Categories: Перша ліга

Володимир Сисенко: Кардинальне оновлення складу піде на користь Полтаві

Головний тренер Полтави поділився враженнями від перемоги над Лівим Берегом

Головний тренер Полтави Володимир Сисенко перед матчем третього туру з Маріуполем поділився враженнями від перемоги над Лівий Берегом, а також висловив своє задоволення селекцією команди під час міжсезоння.

– Пане Володимире, передовсім, вітаємо вас із визнанням найкращим тренером другого туру. Ваші враження від такого успіху СК Полтава?

– Насамперед це визнання всієї команди, адже на полі грає не тренер, а футболісти. Радий, що у матчі проти Лівого Берега їм вдалося реалізувати всі напрацювання. Це визнання розділяю зі своїми підопічними.

– СК Полтава влітку суттєво оновилася, зокрема, підписавши низку провідних гравців Скорука, який припинив виступи, а також досвідченого Опанасенка. Наскільки ви задоволені підсиленням складу?

– Після двох років виступів на професіональному рівні вирішили піти на кардинальні зміни, щоб прогресувати і рухатися далі. Всіма новачками задоволений. Думаю, що вони дозволять Полтаві вийти на якісно новий рівень. Безумовно, треба час для того, щоб влитися в колектив і зрозуміти наші вимоги.

– У стартовому матчі з Інгульцем дехто з найбільш яскравих новачків починав з запасу, зараз вони стали провідними дійовими особами проти Лівого берега. Отже, нові гравці вже влилися у колектив? Відчуваєте, що поступово вже ігрові зв’язки награють і незабаром з цим проблем не буде?

– З адаптацією жодних проблем не було. Футболісти всі знають один одного. Наші новачки ‒ професіонали і просто гарні люди. Подобається їхнє ставлення до тренувального процесу. Звісно, комусь знадобилося більше часу на підготовку, хтось прибув до нас у розпал міжсезоння та не мав нагоди пройти з СК Полтава всі збори. Ну, що ж – поступово хлопці додають, і далі сподіваємося на ще кращі результати.

– Перші два матчі для команди були дуже непростими. Розгромна поразка від Інгульця та виліт з Кубка України. Причина таких результатів в не зіграному складі?

– Вважаю, що матч з Інгульцем ‒ найгірший в історії Полтави. Складно навіть назвати причини такої провальної гри. У футбол грають люди, і в них можуть бути дні, коли нічого не вдається. Жодних виправдань не може бути. Головне ‒ зробити правильні висновки і рухатися далі.

У кубковому матчі з Гірником-Спорт ми мали в першому таймі чотири моменти, але реалізувати їх не змогли. В другій половині зустрічі грали на зустрічних курсах, а в овертаймі, на жаль, пропустили. Супернику пощастило, хоча моментів створили ми немало – навіть більше за суперників. Не шукайте логіки в футболі…

– У грі проти Лівого Берега вашу команду не вважали фаворитом. Можливо, це навіть пішло на користь?

– Не думаю, що була недооцінка з боку суперника. Мені дуже сподобалася гра Лівого Берега. Вони грають в цікавий, агресивний футбол. Зустрічалися дві рівні команди, а нам більше пощастило.

– На початку зустрічі в Києві ваші суперники повністю домінували. Розраховували, що на старті доведеться терпіти натиск Лівого Берега?

– Завжди хлопцям говорю, що у будь-якому матчі варто терпіти. Легких перемог не існує. Проти одного із фаворитів групи моментів багато не буває. Впевнений, що Лівий Берег боротиметься за вихід в УПЛ. Терпіти нам варто було всі 90 хвилин, адже суперник боровся до кінця.

– Реалізований пенальті Шмигельським можна вважати одним із ключових моментів у матчі, адже після цього у вашої команди з’явилося більше можливостей для швидких атак?

– Треба віддати належне тренеру супернику, який ретельно розібрав нашу гру. З перших хвилин намагалися грати на зустрічних курсах, але у киян була перевага. Поступово вирівняли гру і почали створювати моменти. Не думаю, що гол з пенальті змінив гру, адже залишалося багато часу. Навіть за рахунку 3:0 не можу сказати, що був спокійний.

– У другій половині зустрічі Опанасенко і Перебора закріпили перевагу Полтави. Один із голів був забитий після розіграшу стандарту. Багато уваги приділяєте цьому важливому компоненту у сучасному футболі?

– За рахунок стандартів зараз забивають близько 40% голів. На теоретичному занятті після матчу з Гірником-Спорт показав хлопцям, що й ми мали забивати три голи зі стандартів. Дякувати Богу, в чемпіонаті вже змогли реалізувати свої моменти. Наша робота на тренуваннях і теоретичних заняттях дала свої плоди.

– Три голи за СК Полтава забили новачки. Напевно це не менш важливий факт для вас ніж перемога?

– Упевнений, що кардинальне оновлення складу піде нам на користь. Потрібно у всьому рухатися вперед. У нас раніше в заявці були майже всі винятково вихованці полтавського футболу, але у професіональному футболі мають грати сильніші. Мене не дивує прогрес гравців, які поповнили Полтаву. Я у всіх гравцях впевнений.

– Які завдання ставите перед командою на цей сезон?

– Конкретних завдань у нас немає, але ми маємо прагнути до того, щоб перемагати в кожному матчі. Важливо, щоб команда і клуб рухалися вперед.

– Для Вашої команди нині непростий календар: Полтава проведе четверту гру на виїзді від старту сезону. Як вдається відновити команду в такому щільному графіку?

– Безумовно, це додає додаткових проблем. Проте, ми не маємо жалітися. У нас збільшилася обойма гравців, які можуть вийти і достойно замінити травмованих. Восени у нас шість гравців основного складу пропускали матчі і рівноцінної заміни не було. Зараз загальний рівень команди вирівнявся. Думаю, що ротація складу нам допоможе.

Пресслужба ПФЛ

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

5 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

5 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

5 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

5 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

5 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

5 години ago