Categories: Єврокубки

Тарас Михалик: Динамо переможе з мінімальним рахунком – 1:0 і вирішальне слово буде за Ярмоленком

Сьогодні, 10 серпня, відбудеться дебют київського «Динамо» в Лізі конференцій. В Греції підопічні Мірчі Луческу зіграють в кваліфікаційному раунді з «Арісом».

В бесіді з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України та «Динамо» Київ Тарас Михалик оцінив шанси киян в протистоянні в Салоніках.

– В моїй багаторічній кар’єрі доводилося неодноразово виясняти стосунки з грецькими футболістами, як на рівні збірних, так й клубів, – говорить Тарас Михалик. – З ними завжди було непросто, бо вони з тих,хто,передусім, не дає грати,демонструючи в’язкий стиль. Забити грекам дуже важко,до речі, навіть пропустивши вони продовжують діяти другим номером, розраховуючи на виграні єдиноборства при стандартах та удачу.

– Ви натякаєте на те, що в Салоніках не слід очікувати голепаду?

– Так. Думаю, що «Динамо» переможе з мінімальним рахунком – 1:0 і вирішальне слово буде за Ярмоленком.

– Динамовці до протистояння з «Арісом» підійшли в ролі лідера УПЛ, до чого вітчизняні вболівальники вже почали відвикати.

– Я б поки що зачекав з дифірамбами на адресу киян. Й не тільки тому, що опоненти у них на старті були не з титулованих. На жаль, мені не сподобалося, як динамівці оборонялися, особливо в поєдинку з «Оболонню». Не дивно, що їм дісталося на «горіхи» від керманича Луческу. В розіграші єврокубків за такі витівки біля своїх володінь може бути серйозне покарання.

– Але з іншого боку динамівці відвантажили у ворота «Миная» та «Оболоні» аж вісім м’ячів, чого з ними на старті також давно не траплялося.

– Цей вибух результативності можна пояснити поверненням в середню лінію після травми Шапаренка, з його вмінням приймати нестандартні рішення, активністю на фланзі Ярмоленка, котрий в поєдинку з «пивоварами» забив свій 100 гол в УПЛ і бомбардирськими задатками молодого Ваната. Те, що він виправив приціл не може не тішити, бо в «Динамо» останніми роками бракувало забивного нападника.

– Що б порадили динамівцям перед матчем в Салоніках?

– Якщо відверто, то мене найбільше непокоїть їхня гра в захисті. Відчувається, що не вистачає досвідченого майстра, котрий слідкував би за порядком.Тому побажав би їм бути максимально сконцентрованими біля своїх володінь, тим паче, що «Аріс» не з тих команд, які багато часу проводять в наступі. Все ж, я вірю, що Бущан збереже сьогодні ворота недоторканими, а в атаці динамівці свого не упустять.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Головний тренер Жирони зробив заяву перед матчем з Валенсією

Головний тренер Жирони Мічел пояснив, чого він вимагає від своїх гравців, які, за його словами,…

1 хв. ago

Екс-президент УЄФА запропонував змінити правила футболу

Мішель Платіні, який нині є радником президента Міжнародної федерації асоціацій професійних футболістів, закликав до проведення…

3 хв. ago

Блогер – про Герреро та Себальоса у грі з Ворсклою

Блогер Михайло Смоловий оцінив гру новачків «Динамо» Едуардо Герреро та Брайана Себальоса у матчі з…

5 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Реал і Шахтар два по-своєму великі клуби

Захисник Шахтаря Вінісіус Тобіас в інтерв'ю клубній пресслужбі "гірників" згадав про період своїх виступів за…

33 хв. ago

Енцо Мареска: Зараз Мудрик не грає, але це не означає, що він не буде грати в майбутньому

Головний тренер «Челсі» Енцо Мареска поділився думкою щодо перспектив вінгера команди Михайла Мудрика збільшити кількість своїх ігрових хвилин. Читати…

38 хв. ago

Різник увійшов до символічної збірної першого туру ЛЧ від SofaScore

Аналітичний портал SofaScore опублікував свою версію символічної збірної першого туру основного раунду Ліги чемпіонів.Читати далі

47 хв. ago