АПЛ. Забарний допоміг Борнмуту зіграти внічию, Евертон без Миколенка поступився Фулхему

В рамках програми дня в 1-му турі АПЛ 2023/24 було проведено кілька матчів.

Чемпіонат Англії 2023/24, 1-й тур

Борнмут – Вест Хем – 1:1

Голи: Соланке, 83 – Боуен, 52

Брайтон – Лутон – 4:1

Голи: Марч, 36, Жоау Педру, 71 (пен), Адінгра, 85, Фергюсон, 90+5 – Морріс, 81 (пен)

Евертон – Фулхем – 0:1

Гол: Б. Рід, 73

Шеффілд Юнайтед – Крістал Пелас – 0:1

Гол: Едуар, 50

Забарний вийшов у основі Борнмута на матч проти Вест Хема, зігравши всі 90 хвилин. Виступ Іллі варто визнати неодзнозначним. З одного боку, він програв три з чотирьох єдиноборств на землі та чотири із семи у повітрі, а 10 із 14-ти його довгих передач виявились неточними.

З іншого – українець не дав забити Майклу Антоніо після навісу з кутового на лінію воротарського, та і в цілому він завершив матч без грубих помилок. При цьому останні півгодини йому довелося грати у четвірці на позиції лівого захисника. До того ж, він став лідером серед обох команд за кількістю дотиків до м’яча (102) й пасів (96, 76 точних).

Одна з фірмових передач Забарного у першому таймі запустила ударну атаку (Соланке прийняв пас біля штрафного й скинув під постріл Бруксу повз дев’ятку). Ще одну атаку Ілля започаткував, зберігши м’яч під тиском на власній половині й скинувши його на хід Керкезу. На 83-й же хвилині українець допоміг забити гол – саме він першим спробував протягнути м’яч уперед й саме він виграв боротьбу за нічийний м’яч на чужій третині.

Після цього Забарний перевів сферу на правий фланг, де почалася атака другим темпом з дальнім ударом Семеньо. М’яч рикошетом від Соучека прилетів у ноги Соланке, якому залишилось переграти Ареола. Щоправда, цей гол лишень допоміг відігратись.

Рахунок же ще на 50-й хвилині відкрив Боуен, який виконав фантастичний лонгшот у дальню дев’ятку. Вини Забарного в цьому епізоді не було. У підсумку, поєдинок завершився результативною нічиєю.

Миколенко у матчі проти Фулхема на поле не вийшов, просидівши всю гру в запасі. Заміть нього позицію лівого захисника закривав Янг, однак нічого неймовірного Ешлі не продемонстрував – з таким футболом йому буде непросто конкурувати проти Віталія.

Евертон виглядав активніше й набагато гостріше. На 35-й хвилині “іриски” навіть гол забили зусиллями Кіна, але його не зарахували через фол в атаці. В другому ж таймі Паттерсон пробивав у поперечку. Забити бодай один чистий гол мерсисайдцям так і не вдалося, а от Фулхем свій шанс не змарнував – Боббі Рід влучним ударомз передачі Перрейри приніс лондонцям мінімальну перемогу.

У паралельному матчі Брайтон вчинив розгром Лутону. Новачок АПЛ довго пручався, навіть відродивши інтригу після 0:2 в другому таймі – гості відіграли один гол з пенальті на 79-й хвилині. Втім, після цього “чайки” провели ще два м’ячі, встановивши остаточний рахунок. 4:1.

Інший новачок – Шеффілд Юнайтед – програв у рідних стінах мінімально. Поразка була мінімальною, але такою ж безапеляційною, як і в Лутона. Підопічні Роя Ходжсона рознесли суперника за всіма параметрами.

Максимович Назар

Recent Posts

Мюллер найкращий гравець Баварії в 21-му столітті за версією Goal

Нападника Томаса Мюллера визнано найкращим гравцем «Баварії» в 21-му столітті за версією Goal. Читати далі

10 хв. ago

Паулу Фонсека: Очевидно, що у першому таймі у нас не все виходило

Головний тренер «Мілана» Паулу Фонсека прокоментував перемогу у матчі 3-го туру Ліги чемпіонів УЄФА проти «Брюгге» (3:1). Читати далі

11 хв. ago

Різник став 3-м голкіпером в історії, який відбив пенальті та відзначився автоголом в одному матчі ЛЧ

Вінгер «Арсенала» Леандро Троссард не реалізував пенальті у матчі 3-го туру Ліги чемпіонів УЄФА проти «Шахтаря». Читати далі

13 хв. ago

ПСЖ не забив жодного гола з останніх 94 ударів у ЛЧ

«ПСЖ» не забив жодного гола з останніх 94 ударів у Лізі чемпіонів (окрім автоголів). Читати далі

15 хв. ago

Ліга чемпіонів. Результати всіх матчів вівторка

У вівторок, 22 жовтня, в основному етапі Ліги чемпіонів сезону-2024/25 відбулося дев'ять поєдинків. Читати далі

37 хв. ago

ЛЧ. Реал з божевільним камбеком та хет-триком Вінісіуса розгромив Боруссію

У вівторок, 22 жовтня, відбувся матч 3-го туру основного етапу Ліги чемпіонів 2024/25 між мадридським «Реалом» та…

41 хв. ago