Юрій Вірт: Тільки перемога в чемпіонаті України може реабілітувати Динамо за провал у Європі

Колишній головний тренер «Вереса» Юрій Вірт поділився власними враженнями від виступу київського «Динамо» в плей-офф Ліги конференцій, де команда Мірчі Луческу за підсумками двох матчів поступилася турецькому «Бешикташу» і вперше за 18 років залишилася без єврокубкової осені.

— Юрію, на ваш погляд, гру «Динамо» у другому матчі з «Бешикташем» можна назвати провальною?

— Звичайно, за результатом це була не найкраща гра киян. Один пропущений гол, атака взагалі провальна і хороша гра Бущана на останньому рубежі. Один удар Ваната в першому таймі, одна атака на початку другого тайму. Усе, що можна згадати. Це команда, якій потрібно було забивати голи, а кияни завдали один удар — це дуже мало для отримання результату. У грі «Динамо» не спостерігалося гостроти, були передачі назад, багато браку в обороні, нікому було розбігтися. Караваєв випав із гри, тому фланги теж не працювали. Незрозуміло, чому Луческу робив заміни не раніше, а наприкінці матчу.

— Чи відчувалася відсутність Ярмоленка у грі з турками?

— Відсутність такого гравця, як Андрій, звісно, це втрата. Він не грав також у першому матчі, але команда в першій грі діяла краще: створювала моменти, атакувала. Видно було, що «Динамо» планувало зіграти в захисний футбол і на швидких контратаках використовувати моменти. Тому, я думаю, не в Ярмоленку справа. Справа в тому, що «Динамо» у двох матчах показало різну гру. Мені не зрозуміло, що «Динамо» хотіло показати в матчі на виїзді. Стояти весь матч у захисті й відбиватися, шукаючи моменти для однієї атаки — це мало. Футболісти психологічно не були готові до цього матчу. Був страх грати вперед, страх атакувати і можу відзначити великий відсоток браку під час виконання передач.

— Було відчуття, що «Динамо» перестало грати після пропущеного м’яча?

— Так і складалася гра. Програвали, треба було йти вперед, пресингувати, накривати, забивати, але ми нічого не побачили з цього: ні замін, ні швидкості, взагалі нічого не побачили. У першій грі в першому таймі команда грала так, як треба було грати в Туреччині.

— Як ви вважаєте, яким має бути майбутнє Луческу в клубі?

— Це питання не до мене. Є керівники клубу, все вирішує президент «Динамо». Усе, що відбувається всередині клубу, має вирішувати безпосередньо керівництво «Динамо». Тому залишатися Містеру чи ні, вирішуватиме теж керівництво.

— Чого не вистачає «Динамо» для того, щоб почати досягати позитивного результату?

— Немає стабільності. Команда багато пропускає, результати різні. Не можуть футболісти такої команди одну гру вигравати, а іншу провалювати. Підбір футболістів хороший, тому, я думаю, стабільність має бути. Ось, наприклад, Буяльський. Першу гру відіграв на високому рівні, а в матчі-відповіді його не було видно. Так не повинно бути.

— «Динамо» гратиме в чемпіонаті без осінніх єврокубків. Буде більше часу, щоб зосередитися на боротьбі за чемпіонство?

— Я думаю, що кияни можуть реабілітувати себе перед уболівальниками за провал у єврокубках, тільки якщо стануть чемпіонами. Перед кожним сезоном у такої команди, як «Динамо», мета одна — чемпіонство. Тому, звісно, цього сезону кияни вже повинні боротися за золото чемпіонату України. Тим паче, що гравці підібрані класні, але зі стабільністю поки що проблеми.

Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

21 хв. ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

23 хв. ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

25 хв. ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

28 хв. ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

42 хв. ago

Чемпіонат Азербайджану. Карабах Кащука розгромив Нефтчі Григорчука

Сьогодні в перший день 7-го туру Прем'єр-ліги Азербайджану відбувся матч Карабах - Нефтчі.Читати далі

53 хв. ago