Categories: Єврокубки

КА – Брюгге: анонс матчу-відповіді кваліфікації Ліги Конференцій

17 серпня 2023 року. 21:00. Рейк’явік
Ліга конференцій, 3-й квал. раунд. Матч-відповідь
Перший матч: 1:5

“КА Акюрейри”

Як зазначав бельгійський спортивний сайт Sporza, для настільки небагатого клубу, як “КА Акюрейрі”, поїздка до Брюгге стала кульмінацією клубної історії. Журналіст видання пояснював це на одному прикладі: тренер ісландців наполіг на тому, щоб гравці після прибуття на стадіон Ян Брейдель склали свої телефони в одну сумку – щоб зосередити всю увагу гравців на матчі.

Такі заходи ісландцям не допомогли – вони поступилися в Бельгії з рахунком 1:5 і практично втратили шанси на вихід до наступного раунду. Головний тренер КА Халлгрімур Йонассон прямо сказав, що матч-відповідь із “Брюгге” завершить для його команди цю єврокубкову кампанію: “Нам знадобиться диво для проходу в наступний раунд, але ми хочемо вийти на поле і зіграти цей матч. Хочу, щоб хлопці перестали себе жаліти і взяли себе в руки. Ми програли Брюгге в першому матчі в останні п’ять хвилин зустрічі”.

Після цього розгрому КА не зумів здолати чинного чемпіона Ісландії “Брейдаблік” (1:1), незважаючи на те, що тренер суперника випустив на поле 7 резервістів у стартовому складі своєї команди, а сам “Брейдаблік” грав у меншості весь другий тайм.

“Брюгге”

У складі “Брюгге” нарешті забив Роман Яремчук! Гол у ворота “КА Акюрейрі” став для нього першим за останні 10 місяців. Його теж могло не статися: український форвард увійшов у гру з ісландцями не найкращим чином, і запоров два гольові моменти. Але з третьої спроби Роман все ж переправив м’яч у сітку, і це взяття воріт стало найкрасивішим у тій зустрічі: Яремчук у дотик переправив м’яч у ворота після передачі Де Кайпера з лівого флангу.

“Упевненість Яремчука зростає щодня. Те, як він рухається, зовсім не схоже на те, що було раніше. Він не вклинювався в боротьбу, не був різким у своїх рухах, більше захищався. Зараз – зовсім інша справа. Він став набагато впевненішим, у його роботі з’явилася інтенсивність. Його гол став плодом цієї роботи”, – сказав головний тренер Брюгге Ронні Дейла.

Цілком імовірно, наставник дасть Яремчуку шанс у матчі-відповіді з перших хвилин. Тим паче що в матчі проти “Ейпена” в чемпіонаті (5:0) Роман знову вийшов на заміну.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

2 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

2 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

2 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

2 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

2 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

2 години ago