матчі.

Другий тайм розпочався із забитого голу: Кітела віддав точну дальню передачу, якою вивів Панченка на рандеву з польським голкіпером. Нападник «Руху» впевнено розібрався в епізоді та подвоїв перевагу львів’ян. Вже у наступній атаці «жовто-чорні» могли забивати ще, але з ударом боковими ножицями від Столярчука впорався воротар «Краковії». Згодом поляки втекли у контратаку, але Ванівський врятував «рухівців» після виходу нападника суперників віч-на-віч. Всередині тайму тренер львів’ян Михайло Дячук-Ставицький провів суттєву ротацію і змінив майже увесь склад, аби перевірити найближчий резерв. Втім, це не позначилось на малюнку гри, адже «Рух» і надалі контролював м’яч та ситуацію на полі. Ще один момент «жовто-чорні» мали на 74-ій хвилині: Пастух навісив і Коваль з кількох метрів пробив головою, та не влучив у ворота. А на 87-ій хвилині пройшла хороша атака правим флангом, але Столярчук не зміг забити після прострілу Гришкевича. Та вже за хвилину Андрій виправився і віддав блискучий розрізний пас, який вивів один на один Боцьківа. Той у свою чергу встановив остаточний рахунок у матчі – 3:0 на користь «Руху».

Нагадаємо, 6 вересня «жовто-чорні» зіграють свій другий спаринг у Польщі. Матч проти краківської «Вісли» розпочнеться о 14:30.

Максимович Назар

Recent Posts

Тіаго Мотта: Вісім чи дев’ять команд можуть виграти цю ЛЧ

Головний тренер Ювентуса Тіаго Мотта розповів, чого чекає від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з ПСВ.Читати…

1 годину ago

Голкіпер Миная: “Щура” в команді немає, матч проти Ниви ніхто не здавав

Голкіпер "Миная" Максим Росул висловився щодо матчу Першої ліги проти "Ниви" з Тернополя (0:2), довкола…

1 годину ago

Унаї Емері: Ліга чемпіонів – найкращий турнір у світі

Тренер Астон Вілли Унаї Емері поділився своїми очікуваннями від завтрашнього матчу Ліги чемпіонів з Янг…

1 годину ago

Компані: Для Баварії немає різниці, грати з Динамо чи Барселоною

Наставник Баварії Венсан Компані - про завтрашній поєдинок Ліги чемпіонів з Динамо Загреб.Читати далі

1 годину ago

Циганик: Один “почесний уболівальник” клубу УПЛ дзвонив Реброву з вимогою викликати до збірної гравців цього клубу

Український коментатор та журналіст Ігор Циганик розповів про ще один скандальний епізод навколо збірної України.Читати…

1 годину ago

Вірт очолив клуб Першої ліги: фахівець прокоментував своє працевлаштування

Колишній головний тренер Руху, Вереса та Звягеля Юрій Вірт повертається до тренерської діяльності, очоливши тернопільську…

1 годину ago