Ла Ліга. Алавес обіграв Валенсію – дебют Яремчука відкладається

Алавес приймав Валенсію в 4-му турі Ла Ліги. “Кажани” у перших трьох турах чемпіонату Іспанії набрали 6 балів, Алавес мав 3 очки. Роман Яремчук, який перейшов у Валенсію в останній день трансферного вікна на правах оренди з Брюгге, потрапив у заявку на гру. Форвард збірної України розпочав у запасі.

Ла Ліга, 4-й тур.

Алавес – Валенсія 1 : 0.

1 – 0. Озкачар – 6-автогол.

Нереалізований пенальті: Кіке Гарсія (Алавес) – 5хв

Старт гри на Мендісорросі Валенсія провалила. Вже на першій хвилині невдалий пас Оскаджара назад призвів до фолу Мамардашвілі проти Ріохи у межах штрафного. Чистий пенальті, який Алавес не реалізував – грузинський кіпер потягнув удар Кіке Гарсії. Але VAR дав господарям другий шанс – повтор показав, що хтось із гостей до удару забіг у штрафний. Феєрія Мамардашвілі продовжилася – Гіоргі відбив і другий удар із 11-ти метрів!

Але це було не все. Кіке Гарсія таки взяв реванш у кіпера і забив з гри, замкнувши навіс Дуарте. Йшла лише шоста хвилина – дуже насичений початок. Щоправда, пізніше забитий м’яч переписали як автогол Оскаджара.

Валенсія відповіла несильним ударом Уго Дуро, який не склав проблем для кіпера. Як і спроба Хаві Герри. Рикошет після подачі з флангу ледь не застав Сіверу зненацька – воротар Алавеса не без проблем відвів загрозу. А от господарі в одній із контратак могли подвоїти перевагу. Кіке Гарсія влучив у дальню стійку. У підсумку, найцікавішими у першому таймі були стартові хвилини, які вмістили в себе чимало подій – зокрема, і гол. 1:0 після першої половини.

На старті другого тайму Алавес міг забивати знову. Після рикошету від Діакабі м’яч пролетів поруч зі стійкою – Мамардашвілі вже не реагував. Удар Лопеса по воротах господарів дуже вчасно заблокували. А на 59-й хвилині “кажани” створили супершанс. Дієго Лопес отримав м’яч у штрафному, опинившись перед Сіверою. Удар низом у дальній кут – неймовірний сейв кіпера Алавеса!

Господарі теж мали класний момент. Кіке Гарсія головою з лінії воротарського пробив поруч зі стійкою. Найкращий шанс Алавеса після перерви. А на 81-й хвилині Рубен Бараха зробив останню заміну. Роман Яремчук на поле так і не вийшов – дебюту українця доведеться почекати ще мінімум 2 тижні. Наступний матч “кажани” зіграють вже після міжнародної паузи – 16 вересня Валенсія прийме мадридський Атлетіко.

А на Мендісорросі рахунок 1:0 став остаточним. Валенсія програла вдруге поспіль, а Алавес набрав 6 очок і наздогнав “Лос чес” у таблиці. Обидві команди перебувають у середині турнірки Ла Ліги.

Максимович Назар

Recent Posts

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

3 хв. ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

5 хв. ago

Блогер – про Герреро та Себальоса у грі з Ворсклою

Блогер Михайло Смоловий оцінив гру новачків «Динамо» Едуардо Герреро та Брайана Себальоса у матчі з…

7 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

35 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

40 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

49 хв. ago