Categories: Єврокубки

Мірча Луческу: Найважчими проти Бешикташа будуть перші 15 хвилин

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу відповів на запитання журналістів напередодні другого матчу плей-оф раунду кваліфікації Ліги конференцій проти «Бешикташа», який відбудеться 31 серпня о 21:00 (після поразки киян 2:3 у першій грі).

– Містере, ми раді вас знову бачити тут, у Стамбулі. Ви чудово знаєте, яка атмосфера завжди панує на трибунах цього стадіону. Як налаштовуватимете гравців до гри за такої атмосфери?

– Вболівальники «Бешикташа» чудові, неймовірні. Атмосфера тут завжди фантастична. Вони не лише женуть вперед свою команду, а і чинять тиск на суперників. Вони роблять свій внесок в успіхи команди.

Мабуть, треба показати нашим гравцям, що сталося під час матчу «Бешикташу» з «Лейпцигом», коли один гравець залишив поле через те, що не міг продовжити грати за такого галасу на трибунах. У нас багато молодих гравців, які не грали на цьому рівні, у таких умовах. Останні два роки ми грали за порожніх трибун, тому я би не хотів аби така атмосфера стала для них сюрпризом та вплинула на їх дії у завтрашній грі.

– Дозвольте привітати Вас у Туреччині! Після першого матчу Ви відзначили, що у складі Вашої команди переважно вихованці академії. Чи є це перевагою для Ваших суперників? Як Ваша команда готова до матчу-відповіді?

– Ми добре готові до завтрашнього поєдинку. Ми продемонстрували хорошу гру в першому матчі при тому, що «Бешикташ» – сильний, хороший клуб. Вони провели якісні трансфери, створили сильну європейську команду, яка складена не лише з турецьких виконавців. Повторюся, ми добре виглядали у першому матчі і програли лише через кілька окремих епізодів, пропустивши після пенальті, кутового і контратаки. У той самий час ми створювали хороші моменти аби забити більше, тож результат міг бути іншим. Упевнений, що моя команда добре готова до завтрашньої гри.

Звісно, я розумію, що атмосфера, тиск трибун може сильно вплинути на гру наших гравців. Найважчими для нас будуть перші 15 хвилин. Але я вірю, що мої гравці завтра проведуть хороший матч проти сильного суперника.

– Ви дуже добре знаєтесь на турецькому футболі. Хто для Вас є фаворитом у турецькій Суперлізі?

– Турецька ліга зараз стала одним із дуже важливих, найсильніших європейських чемпіонатів. Ще коли я тут працював, турецька ліга входила до топ-шістки в Європі. Зараз сюди запрошують досвідчених, сильних гравців із топ-чемпіонатів. І це збільшує значимість чемпіонату, його якість, притягує велику кількість уболівальників на трибуни, телебачення.

Але я також вважаю, що в Туреччині мають більше робити задля національної збірної країни, адже чотири провідні клуби мають дуже невелику кількість турецьких гравців. Збірна Туреччини має бути завжди представлена у фінальних частинах великих турнірів. Але важко створити сильну збірну за таких умов. Я маю право так говорити, адже я працював тут протягом шести років.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

3 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

3 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

3 години ago