Categories: Єврокубки

Ракув – Копенгаген: анонс матчу раунду плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів

22 серпня 2023 року. 22:00. Польща. Бельхатув. Стадіон “ГКС”
Ліга чемпіонів 2023-24. Раунд плей-оф кваліфікації . Перший матч
“Ракув” (Ченстохова, Польща) – “Копенгаген” (Данія)
Де подивитися: MEGOGO
Дискваліфіковані: відсутні
Травмовані: Гришкевич, Лопес, Пестка, Єбоа (?) – Аму, Бабакар, Хочолава, Корнеліус (?), Вавро (?)

“Ракув”

“Ракув” в минулому сезоні вперше став чемпіоном Польші, а в цьому з першої спроби намагається пробитися до групового етапу Ліги чемпіонів. Поки що у команди Шварги виходить добре – позаду вже три успішних раунди кваліфікації. Окрім “Аріса” були пройдені ще естонська “Флора” і азербайджанський “Карабах”. З талліннцями “Ракув” розібрався легко, перемігши і вдома і на виїзді – 4:0 за сумою матчів. З кавказцями довелося важче – 4:3. Проте з “Арісом” знову були дві перемоги 2:1 і 1:0 відповідно вдома і на виїзді.

Таким чином, “Ракув” за шість матчів кваліфікації Ліги чемпіонів виграв п’ять з шести матчів. В тому числі всі три домашні поєдинки. Дві з трьох ігор вдома пройшли з тоталом більше 2.5, а у таки же кількості виїзних було забито менше трьох голів. До того ж три матчі кваліфікації завершились для польського чемпіона без пропущених м’ячів. Приємно, що до успіхів “Ракува” у відборі Ліги чемпіонів долучився і українець. Кочергін забив єдиний гол в дебютному матчі з “Флорою”. Другий м’яч Владислава знов був забитий вдома, коли він відкрив рахунок в поєдинку з “Арісом”.

В новому чемпіонаті Польщі “Ракув” поки що не може похвалитися стабільністю, очевидно зосередившись на європейському турнірі. Тож в чотирьох матчах на старті нового сезону Екстракляси у “червоно-синіх” вже є нічия і поразка при двох перемогах. Остання з них була здобута напередодні початку протистояння з “Копенгагеном”. На минулих вихідних вдома “Ракув” обіграв “Сталь” з Мелецю – 2:0.

“Копенгаген”

“Копенгаген” вже добре знає як це виступати на груповому етапі Ліги чемпіонів. Столична команда вже шість раз брала участь в основній сітці найпрестижнішого європейського клубного турніру. Востаннє минулого сезону, коли суперниками “левів” стали “Боруссія” Д, “Севілья” і “Манчестер Сіті”. В компанії двох майбутніх переможців єврокубків “Копенгаген” зумів здобути лише одну нічию проти німців і забити в тому матчі єдиний свій гол на груповому етапі.

Проте підопічні Неструпа сповнені бажання знов пробитися до числа 32-х найкращих команд Європи. До зустрічі з “Ракувом” “Копенгаген” подолав на етап менше за опонента. В другому кваліфікаційному раунді проблем не виникло – дві перемоги з загальним рахунком 8:3 над ісландським “Брейдабліком”. Проте третій раунд перетворився на справжній трилер в протистоянні зі “Спартою”. Вдома була нічия 0:0, а на виїзді команди влаштували гольову феєрію 3:3. Команда Неструпа відкрила рахунок вже першій хвилині зусиллями Ларссона. Проте не втримала перевагу ближче до кінця основного часу. В овертаймі “Спарта” двічі виходила вперед, проте Віктор Классон двічі повертав “левів” у гру. В серії пенальті данці били без промахів, тоді як господарі двічі схибили – 2:4.

Що можна відзначити, що перші поєдинки у кваліфікації “Копенгаген” проводить обережно, двічі зігравши на нуль в обороні і забивши всього два м’ячі. У матчах-відповідях було аж 15 м’ячів, забито дев’ять і пропущено шість. Також варто сказати, що “леви” почали новий чемпіонат в Данії з п’яти поспіль перемог і природно займають першу сходинку в таблиці. Окрім перемоги над “Відовре” в минулому турі 2:0, решта матчів були виграні з тоталом більше 2.5.

Цікаві факти

  • Переможна серія команди Ракув у рамках Ліги Чемпіонів становить 2 матчі
  • Безпрограшна серія команди Ракув у рамках Ліги Чемпіонів становить 6 матчів
  • Забивна серія команди Ракув у рамках Ліги Чемпіонів становить 6 матчів
  • Безпрограшна серія команди Копенгаген у рамках Ліги Чемпіонів становить 5 матчів
Максимович Назар

Recent Posts

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

50 хв. ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

52 хв. ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

55 хв. ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

57 хв. ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

1 годину ago

Чемпіонат Азербайджану. Карабах Кащука розгромив Нефтчі Григорчука

Сьогодні в перший день 7-го туру Прем'єр-ліги Азербайджану відбувся матч Карабах - Нефтчі.Читати далі

1 годину ago