Categories: УПЛ

Став Лемкін: Шахтар – це найбільший клуб з тих, хто звернувся до мене, і вони ще й дуже хотіли підписати мене

Як ми вже повідомляли, Став Лемкін офіційно перейшов до донецького “Шахтаря”. Після переходу 20-річний ізраїльський захисник уже встиг дати інтерв’ю кільком ЗМІ на Батьківщині, зокрема, Walla, Sport 5 та One. Пропонуємо вам найцікавіші висловлювання з цих інтерв’ю.

“Шахтар” викликає у мене ентузіазм, оскільки це великий клуб, який грає у Лізі Чемпіонів. Один з найкращих клубів в Європі з великими цілями. Як і будь-який гравець, я мрію про Лігу Чемпіонів. Це найбільший клуб з тих, хто звернувся до мене, і вони ще й дуже хотіли підписати мене. В інших місцях я не відчував такого ставлення”.

“Мій перехід затримався через війну. Я хотів зрозуміти, що саме відбувається. І одразу ж запитав про війну. Поступово мені пояснили, що все буде гаразд. Потім я дізнався, що частина родини моєї матері все ще в Україні, поговорив з ними, зі знайомими та іншими гравцями і зрозумів, що все інакше, ніж показують на телебаченні. З новин робиш висновок, що вся Україна на лінії фронту, але я зрозумів, що це не так і що в більшості міст спокійно”.

“Я розмовляв з Манором Соломоном. Він не міг повідомити мені багато про війну, оскільки поїхав одразу ж після її початку, але палко рекомендував клуб і сказав, що був дуже задоволений у “Шахтарі”. Говорив, що там дуже хороші люди, які завжди допомагали йому. Також розмовляв з Гаєм Фадідою, який грає за “Чорноморець”, і він сказав, що дуже задоволений життям і війна не надто зачіпає. Просто чуєш сирени. Як в Ізраїлі”.

“В спортивному плані я погодився на перехід одразу ж. Мої друзі говорили, що в цьому плані прийняти рішення легко і я погодився з ними. Якби не війна, я б взагалі ані миті не сумнівався б і одразу підписав би контракт”.

“Три тижні тому я відвідав тренувальний табір “Шахтаря” в Роттердамі і розмовляв там з усіма. Зокрема, і з Патріком ван Леувеном. Він не міг обіцяти мені місце в стартовому складі, але він і всі в клубі змусили мене відчути себе бажаним гравцем. Я відчув, що вони дуже раді моєму приходу, і це найважливіше. Відчув, що вони хочуть підписати мене не просто тому, що я дешевий, а тому, що розраховують на мене. Мені розповіли, що стежили за мною ще до приходу ван Леувена, але прийняли рішення разом з ним”.

“Коли я вже закінчував грати в тель-авівському “Маккабі”, ван Леувен тільки прийшов і не дуже знав мене. Я пішов до “Хапоеля” не через нього, а оскільки шлях “Хапоеля” мені пасував більше”.

“Моя мати родом з України і у неї є там родичі. Вона приїде зі мною і побуде спочатку. Не знаю точно скільки, але побуде, а там побачимо”.

“Я знаю, що в команді є один правий центральний захисник і він мій прямий конкурент. В будь-якому разі, хто гратиме краще, той гратиме. Як в будь-якій команді. Зазвичай акліматизація триває півроку, і не слід поспішати. Потрібно рухатися поступово. Це Топ-клуб, там вміють працювати і я не нервую”.

Слід нагадати, що “Шахтар” сплатив тель-авівському “Хапоелю” за перехід захисника юнацьких та молодіжної збірних Ізраїлю, який вийшов з ними у фінал Євро U-21, півфінал Чемпіонату Світу U-20 та молодіжного Євро 850 тисяч євро. Контракт з чемпіоном України укладено на п’ять років.

Максимович Назар

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

3 години ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

3 години ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

3 години ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

4 години ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

4 години ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

4 години ago