Categories: УПЛ

УПЛ U-19. Рух розгромив Металіст 1925

«Жовто-чорні» вийшли на чисте перше місце у юнацькому чемпіонаті України.

Господарі жваво розпочали поєдинок і вже на старті зустрічі відкрили рахунок: Герега після подачі кутового влучно пробив головою – 1:0. Вже в наступній атаці м’яч вдруге побував у сітці воріт харків’ян, але гол Кітели суддя не зафіксував через офсайд. Гості огризнулись небезпечним моментом ексгравця юніорів «Руху»: Сологуб змістився до штрафного і цілив у кут – мимо. Як завжди активним у матчі був Столярчук: спочатку Андрій ледь не закрутив м’яча у ворота з кутового, а через мить вивів Боцьківа на ударну позицію, щоправда, партнер у цьому епізоді пробив неточно. Завадила точність збільшити перевагу своєї команди і Квасу: наприкінці першого тайму Костянтин увірвався до штрафного і пробив поруч зі стійкою. А згодом вже Кияшко був змушений виручати «Металіст 1925», здійснивши сейв після удару Кітели.

По перерві гості спробували перехопити ініціативу, але отримали у відповідь гол у власні ворота. Пастух подав до штрафного, а Квас ефектно пробив ножицями – 2:0. А через кілька хвилин Панченко скористався грубою помилкою кіпера харків’ян і довів рахунок до розгромного – 3:0. Слобожанці всередині другого тайму зуміли скоротити відставання – класний удар у дев’ятку вдався Матвію Панченку.

Чотирьох хвилин на полі вистачило Федору, аби забити у своєму першому матчі після повернення з лазарету. Олег замкнув передачу Штокала і зробив рахунок 4:1. Господарі зловили кураж і продовжували гнути свою лінію. Так, на 83-ій хвилині Шайда прорвався лівим флангом і асистував Бойку, який забив п’ятий гол у ворота «Металіста 1925». Гольова передача від Шайди дісталась також і дебютанту юніорів «Руху» Івану Денисову, який вразив ворота суперників головою. Дубль до свого активу міг записати Федор, але гостей наприкінці матчу виручила стійка. У підсумку, юніори «Руху» здобули впевнену перемогу над харківським «Металістом 1925» з розгромним рахунком 6:1 та вийшли на чисту першу сходинку чемпіонату.

Чемпіонат юнацьких команд. «Рух» (Львів) U-19 – «Металіст 1925» (Харків) U-19 6:1 (1:0)

2 вересня 2023 року. Винники, стадіон ім. Б. Маркевича

Голи: Герега, 3, Квас, 55, Панченко, 63, Федор О., 77, Бойко, 83, Денисов, 87 – Панченко М., 71

ФК «Рух» U-19: Ванівський, Поповський, Холод, Герега, Кітела, Бойко, Пастух (Шайда, 58), Столярчук (Федор О., 73), Квас (Штокал, 73), Боцьків (Бондар, 74), Панченко (Денисов, 68)

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago