Categories: УПЛ

УПЛ. Минай розгромно поступився Шахтарю

“Минай” у цьому сезоні ще не перемагав, але вже став грозою авторитетів – відібрав очки від “Дніпра-1” та “Зорі”, посприявши тренерським змінам у цих командах. Патрік ван Леувен врахував помилки колег.

УПЛ, 6-й тур.

Минай – Шахтар  1 : 4.

0 – 1. Матвієнко – 37.

0 – 2. Кащук – 60.

0 – 3. Судаков – 66.

1 – 3. Гунічев – 72.

1 – 4. В’юнник – 78.

Лідер першості – Шахтар – приїхав у гості до найгіршої команди УПЛ Миная. Господарі з перших хвилин заявили про серйозні наміри дати бій чинному чемпіону, активно розпочавши гру.

Вже на початку зустрічі Сікан впав у штрафному суперника після боротьби з Нємчаніновим, але арбітр епізод проігнорував. Перший по-справжньому небезпечний момент виник лише на 11-й хвилині, коли Сікан головою замикав передачу Кащука – над поперечиною. Згодом Бандура врятував Минай, запобігши виходу Данила сам на сам – досвідчений кіпер вийшов далеко з воріт і перервав небезпечну передачу від Зубкова.

В середині тайму вже сам Олександр з лівої закручував у дев’ятку, але Бандура у божевільному стрибку потягнув сферу. Шахтар продовжував тиснути на ворота суперника і на 37-й хвилині таки вийшов вперед: Матвієнко скористався відскоком після навісу зі штрафного і ударом по центру прошив кіпера Миная. Пропущений гол настільки розлютив Володимира Шарана, що він не став чекати перерви, а здійснив дві заміни за три хвилини до завершення першого тайму.

Схоже, під час відпочинку наставник Миная провів серйозну роз’яснювальну роботу зі своїми підопічними – після небезпечного удару Назарини над поперечиною закарпатці протягом тривалого часу буквально не давали дихати “гірникам” на їхній половині поля.

На 50-й хвилині Конопля ліктем в обличчя зупинив Твердохліба у власному штрафному, але арбітр знову проігнорував епізод. В середині другої сорокап’ятихвилинки Шахтар подвоїв свою перевагу: Кріськів з центра поля відпасував ліворуч на В’юнника, а той викотив розкішний пас в район одинадцятиметрової позначки – Кащуку залишалось не схибити у вже порожні ворота.

Минай посипався остаточно і за шість хвилин пропустив втретє: Судаков ефектним пострілом у дальній кут відсвяткував своє гольове повернення на поле.

Шахтар розслабився і дозволив Гунічеву, який вийшов на заміну, відродити інтригу – Єгору вдалось головою замкнути навіс від Рогозинського повз Різника. Проте радість тривала недовго: Бандура встиг зреагувати на удар головою впритул від Келсі і відбив, але В’юнник був першим на м’ячі і повернув розрив у рахунку у три голи.

На останні десять хвилин ван Леувен випустив Става Лемкіна – для ізраїльтянина це був дебют.

Перемога принесла Шахтарю 14 очок і закріпила на вершині турнірної таблиці, Минай з двома пунктами залишився останнім.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago