Categories: УПЛ

Артем Довбик: Не погоджусь з твердженням, що Красніков з Кучером – основні винуватці вильоту СК Дніпро-1 з єврокубків

Форвард Жирони Артем Довбик, який лише влітку покинув “спортклубівців”, висловився щодо критики почесного президента дніпрян Юрія Берези на адресу Олександра Кучера і Євгена Краснікова.

“Свого часу ще в Дніпро я прийшов саме тому, що допомагав Мирону Маркевичу комплектувати команду саме Євген Красніков. Я знав його ще тоді, коли він не побоявся мене запросити із Черкас у Металіст і навіть запропонував відразу не в юнацький склад, а в U-21. Красніков для мене – дуже важлива людина, тому що він один із перших, хто повірив у мене, побачив перспективу.

Тепер щодо Олександра Кучера. Я мав можливість попрацювати в СК Дніпро-1 з різними за стилем, баченням футболу, системою роботи тренерами. Кучер – хороший фахівець, який багато дав і команді, і мені особисто. Завдяки роботі з Олександром Миколайовичем і його штабом я побив власний рекорд результативності та привернув увагу закордонних клубів. Я чув багато хороших відгуків про те, як грав СК Дніпро-1. І я – не єдиний гравець, хто прогресував під керівництвом Кучера. Вважаю, багато футболістів СК Дніпро-1 зараз варті уваги.

Не погоджусь з твердженням, що Красніков з Кучером – основні винуватці вильоту СК Дніпро-1 з єврокубків. Вони – основні винуватці того, що команда вийшла у єврокубки. Ми опинилися у важкій ситуації з початком великої війни. Багато гравців пішло. Щоб швидко зібрати оновлену команду та компенсувати втрати, вони вдвох багато зробили. Ми ж це бачили, ми розуміли, що для нашої команди означали ті ж Джурасек, Ігнатенко, Чуже, Дубінчак, Кожокару. Вони пішли, замінити їх швидко було досягненням.

Вважаю, Красніков і Кучер привели дуже якісних футболістів – Бланко, Хамаш і Пеглоу. Навпаки, для нас було дивно, що такі гравці погодилися приїхати грати в Україну під час війни.

До речі, я перепідписав контракт зі СК Дніпро-1 не в останню чергу тому, що Красніков був у клубі. Я вже говорив, що давно з ним знайомий. Він обіцяв мені, що допоможе пройти сезон з хорошими результатами, ще покращити мій профайл і в підсумку перейти в одну з топ-5 ліг Європи. Все це виконано до останнього слова.

Я став найкращим бомбардиром чемпіонату України, отримав контракт у Ла Лізі. Весь цей час з боку Краснікова та Кучера була тільки підтримка – хороші поради, допомога в підготовці та розборі гри”, – сказав Довбик у коментарі Sport-Express.

Нагадаємо, напередодні Юрій Береза звинуватив тандем Кучер/Красніков у вильоті команди з єврокубків, а вже колишнього спортивного директора обізвав футбольним заробітчанином, який може працювати лише у клубах з “мільярдними бюджетами”.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago