Експерт: Повернення Малиновського в Серію А — це крок вперед

Експерт Алекс Великих прокоментував для Телеграм-каналу Взбірна перехід Руслана Малиновського до «Дженоа».

— Повернення Малиновського в італійський футбол пов’язаний з деякими факторами, не з одним. Можемо згадати те, що у «Марселі» відбулися зміна тренера і взагалі спортивного керівництва, яке узгоджувало трансфер з Аталантою. І я також повинен сказати про те, що у родини Малиновського було бажання повернутися до Італії, бо дитина народилася там, дружина має там бізнес. Взагалі італійське суспільство було сприйняте родиною, як я зрозумів, м’якше, аніж французьке.

Після того, як відбулася зміна тренера та спортивного керівництва «Марселю», бажання повернутися до Італії стало ще більшим. Думаю, робота в цьому напрямку тривала не один місяць. Єдине, формула переходу гравця, його продаж «Аталантою» в «Марсель» — вона змусила всі клуби, які ним цікавилися враховувати трансферну вартість. І цю формулу, котру знайшли — із орендою з послідуючим правом викупу вона є ефективною для того, щоб отримати гравця в італійський чемпіонат.

— Ви назвали людські фактори: бізнес, сприйняття суспільства… А для Малиновського-футболіста повернення в Серію А — це на краще?

— Так, бо все ж таки треба бути відвертим — стиль гри Малиновського, його вміння, адаптація до футбольної культури Італії відбулася не можу сказати швидко, але дуже позитивно. Все ж таки, французький футбол — більш силовий, де є більше боротьби він не є для Малиновського притаманний, швидкість вже не та.

Якість гравця, саме удар, можливість завершувати, віддати точну передачу — все це відрізняє Малиновського. Італійський футбол в цьому плані більш тактичний, він вимагає від футболістів більше розуміння коли віддати передачу, коли відкритись, коли нанести удар. Малиновський зрозумів як грати в італійському футболі, що вимагається від гравця. Вважаю, що для самого Малиновського повернення в італійський футбол — це, можна сказати, крок вперед.

— Багато чуток було про «Торіно», а варіант із «Дженоа» з’явився буквально за останні кілька днів…

— Клуб, який потенційно хотів Малиновського і розглядав його найбільше — це передусім «Болонья». Але бюджет Болоньї не дозволяв їм викупити трансфер Малиновського. «Торіно» безумовно теж, але питання цього клубу тісно пов’язане з наявністю у складі гравця схожого за амплуа як Влашич. Викуп Влашича зумовив призупинення перемовин стосовно Малиновського.

«Дженоа» — це проєкт, який зараз широко обговорюються вже не перший рік в Італії. Власники «Дженоа» — це компанія, яка володіє відсотками в деяких інших клубах. Та й агенція, яка веде всі справи цього клубу має амбіційний проєкт.

Мати у складі футболіста зіркового, а Малиновський для «Дженоа» — це зірковий футболіст, воно передусім робить гарну рекламу і дає тренеру можливість мати футболіста, як ми вже говорили, який може віддати точний пас, сам завершити.

«Дженоа» придбала центрального нападника — це основний центральний нападник зараз однією ногою у збірній Італії. Ретегі — це футболіст дуже залежний від передач, відповідно Малиновський за якістю своєї гри буде відповідати за диспетчерські функції у «Дженоа» і за те, щоб постачати м’яч цьому самому Ретегі.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

6 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

6 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

6 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

6 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

6 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

6 години ago