Categories: УПЛ

УПЛ. Колос впевнено переміг Верес

“Колос” влітку добре підсилився і не може сприйматися громадськістю інакше, окрім як боєць за зону єврокубків. У першому турі ковалівці не дуже чітко відповідали такому реноме, але в другому – цілком.

УПЛ, 3-й тур.

Колос Ковалівка – Верес Рівне 2 : 0.

1 – 0. Безбородько – 24.

2 – 0. Оріховський – 71-пен.

Колос: Фесюн, Лучкевич, Золотов, Бурда, Бондаренко (Салабай 82), Цуріков, Оріховський, Богданов (Болбат 82), Велетень (Демченко 52), Безбородько, М’якушко (Ільїн 67)

Запасні: Горох, Биценко, Ільїн, Гончаренко, Кукош, Мілько, Демченко, Криворучко, Болбат, Гусол, Салабай

Верес: Паст, Гакман (Кучеренко 73), Курко, Вовченко, Шевченко, Кучеров, Дахновський (Балан 11), Блізніченко (Шестаков 73), Яго (Гайдучик 73), В. Шарай, Марусич (Гагун 81)

Запасні: Когут, Коркодим, Гагун, Жуліо Сезар, Шестаков, Хондак, Кучеренко, С. Шарай, Балан, Гайдучик

Попередження: Золотов 4, Бурда 7, Безбородько 28, Велетень 51, М’якушко 58 — Яго 36

Обидві команди по-різному розпочали сезон. Підопічні Ярослава Вишняка у стартовому матчі розійшлись миром з Оболонню, а потім абсолютно по ділу переграли Чорноморець. Натомість рівняни стартували з поразки новачку УПЛ – Поліссю, однак реабілітувались у дуелі з Шахтарем, відібравши у “гірників” 2 очки. Сергій Лавриненко лише намацує гру “червоно-чорних”, тож було дуже цікаво подивитись, які аргументи він зможе запропонувати “хліборобам”.

Колос розпочав потужно, накочуючи атаку за атакою. Суперник одразу дав зрозуміти, що гратиме на контратаках – у перші хвилини рівняни рідко коли доходили до центру поля. Однак на 5 хвилині разюча вилазка правим флангом завершилась стандартом на Дахновському майже на лінії штрафного. Блізніченко вирішив пробити низом, що викликало паніку у гравців Колоса. Метушня ледь не завершилась голом від Курка – м’яч влучив у суперника.

За мить Бурда ціною жовтої картки зупинив Блізніченка від чергової атаки. Після виконання стандарту Сікейра пробивав по центру, але Фесюн зреагував. Фол на Дахновському виявився фатальним для хавбека Вереса і Лавриненко змушений був вже на 10-й хвилині випускати на поле Балана.

Цуріков ледь не створив божевілля, замикаючи з гострого кута удар з льоту – захисники вибили на кутовий. В середині тайму Бурда не зумів проштовхнути м’яч у сітку після навісу з кутового – екс-захисник Динамо банально не очікував на таку нерозторопність оборонців суперника. Однак за мить Безбородько виправився за свого партнера, головою замкнувши сферу у правий кут після навісу з центра поля.

Верес після пропущеного гола не поспішав змінювати тактику, розраховуючи на стрімкі контратаки. І їх було достатньо, аби зрівняти. Чого лише вартий момент у Марусича, удар якого було заблоковано в останній момент. Натомість Колос вирішив не оголювати тили атаками і рівнянам довелось перебудовуватись, аби грати першим номером. Кінцівка тайму пройшла у в’язкій боротьбі і на перерву команди пішли за рахунку 1:0.

Після відпочинку Колос ледь не подвоїв – навіс з кутового знову викликав паніку у гравців Вереса. Мякушко майже одразу увімкнув режим Мессі, пройшов лівим флангом одразу чотирьох гравців суперника, але не встиг загальмувати і побіг з м’ячем за ворота. На екваторі другого тайму Сергій увірвався у штрафний майданчик і впав. Арбітр не лише не призначив пенальті, а й впаяв гравцю “гірчичник” за симуляцію. Атака у відповідь – і Бондаренко завалив Шарая на самісінькій лінії, привізши небезпечний штрафний.

На 60-й хвилині Шарай потужно пробивав по воротах Колоса і вже бачив м’яч у сітці, але несподівано перед м’ячем опинився Сікейра і заблокував постріл.

На 71-й хвилині Гакман зачепив Демченка у власному штрафному і арбітр вказав на позначку. Оріховський не без проблем переграв Паста. За трохи Шестаков замикав простріл з лівого флангу, але пробив повз стійку. Ільїн розрядив гармату з далекої відстані – дуже неточно.

Лавриненко вирішив йти ва-банк, максимально наситивши атакувальну лінію Вереса, однак гострішими все одно залишався Колос. На останній хвилині Кучеров з перспективного штрафного міг скорочувати, але влучив у стійку. Президент Колоса Андрій Засуха, який регулярно хрестився і ворушив губами, таки вимолив чергову звитягу для своєї команди.

Перемога принесла Колосу 7 очок і підняла на другу сходинку турнірної таблиці УПЛ, Верес з 1 балом дванадцятий.

Максимович Назар

Recent Posts

Син емігрантів із Коломиї підписав професійний контракт із Манчестер Юнайтед

Півзахисник Захері Бауманн закріпив свій зв'язок із Манчестер Юнайтед.Читати далі

38 хв. ago

Карло Анчелотті: Ендрік дуже багато працює. Він вийде в старті Реала в одному з найближчих матчів

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті висловився про бразильського форварда клубу Ендріка.Читати далі

42 хв. ago

Екс-спортивний директор Вереса: Габовда – нарцис. Використовує клуб для самопіару

Ексспортивний директор Вереса Сергій Коваль в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» чесно розповів про Юрія…

44 хв. ago

Визначено найкращих молодих футболістів України серпня

За підсумками серпневого голосування проекту "Золотий Талант" було визначено найкращих гравців України у серпні в…

47 хв. ago

Захисник Вереса поділився очікуваннями від матчу з Інгульцем

Захисник рівненського «Вереса» Семен Вовченко поділився очікуваннями від матчу 7-го туру Української Прем'єр-ліги проти «Інгульця».Читати…

54 хв. ago

Друга ліга. Локомотив на виїзді переміг “двієчку” Металіста 1925

Сьогодні стартував черговий сьомий тур у Другій лізіЧитати далі

58 хв. ago