Categories: Єврокубки

Анатолій Чанцев: У матчі-відповіді із Славією втрачати Зорі нічого

Колишній головний тренер луганської “Зорі” Анатолій Чанцев поділився враженнями про першу гру луганців у двоматчевому поєдинку раунду плей-офф із празькою “Славією” у Лізі Європи.

– Критика у даному випадку не потрібна, – вважає фахівець. – Скажу лише те, що вдалося побачити. “Зоря” у матчі проти чехів зконцентрувалась на захисних діях, тож гострих моментів біля чужих воріт було небагато. Хіба що у другому таймі, однак реалізувати їх не вдалось. Відчувається, що на малюнку гри луганської команди позначається втрата низки футболістів, які її визначали – зокрема, Бражка, Булеци, Шахова, Імерекова. Тож тепер “Зоря” зовсім не така, яка була ще наприкінці минулого сезону. Та як би там не було, а дуже хотілося б, щоб ця команда, як і будь-який інший український колектив, у єврокубкових розіграшах могла демонструвати гарну гру.

– Що можете сказати стосовно нового головного тренера – серба Ненада Лалатовича?

– Нічого. Йому складно на даному етапі, адже надто мало часу пройшло з початку його роботи у “Зорі”. Та у тренерському штабі луганської команди нині є людина, яку я дуже поважаю. Це помічник Лалатовича – Младен Бартулович. Його наявність дає підстави сподіватись, що разом вони щось зможуть зробити. Бартулович дуже добре розуміється на нашому футболі, адже має величезний досвід виступів в українській Прем’єр-лізі у якості гравця, та й у ролі тренера вже встиг трохи попрацювати. Тож він завжди здатен підказати Лалатовичу ту чи іншу корисну інформацію.

– Через шість днів у двораундовому суперництві “Зоря” і “Славія” зійдуться знову. Зважаючи на поразку з різницею у два м’ячі у першому матчі, шанси луганців на вихід у наступний раунд змагань, либонь, невеликі?

– Як сказав Ненад Лалатович, 0:2 – це хиткий результат.

– Відтак відштовхуватимемось від слів сербського тренера?

– Я б відштовхувався від самої гри. “Зорі” у матчі-відповіді втрачати нічого, тож треба грати набагато агресивніше, сміливіше і бути дуже впевненій у своїй перемозі. Адже гра від оборони, як було у Празі, не принесе бажаного результату, зважаючи на 0:2 у першій зустрічі. Втім, можна зрозуміти Лалатовича: враховуючи виїзний характер вчорашнього поєдинку, він остерігався, мав певні побоювання. Тож повторюсь: луганцям втрачати нічого. У їхньому складі є кому грати, тому сподіватимемось, що все буде гаразд.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago