Categories: УПЛ

УПЛ. Верес обіграв Чорноморець – одесити майже весь матч провели у меншості

“Верес” зустрічав шостий тур чемпіонату України з футболу на останньому місці турнірної таблиці. Команда у чотирьох матчах забила лише два м’ячі та набрала одне очко. Щоправда, виборола його у двобою з чинним чемпіоном – “Шахтарем”.
Одесити, у свою чергу, мали у своєму активі три перемоги. У тому числі над “Динамо”.

УПЛ, 6-й тур.

Верес Рівне – Чорноморець Одеса 3 : 1.

0 – 1. Путря – 24-пен.

1 – 1. Яго Сікейра – 35-пен.

2 – 1. С. Шарай – 45+3.

3 – 1. В. Шарай – 71.

Вил: Салюк (Чорноморець) – 10хв пряма червона картка

Верес підходив до домашнього матчу з Чорноморцем без перемог у чемпіонаті. За чотири тури рівняни зазнали трьох поразок, забивши всього два голи при семи пропущених – лише тиждень тому команді здобути дебютну звитягу в сезоні. Одесити теж підходили до зустрічі в ненайкращому гуморі, програвши Ворсклі в попередньому турі.

“Моряки” вважалися фаворитами. Вже на 6-й хвилині вони могли підтвердити свій статус, однак Кузик після проникного пасу від Путрі пробив повз дальню дев’ятку. Ще за дві хвилини до м’яча метрів з 35-ти приклався Єрмаков, однак удар виявися занадто слабким.

А далі стався несподіваний поворот. Звичайний винос Курка від власного штрафного пішов за спину захисникам Чорноморця – Владислав Шарай зачепився за нього й почав тікати на рандеву з Шевченком, а Салюк вирішив його збити. Червона картка! Одесити залишились у меншості.

Таким чином, Володимир отримав друге вилучення в останніх трьох матчах УПЛ. Сікейра зі штрафного покарати одеситів не зміг, м’яко пробивши над воротами.

А ще за шість хвилин Верес заробив пенальті! Авагімян ніби-то заблокував рукою простріл Гакмана. Після особистого перегляду відеоповтору Денис Шурман скасував рішення – руки не було. “Моряки” при цьому дуже переживали, що Артуру не зняли жовту картку за гандбол, але Роману Григорчуку пояснили, що попередження дали за розмови.

Неймовірно, але на 22-й пенальті знову призначили пенальті – і тепер вже без скасувань. Що найбільш цікаво, його заробив Чорноморець! Авагімян протягнув м’яч лівим флангом і віддав пас в центр Кузику, а Орест у дотик розрізав оборону передачею на Шпорна. Йон виходив віч-на-віч, а Паст його збив.

Петря впевнено реалізував 11-метровий, відкривши рахунок. Чорноморець вийшов уперед, однак жодного моменту до кінця першого тайму гості вже не створили. А от Верес, користуючись чисельною більшістю, нарощував оберти – і це вилилось у нове пенальті!

Його заробив Гайдучик, який замикав подачу з кутового й влучив у руку Єрмакову. Для “моряків” це було прикро, адже м’яч у ворота не йшов. Сікейра з “позначки” впевнено переграв Олексія Шевченка – 1:1!

До перерви Верес встиг і вперед вийти. Перший дзвіночок пролунав на 40-й хвилині, коли Євгеній Шевченко підхопив відскок у штрафному й пробив низом (Олексій спіймав м’яч), а у компенсований час рівняни таки забили. Гакман обігравсяз Курком на правому фланзі й покотив у штрафний під удар Шараю, а Станіслав у дотик бахнув під дальню стійку – 2:1!

Саме з цими цифрами на табло команди відправились відпочивати. Цікаво, що у цей момент думав В’ячеслав Грозний, якого неодноразово показували на трибунах рівненського Авангарду? І чи не пов’язана його поява з поганими результатами Сергія Лавриненка на старті сезону?

Другий тайм розпочався без замін. Гра пішла на зустрічних курсах, причому Чорноморець виглядав гостріше. У одній з атак Брагару ледь не вивів Кузик віч-на-віч (Орест не зміг обробити передачу), а на 55-й він же міг зрівнювати рахунок. Єрмаков видав лонгбол за спини захисникам на Максима, а той розвернувся й пробив у дальній кут метрів з 20-ти – Паст врятував Верес!

Господарі огризнулись дальнім ударом Кучерова, змусивши Шевченка фіксувати м’яч лишень з другої спроби. Після цього моментів довгий час не виникало. Гра була рівною, аж поки рівняни не забили третій гол. Це сталося на 71-й хвилині.

Все почалося з атаки Чорноморця, в якій Кузик входив на правий край штрафного та виконував подачу. Паст перехопив м’яч і одразу ж вкинув його на хід Гайдучеку – той протиснув Гучека, але швидкості для ривка віч-на-віч Михайлу не вистачило. Тим не менш, форвард змістився в центр, дочекався підходу Шарая й викотив йому проникний пас. Владислав одразу ж бахнув у дальній кут. 3:1!

Після цього гра була завершена. Тренери почали проводити купу замін, але переломити хід зустрічі одеситам не вдалося. Верес впевнено довів матч до перемоги – першої під керівництвом Сергія Лавриненка у поточному чемпіонаті.

“Моряки” ж програли у другому турі поспіль, а пропускають 2+ голів вони вже у трьох турах поспіль. Роману Григорчуку під час міжнародної паузи буде над чим попрацювати.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago