Артем Довбик: Я вибрав Жирону й радий цьому вибору

Український форвард Артем Довбик в інтерв’ю Sport-express розповів про те, як відбувався його трансфер до “Жирони”:

‒ Ваша трансферна сага тривала довго, і, як претенденти на Артема Довбика, називалися різні клуби – “Торіно”, “Лаціо”, “Болонья”, “Марсель”, усі турецькі гранди. “Жирона” в ЗМІ почала згадуватися вже з початком літа. А коли саме з’явився предметний інтерес від саме цього клубу?

‒ Я насправді важко переживав усі ці чутки, розмови, припущення. В якийсь момент навіть захотів повністю відділити себе від усіх новин, просто займався футболом. Усі перемовини вели спільно СК “Дніпро-1” і мій агент Олексій Люндовський. Я не відривався на чутки й старався тримати голову сконцентрованою суто на грі.

Одне можу сказати, що City Group проявляла інтерес до мене ще раніше.

‒ Навіть так, City Group?

‒ Десь два роки тому, вже після Євро-2020, мене хотіли підписати в “Труа”. Тобто, я вже точно знав, що я на радарах City Group, із 2021 року.

Коли ж Вітя Циганков так добре представив Україну в “Жироні”, в мене вже була точна інформація, що і цей клуб постійно слідкує за моїми виступами.

‒ Гаразд, але чому “Жирона”, а не якийсь клуб Серії А, французької Ліги 1 чи хтось ще із тих, хто згадувався в пресі? Чи справа тільки в конкретності пропозиції?

‒ Ну чому ж. Інтерес цих клубів також був предметним, але більшість із них хотіли довести перемовини до серпня, щоб продати максимально дорого своїх нападників (яких вони врешті-решт продали) і потім переключитися на мене. Можу сказати, що конкретно в цьому році були пропозиції від інших клубів, досить іменитих у своїх чемпіонатах, які зараз грають у єврокубках, але я вибрав “Жирону” й радий цьому вибору.

Мій трансфер взагалі був непростим, тому що все мало задовольнити не тільки мене, а й СК “Дніпро-1” та “Мідтюллан”. “Жирона” в особі Пере Гвардіоли зіграла на випередження і змогла оперативно знайти спільну мову і з українським, і з данським клубом. І найголовніше – в інших зацікавлених клубах не було Циганкова.

‒ Це трішки незвично, що футбольний агент одночасно голова наглядової ради клубу та ще й брат топ-тренера, який очолює “Манчестер Сіті” – клубних королів Європи. Пере Гвардіола – крутий?

‒ Пере успішно вирішує всі питання, пов’язані з розвитком “Жирони”. Мені подобається, як розвивається цей клуб і що в нього є хороші перспективи. Вдячний Пере, що його зусилля допомогли відбутися цьому переходу. Проте я не можу багато розповісти про нього, тому що я з Пере не спілкувався особисто, всі переговори з ним вів мій агент.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

7 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

7 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

7 години ago