Categories: Перша ліга

Півзахисник Лівого Берегу: Важливо досягати позитивного результату у кожному матчі

Герой третього туру у Першій лізі – півзахисник Лівого берега Руслан Дедух

Лівий берег в минулому турі зазнав першої домашньої поразки за час виступів у чемпіонатах ПФЛ (1:3 від СК Полтава), проте відразу ж реабілітувався ураганною перемогою над ФК Чернігів – 5:1 в меншості. Забив сам і двічі асистував партнерам гравець, якого Sport Arena спільно з ПФЛ назвала найкращим у 3-му турі Першої ліги 2023/24.

Герой третього туру у Першій лізі Руслан Дедух поділився враженнями від перемоги над Черніговом (5:1). У цьому матчі Руслан взяв участь у трьох голах Лівого берега.

– Безумовно, завжди приємно отримувати символічну нагороду, – сказав Руслан. – Але насамперед важлива перемога команди. Індивідуальні досягнення це просто бонус. Нам було непросто, але у меншості все ж змогли виграти.

– Наскільки суттєво позначилася на команді поразка від Полтави, адже до того Лівий берег не програвав на власному полі?

– Знали, що рано чи пізно все ж програємо, але не думали що це станеться саме вдома. Вважаю, що гідно впоралися з психологічним тиском і змогли реабілітуватися.

– На протистояння з Черніговом тренерський штаб виставив тактичну схему, яка більше спрямована на атаку. Розраховували вже з перших хвилин не випускати суперника з власної половини поля?

– Дійсно, ми дещо перебудувалися і це принесло свої плоди. Намагалися, щоб якомога більше гравців були на чужій половині поля, щоб тиснути на захист суперника.

– У Кубку України ви перемогли ФК Чернігів. Брали до уваги це протистояння під час підготовки?

– Дійсно, ми звертали на це увагу, адже суперник три гри поспіль грав одним складом. Ретельно розібрали гру «сіверян», зробили певні висновки з попереднього протистояння. Щасливий, що вдалося втілити у життя свої напрацювання.

– На початку зустрічі після вашої передачі зі штрафного Войцеховський відкрив рахунок. Це була награна комбінація, адже ви спрямовано подавали на дальню стійку?

– Ми домовилися з Владиславом, і це спрацювало. Приділяємо багато уваги стандартам, адже це важливий компонент у сучасному футболі.

– Ще до перерви ви з пенальті збільшили перевагу команди. Коли дізналися, що саме вас дістанеться роль пенальтиста? Наскільки ця місія для вас відповідальна?

– Я був впевнений у своїх силах. Дякую партнерам, які помітили цю мою впевненість і довірили пробити 11-метровий. Задоволений, що не підвів команду.

– На чому акцентував увагу тренерський штаб у перерві?

Ми вже на той час були у меншості, тому необхідно було правильно пересуватися по полю, економити сили. Основний акцент робили на тактиці. Важливо було організовано зіграти у захисті і скористатися своїми шансами у контргрі.

– За рахунок чого вдалося виграти у меншості? Здалося, що у меншості навіть краще вам гралося?

– Ми були злими самі на себе після поразки у минулому турі. Хотілося довести, що це все випадковість. Розуміли, що у меншості потрібно ще більше працювати. Важливо, що вдалося реалізувати свої моменти.

– У Лівому березі часто забивають футболісти, які виходять на заміну. Напевно, це одна із найбільших переваг вашої команди, адже кожен може достойно увійти у гру і допомогти?

– Кожен максимально налаштовується на гру і прагне допомогти команді. Здорова конкуренція йде нам на користь. Можна лише подякувати хлопцям, які виходять з лави запасних.

– У цій грі ви взяли участь у трьох із п’яти голів. Один із найкращих ваших матчів за останній час?

– Результативні дії це добре, але головне виконувати те, що вимагає тренер. Я просто намагаюся приносити користь команді. Сподіваюся, що це не останній мій якісний матч.

– Як вам гралося проти екс-одноклубників? Вдалося з ними поспілкуватися після матчу?

– В Чернігові провів чимало часу. На жаль, була серйозна травма, але клуб мені допомагав відновлюватися. Щиро за це вдячний. З хлопцями після матчу поспілкувалися. Вони сказали, що їм трішки легше грається на штучному покритті.

– Можливо, мали пропозиції від інших клубів? Чому обрали саме Лівий берег?

– Мною цікавилися інші клуби, але я знав Віталія Первака, тому, коли він зателефонував, то відразу погодився. З нетерпінням чекав на початок сезону і про свій вибір не жалкую.

– Як оціните рівень конкуренції на вашій позиції? Це змушує вас постійно тримати себе у тонусі?

– У нас на кожну позицію по 2-3 футболісти, які здатні зіграти у складі. Така конкуренція не дає розслаблятися і дозволяє прогресувати. Треба працювати кожен день і тоді все буде добре.

– За три сезони у тернопільській Ниві ви зіграли 25 матчів у Другій лізі. Наскільки вам допоміг цей досвід у процесі професіонального становлення?

– Звісно, він не міг не піти на користь, адже вдалося пройти становлення професіонального футболіста. У майбутньому це мені дуже допомогло.

– Які завдання ставите перед собою на цей сезон?

– Важливо досягати позитивного результату у кожному матчі. У нас добре працює Академія Лівого берега, тому важливо бути прикладом для вихованців нашої школи. Це одне з найважливіших завдань першої команди. Щодо себе, то хочеться пройти сезон без травм і принести максимальну користь команді.

– Цього тижня ще й кубкова гра, а потім протистояння з Інгульцем. Можливо, це для вас найбільш відповідальний відрізок у цій частині сезону?

– Дійсно, у команди ‒ непрості часи, адже зовсім мало часу на відновлення. Проте, ми до цього готувалися. Потрібно максимально налаштуватися на протистояння з Інгульцем і проявити себе.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

ЛЧ. Результати всіх матчів середи

У середу, 18 вересня, в основному етапі Ліги чемпіонів сезону-2024/25 відбулося шість поєдинків.Читати далі

5 години ago

ЛЧ. Жирона з Циганковим у дебютному матчі програли ПСЖ

18 вересня відбувся матч 1-го туру Ліги чемпіонів 2024/25 між командами ПСЖ та Жирона.Читати далі

5 години ago

Зінченко анонсував вихід автобіографії англійською мовою

Гравець збірної України та лондонського Арсенала Олександр Зінченко анонсував вихід своєї автобіографічної книги футболіста "Believе"…

5 години ago

Піхальонок: Добре, що забили третій гол та довели гру до перемоги

Хавбек київського Динамо Олександр Піхальнок поділився емоціями від перемоги над Ворсклою (3:1) у перенесеному матчі…

5 години ago

Захисник Руха перейшов у французький Бордо, який опустився в 4 дивізіон

29-річний центральний захисник «Руха» Папе Діав продовжить кар'єру у Франції.Читати далі

5 години ago

Матвієнка визнано найкращим гравцем матчу Болонья – Шахтар за версією УЄФА

Донецький "Шахтар" стартував в основному раунді Ліги чемпіонів 2024/25 виїзним матчем із "Болоньєю", який завершився…

6 години ago