АПЛ. Евертон з Миколенком мінімально здолав МЮ

Евертон переграв Манчестер Юнайтед (1:0) у 32 турі чемпіонату Англії 2021/22.

Миколенко вперше потрапив у стартовий склад Евертона на 3 матчі поспіль. Віталій у попередньому турі АПЛ заробив пенальті, а його команда програла обидва ці виїзні поєдинки. Відтак відрив від Бернлі, який очолює тріо з зони вильоту, скоротився до мінімуму. На старті зустрічі захисник збірної України кілька разів непогано діяв на чужій половині. Однак на 9 хвилині екс-динамівець програв Ліндельофу боротьбу на другому поверсі після подачі зі штрафного, Делф невдало вибив, а Решфорд у дотик пробив. Як і в наступному епізоді, з небезпечним ударом Маркуса не без проблем впорався партнер по збірній Англії Пікфорд.Делф ледь не вивів Миколенка на класну позиції у штрафний майданчик. Ван-Біссака в останню мить підчистив у підкаті. Евертон забив після першого ж удару. Рішарлісон та Івобі на 27 хвилині відборолися, а Гордон з рикошетом від Ліндельофа залишив Де Хеа ні з чим. Після подачі того ж 21-річного англійця Кін виграв позицію, забракло лише влучності. Роналду штовхає Миколенка після націленої подачі Фернандеша. Один з рідкісних моментів присутності Кріштіану на полі.

Рішарлісон ледь не прошив Де Хеа дальнім ударом, і знову рикошет від захисників. Фред отримав пошкодження і пішов з поля на 36 хвилині. Екс-півзахисника Шахтаря замінив Погба. Миколенко ледь не привіз контру, махнувши повз м’яч, однак виправився у підкаті. Віталій майже як Фігаро. То зробить ривок у чужий штрафний, але засильний пас Івобі не дасть шансів. То випередить Роналду і виб’є над поперечиною – ідеальний виніс, враховуючи ризик забити у власні ворота.

На диво якісний перший тайм від Евертона. Солідно відпрацював і Миколенко (виграв обидві дуелі внизу, тричі підчищав за одноклубниками). Після повернення в основу 4 ветеранів (Кін, Аллан, Делф і Коулмен) “іриски” виглядають значно надійніше. Хоча тут важливий і фактор суперника – МЮ вкотре зовсім не вражає.

Гострий початок від українського фулбека. Миколенко технічно розправився на фланзі. Ось тільки далі пішов дещо поспішний простріл без оглядки на свого форварда, який вілкривався в іншу зону. Миколенко зупиняє прорив Ван-Біссаки. Схоже, саме наш гравець отримує від Лемпарда оплески. Гострий початок від українського фулбека. Миколенко технічно розправився на фланзі. Ось тільки далі пішов дещо поспішний простріл без оглядки на свого форварда, який відкривався в іншу зону. Миколенко зупиняє прорив Ван-Біссаки. Схоже, саме наш гравець отримує від Лемпарда оплески.

Решфорд не скористався черговим моментом, створеним Бруну. Миколенко змусив знову помилитися Ван-Біссаку, за якого 3 роки тому манкуніанці заплатили 55 мільйонів євро. Українець заробив кутовий, після подачі якого Гордон знайшов Годфрі – вище. Рішарлісон знущається над Санчо, набиваючи м’яч головою. Як же розігрався Миколенко! Класний ривок і пас на зручну позицію. Удар Гордона заблокували. Жест відчаю від Рангніка. На 64 хвилині випускає 19-річного Елангу та Мату, для якого це перший у сезоні вихід на матч АПЛ. Решфорд і Матіч нині традиційно розчарували.

Серія кутових і подач. Ліндельоф скидає під удар, Еланга дає вище. “Справді чудова робота від Миколенка”, – навіть англійські коментатори відзначають гру екс-динамівця, який виграв черговий забіг проти суперника. Серія відчайдушних ударів здалеку. Пікфорд лускає, як горішки. Підключення Ван-Біссаки вже цікавіше. Миколенко самовіддано стелиться на газоні, водночас свій же Грей встигає випередити і заблокувати. Від безсилля Роналду нарешті приклався, як треба. Біда тільки в тому, що цілив по лаві запасних після свистка арбітра. Жовта картка як нагорода за геть безславну гру.

Коулмен виграв боротьбу в Кріша, після чого обвів парочку суперників. Це кураж, і нині він з “ірисками”. Можливо, саме цей чинник допоміг Пікфорду пілся розстрільного удару Роналду. Снаряд зачепив руку Кіна, але призначити такий пенальті було б занадто. Миколенко з 5 спроби виграв перший матч АПЛ, в якому взяв участь. Евертон на 4 очки відривається від зони вильоту до матчу Бернлі. В МЮ залишається 51 бал і лише 7 рядок.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

27 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

30 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

32 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

35 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

37 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

40 хв. ago