АПЛ. Арсенал Зінченка у компенсований час вирвав перемогу над Ман Юнайтед

В рамках 4-го туру чемпіонату Англії лондонський “Арсенал” на своєму полі зіграв проти “Манчестер Юнайтед”.
Український захисник “канонірів” Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі на гру проти “червоних дияволів”.

АПЛ, 4-й тур.

Арсенал – Манчестер Юнайтед 3 : 1.

0 – 1. Решфорд – 27.

1 – 1. Едегоор – 28.

2 – 1. Райс – 90+6.

3 – 1. Жезус – 90+11.

“Арсенал”: Рамздейл – Вайт, Саліба, Габріел, Зінченко (Томіясу, 76) – Едегор (Жоржиньо, 90+9), Райс, Хавертц (Вієйра, 77) – Сака, Нкетіа (Жезус, 76), Мартінеллі (Нельсон, 90)

“Манчестер Юнайтед”: Онана – Ван-Біссака, Лінделеф (Еванс, 84), Мартінес (Магуайр, 67), Далот – Каземіро, Еріксен – Антоні (Гарначо, 84), Фернандеш, Рашфорд – Марсьяль (Гейлунд, 67)

Попередження: Сака (40) – Лінделеф (38), Мартінес (65), Онана (68)

Майже 80 передач манкуніанців за перші 10 хвилин, перевага в контролі м’яча, але при цьому аж НУЛЬ у фінальну третину. А ось Арсенал з першого ж моменту мав забивати. На 13 хвилині Мартінеллі запустили у прорив, бразилець вичекав паузу і накинув у центр штрафного. А там Далот невдало зіграв головою, але й Хаверц дуже незграбно пробив, Нкетія спробував підхопити, однак Мартінес видряпав снаряд з-під ноги.

Сака блискуче подав лівою з правого кута поля, а ось Райс якимсь дивом не влучив головою з кількох метрів. Тисне пресинг-машина Артети, але пропускає з першого ж моменту. І знову недбалий Хаверц, який поперечним пасом переводив у центр на Едегора. Еріксен розвернув швидку контру, Кай тут ще й не зміг його наздогнати, а Рашфорд від рук Ремсдейла і стійки поцілив у правий кут. МЮ тішився лише 110 секунд. Що значить повернення до старих-добрих конспектів! Зінченко підключився і розіграв через Нкетію та Мартінеллі (встиг ще й п’яточкою обігратися). Габріел ідеально викотив у центр, а Едегор не дав Онані жодного шансу.

Рашфорд знову вривається у штрафний, опіка тільки номільна, але цього разу підводить приціл. Ліндельоф на фланзі дуже ризиковано зривав атаку. Міг суддя за бажання й червону показати. Натомість Сака шипами ззаду проїхався по м’язах Фернандеша. В обох випадках лише по жовтій. Онана має найбільше точних пасів за перший тайм (30) після Саліба (31). Дуже помічний засіб проти високого пресингу Арсенала отримав Тен Хаг в особі екс-голкіпера Аякса.

Дуже скромний МЮ в атаці, але й команді Артети нелегко проходити насичену оборону – награли лише на менш ніж 1 очікуваний гол. Вбивчий момент від гостей на 55 хвилині. Бруну розкішним пасом виводить майже у воротарський Марсьяля – Ремсдейл. Добивання Рашфорда блокує Вайт. Хаверц красиво завалився у коробочці з Ван-Біссаки і Каземіро. Ентоні Тейлор, який був неподалік епізоду, спершу призначив пенальті, однак з допомогою VAR передумав.

Зінченко дуже непогано подає в район дальньої стійки, але виносить звідти… Бруну! Хойлунд дебютує на 67 хвилині, Магвайр міняє Мартінеса, який перед тим у грубому підкаті контру Арсенала не зірвав, але на жовту присів і пошкодження отримав. Онана отримує жовту, бо затягував з введенням м’яча у гру. На 67 хвилині. Нема слів. Артета хапається за голову після удару Мартінеллі поруч зі стійкою. Ну таке, до воріт метрів 20 було. Зінченко, Нкетія і Хаверц на 77 хвилині поступилися місцем на полі Томіясу, Жезусу та Вієйрі. Перші ходи Артети.

Божевільний момент запоров Сака на 81 хвилині. Мартінеллі висміяв оборону Антоні та Фернандеша, перевів у центр, де Жезус і Едегор розіграли праворуч. Вайт викотив ідеально під розстріл на межу воротарського, але Сака пробив прямо в ноги Онані. Джонні Еванс також дебютує, міняючи Ліндельофа. Оце так пара в центрі оборони МЮ дограє! Жорстикй відбір проти Жезуса, Каземіро кидає у розріз, Гарначо легко розправляється з Ремсдейлом, але мінімально випереджає Саліба – офсайд, VAR і тут скасовує все.

Нельсон дуже активно запалює лівий фланг після заміни Мартінеллі, змушуючи трибуни масово вставати і охкати. Що цікаво, випустив Артета саме Ріса, а не Троссара чи Сміта-Роу! І все ж на 90+6 Сака подає кутовий, а Райс показує, чому коштував понад 116 мільйонів євро блискучим ударом з розвороту. Фантастична розв’язка. Нам ще проти цього неймовірного Деклана грати 9 вересня матч відбору Євро-2024. Суддя компенсував 8 хвилин, однак Арсенал встановив рахунок 3:1 аж на 90+11. Війєра кинув у прорив Жезуса, а той просто знищив оборону МЮ.

Максимович Назар

Recent Posts

Гвардіола – про Арсенал: З кожним сезоном вони стають ще сильнішими

Головний тренер Манчестер Сіті Жузеп Гвардіола поділився очікуваннями від матчу п’ятого туру Англійської Прем'єр-ліги проти…

32 хв. ago

Ван Леувен: Думаю, Кудрівка створить Металісту-1925 труднощі

Головний тренер Металіста-1925 Патрік ван Леувен розповів, як його команда готується до матчу проти Кудрівки.…

34 хв. ago

Арне Слот: Перемога над Міланом – гарний перший крок на шляху до мети Ліверпуля

Наставник Ліверпуля Арне Слот очікує, що перемога над Міланом у Лізі чемпіонів позитивно позначиться на…

38 хв. ago

Матвієнко – в команді тижня ЛЧ за версією УЄФА

УЄФА представила символічну збірну за підсумками 1-го туру загального етапу Ліги чемпіонів. Читати далі

49 хв. ago

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

1 годину ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

1 годину ago