Categories: Єврокубки

Олександр Кучер: Сподіваюся на підтримку українців у Празі

Головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер поділився очікуваннями від першого матчу 3-го раунду кваліфікації Ліги Європи проти «Славії».

– Чи вважаєте ви «Славію» фаворитом? Які ви бачите у неї сильні та слабкі сторони?

– Буду солідарним із капітаном команди. Перед кожною грою шанси у команд практично рівні – 50 на 50. Все буде залежати від цих двох матчів – завтра на полі «Славії» і у матчі-відповіді в Кошицях, де ми будемо приймати суперника.

– Які ви бачите сильні та слабкі сторони суперника. І чи усі гравці, окрім Мірошніченка і Волинця, готові грати у завтрашньому матчі?

– Суперник добре підготовлений фізично. «Славія» небезпечно грає на стандартних положеннях, на які приходять до штрафного майданчику по сім-вісім футболістів. Команда швидка і грає вертикально, намагається швидко доставити м’яч до чужого штрафного майданчику. Багато фланговим подач, після яких купа гравців йдуть на завершення атаки. Треба завтра уважно грати в обороні, адже останнім часом ми дуже багато робимо подарунків суперникам і якісь у нас виникають непотрібні помилки. Треба завтра уважно і строго зіграти в обороні.

Щодо травмованих, то так – не буде Мірошніченка і Волинця, є питання по Піхальонку, у якого піднялася температура – він навіть не прибув на тренування, а залишився у готелі. Так що по ньому будемо приймати рішення вже завтра. Подивимося, як він себе буде почувати.

– Наскільки для вас, як тренера, складно підготувати команду до гри, щоб вони на неї зосередились і не думали про те, що відбувається вдома?

– Олександр Сваток вже сказав, що ми так працюємо великий час. Мешкали у Кошицях, зараз живемо в Ужгороді. Так, це великі переїзди, але ми до всього цього звикаємо і це для нас просто будні. Звичайно, що все це важко, адже є тривоги, обстріли, наш народ страждає, але ми знаходимо слова, що хлопці повинні своїх вболівальників і усіх українців радувати власною грою, щоб у вболівальників була хоч якась віддушина у спорті та футболі.

– В Чехії мешкає багато українців. Чи переконані ви, що завтра у вас буде сильна підтримка у фан-секторі?

– Звичайно, сподіваюся, що люди, які переїхали сюди в Прагу і в Чехію загалом прийдуть завтра нас підтримувати. Це буде дуже приємно і нам це потрібно перш за все. Ми знаємо, що усі квитки продані, і для нас це дуже добре, адже ми скучили за вболівальниками, адже зараз граємо за порожніх трибун. Звісно, що це дуже приємно, коли повна арена і підтримує нехай більше і суперника, але і тебе теж. То вже інша гра, коли на трибунах є вболівальники.

– Чи підтримуєте ви контакти з Томасом Хюбшманном?

– Так, звичайно, ми завжди на зв’язку і спілкуємося. Ми багато разом грали, ми друзі. Він сьогодні приїде до нас у готель і ми поговоримо про різні справи.

– Основний газон стадіону зараз не у найкращому стані. Є запасне поле. Ви прийняли вже рішення де саме будете проводити передматчеве тренування?

– На поле я ще не виходив, а одразу пішов до вас на пресконференцію. Так, знаю, що поле не у гарному стані, що воно рветься, але нам потрібно на нього вийти, адже треба розуміти, що нас завтра чекає. Ми ж не можемо приїхати і його не спробувати. У нас буде невеличке тренування, десь пів години, більше як розминка і все. Але хлопці повинні його відчути та зрозуміти, як воно себе веде. Всюди різні покриття і різні відскоки. Ми нещодавно грали матч із «Панатінаїкосом» і там відскок від газону був дуже складний, через що ми отримали перший гол. Так що нам треба вийти й зрозуміти, що на нас завтра чекає.

– Наскільки складно вам буде завтра без Довбика, який залишив команду, а також дискваліфікованого Танчика. Плюс ви сказали, що може не бути Піхальонка. Як все це може вплинути на вашу гру?

– Звісно що Артем – це для нас втрата. Його відпустили, адже була домовленість із клубом. Хочу подякувати йому за той час, що він з нами провів, і за те, що він усе гарно зробив, тому хочу побажати йому вдачі, щоб у нього все виходило в «Жироні». По Піхальонку будемо вирішувати завтра. У Танчика була червона картка і тут теж питання. Але у нас є гравці, котрі можуть їх замінити. У нас немає такого, що тільки 11 футболістів грають. У нас усі в обоймі, усі виходять і можуть зіграти на тій чи іншій позиції, так що я не бачу у цьому особливих проблем.

– Клуб підписав Філіппова і Лєднєва. Є інформація, що в команду може повернутися Пірес. Яка вірогідність того, що новачки зіграють у завтрашньому матчі?

– Всі карти одразу відкрили. Звісно, що хлопці приєдналися до нас. Зараз потренуємося, поспілкуємося, подивимося в якому вони стані знаходяться і будемо вже завтра дивитися. Можливо, ви їх завтра побачите, – сказав Кучер.

Матч відбудеться завтра, у четвер, 10 серпня. Початок о 20.00.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

2 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

4 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

7 хв. ago

Пересоляк знову став кінцевим бенефіціарним власником Миная – у квітні сплив термін дії накладених на нього санкцій РНБО

Президент «Миная» Валерій Пересоляк став кінцевим бенефіціарним власником клубу. Читати далі

10 хв. ago

Експерти визначили найкращого тренера, гравця та символічну збірну 4-го туру УПЛ

Відбувся перенесений матч 4-го туру («Динамо» — «Ворскла»), і після того, як зіграли усі команди,…

11 хв. ago

Юрій Беньо: Такий період у кожного буває. Якщо Судаков хоче бути зіркою – мусить витримувати цей тиск

Колишній тренер «Шахтаря» Юрій Беньо в коментарі Тribuna.com прокоментував гру півзахисника гірників Георгія Судакова та виділив гравців донецької команди, які сподобались фахівцю,…

12 хв. ago