Жирона – Лас-Пальмас: анонс матчу 4-го туру Ла Ліги

3 вересня 2023 року. 15:00. Жирона. “Монтіліві”.
Ла Ліга 2023-24. 4-й тур
“Жирона” – “Лас-Пальмас”
Де подивитись: MEGOGO, Volia TV
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Александер Кальєнс, Хоель Рока, Рікард Артеро, Джастін, Борха Гарсія, Тоні Вілья – Дейлі Сінкгравен, Фабіо Гонсалес, Марвін, Альберто Молейро

“Жирона”

“Рохібланкос” видали найкращий старт у Ла Лізі, хоча й проводять у елітному дивізіоні лише четвертий сезон. Та й загалом, впевнений, “Жирона” нечасто набирала сім очок з дев’яти можливих у трьох стартових турах. Окрім чудових результатів каталонці влітку провели ще й чудову трансферну кампанію. І це попри те, що з команди пішло одразу кілька ключових гравців – Оріоль Ромеу, Санті Буено, орендовані Таті Кастельянос та Родріго Рікельме.

Мічел на останній передматчевій прес-конференції не приховував свого повного задоволення комплектацією складу, збалансованістю і чесно про це розповів. Але застеріг, що поки не треба тиснути на команду питаннями виходу до єврокубків. В останній день трансферного вікна новачками “Жирони” стали перспективний 18-річний колумбійський опорник Джон Соліс, який за словами Мічела може зіграти як “шістку”, так і “вісімку”, атакувальний універсал Порту, який повернувся до не чужого клубу, викупивши свій контракт у “Хетафе”, а також універсал захисного плану Ерік Гарсія, який максимально імпонує тренеру “рохібланкос” та ідеально підходить під Мічелове бачення побудови гри.

У стартовому турі результат – почесну нічию у Сан-Себастьяні за умови повної ігрової переваги суперника – каталонцям принесла українська пара Циганков – Довбик. Віктор виконав подачу, а Артем одним з перших дотиків до м’яча у Ла Лізі забив. У першому домашньому поєдинку сезону “рохібланкос” вже помітно домінували над суперником і зрештою доволі спокійно впоралися з “Хетафе” – 3:0. Рахунок у матчі відкрив Янхель Еррера, а у 2-му таймі досвідчений Крістіан Стуані оформив дубль.

Минулими ж вихідними “Жирона” здобула досить несподівано виїзну перемогу над “Севільєю”, яка знову по повній програмі провалює старт сезону. У другом матчі поспіль Еррера відкрив рахунок, перед перервою нервіонці відігралися, а на 56-й хвилині Алейкс Гарсія забив, як виявилося, переможний гол. “Севілья” тиснула, Ракітіч забив диво-гол, який відмінили через міліметровий офсайд, згодом арбітр вирішив не ставити пенальті на користь господарів, а перед тим Артем Довбик змарнував 200% гольовий момент, і дуже добре, що суперник не зрівняв рахунок, бо отримав би нападник на горіхи добряче.

“Лас-Пальмас”

Острів’яни на відміну від каталонців не мають допоки жодної перемоги, але мають теж дуже схвальну пресу за якість гри. Якщо команда Гарсії Пім’єнти продовжують у такому ж дусі, то перемоги неодмінно прийдуть. Чемпіонат “жовто-сині” розпочали з домашньої нічиєї проти іншої острівної команди, “Мальорки”. Господарі непогано провели перший тайм, який зрештою виграли завдяки реалізованому Хонатаном Вієрою пенальті (гості свій 11-метровий, до слова, не реалізували), але після замін від Хав’єра Аґірре балеарці перехопили ініціативу, відігралися і навіть могли вирвати перемогу, однак все закінчилося внічию.

Дуже достойно і фактично на рівних “Лас-Пальмас” за тиждень на виїзді протистояв “Валенсії”. “Кажани” створили трохи більше гольових моментів, а найголовніше – змогли забити. На 74-й хвилині у ворота острів’ян був призначений пенальті, який чітко реалізував Пепелу. Минулими ж вихідними команда Гарсії Пім’єнти видала поки що свій найкращий матч, класно відігравши вдома проти “Реала Сосьєдад”. “Жовто-сині” мали помітну ігрову перевагу, створили кілька дуже крутих гольових моментів, але не змогли реалізувати жодного з них. З іншого боку, нічия проти представника Іспанії у Лізі чемпіонів – гідний результат для новачка Ла Ліги.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

7 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

7 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

7 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago