Categories: УПЛ

УПЛ. Шахтар у меншості переміг Колос

У матчі 5-го туру української Прем’єр-Ліги донецький Шахтар святкував перемогу над Колосом.

Матч завершився з рахунком 2:0 на користь гірників. Відзначимо, що на 38-ій хвилині матчу був вилучений захисник Шахтаря Гочолейшвілі.

Українська Прем’єр-ліга. 5-й тур.

«Колос» – «Шахтар» – 0:2

 Назарина, 25, Криськів, 45+2

 Бурда, 32 – Судаков, 89

 Гочолеішвілі, 38 (грубий фол)

«Колос»: Фесюн – Гончаренко, Бурда, Кукош – Цуріков, Богданов (Болбат, 41), Демченко (Велетень, 60), Лучкевич – Мякушко (Рангел, 82), Безбородько (Салабай, 46), Оріховський.

«Шахтар»: Різник – Азарові, Матвієнко, Козік (Ракіцький, 65), Гочолеішвілі – Степаненко (Кастілло, 74) – Кащук (Конопля, 64), Криськів, Назарина, Зубков (В’юнник, 65) – Сікан (Судаков, 65).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Колос» (с. Ковалівка).

“Гірники” у попередньому турі розписали божевільну нічию з Кривбасом (3:3), а Колос поділив очки з Рухом (1:1). Окрім того, ковалівці зазнали гіркої поразки від ФСК Маріуполь в 1/16 Кубка України, програвши в серії пенальті.

“Помаранчево-чорні” вийшли вперед на 25-й хвилині. Сікан у штрафному господарів продовжив простріл Криськіва на Назарину – Єгор впритул розстріляв порожні ворота.

Невдовзі Ковалівку накрила злива. А за лічені хвилини Шахтар залишився у меншості: Гочолейшвілі брутально наступив на ногу Богданову і отримав пряму червону. Прикра статистика для донеччан: четверте вилучення за п’ять турів УПЛ.

Втім, Колос не зумів скористатися кількісною перевагою: до перерви підопічні ван Леувена подвоїли перевагу. Криськів блискуче з глибини відпасував за спини оборонців суперника і вивів на ударну позицію Кащука. Вінгер не схибив – 2:0.

По перерві ковалівці мали дві нагоди відігратися. Однак Демченко пробив трохи вище воріт, а після удару Мякушка м’яч просвистів повз ближню стійку. Невдовзі реакцію Різника двічі випробував Салабай, однак воротар “гірників” зіграв надійно.

0:2 – Шахтар зумів втримати символічну перемогу в День міста Донецьк і очолити турнірну таблицю УПЛ (11 очок). Колос опинився на п’ятій сходинці (8 пунктів).

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

55 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

59 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

1 годину ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

1 годину ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

1 годину ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

1 годину ago