Categories: Єврокубки

Панатінаїкос – СК Дніпро-1: анонс матчу-відповіді кваліфікації Ліги чемпіонів

Ліга чемпіонів, другий раунд кваліфікації
Матч-відповідь (рахунок першого поєдинку – 3:1)
1 серпня, 20:30. “Апостолос Ніколаїдіс” (Афіни)
Головний арбітр: Бастіан Данкерт (Німеччина)
Пряма трансляція: УНІАН, FootballHub

Панатінаїкос

За чотири тури до фінішу минулорічного чемпіонату Греції “зелені” мали однакову кількість очок з АЕКом та боролися за титул. Зрештою, погане завершення першості дало можливість підопічним Йовановича посісти лише друге місце. “Панатінаїкос” втратив шанс вперше за 13 років здобути чемпіонство Греції. Однак все-таки є і позитив. Вперше за вісім сезонів команда вийшла до Ліги чемпіонів – востаннє це був ще 2015-й рік. Тоді “Дніпра-1” ще не існувало.

“Зелені” передсезонку провели не з топовими суперниками. Серед команд топ-6 єврочемпіонатів був лише “Райо Вальєкано”, котрим підопічні Йовановича програли 0:1. В решті матчів було здобуто п’ять перемог та одна нічия, але і опоненти були відповідні: команди Австрії (з третьої ліги), Словенії, Румунії, Болгарії тощо.

Матч проти “Дніпра-1” для “Панатінаїкоса” був першим офіційним у поточному сезоні. У цьому контексті команди в рівних умовах. Та і наступний раунд (чи то ЛЧ, чи іншого єврокубку) команда проведе ще без внутрішнього чемпіонату: він стартує аж 19 серпня.
Кадри господарів

У першому матчі у стартовому складі “зелених” вийшов лише один грек – захисник Яніс Коцірас. Решта команди складається з легіонерів, частина з яких вже добре відчула смак сильніших грецький чемпіонатів та єврокубків. Взяти до уваги тих ж Бернарда чи Вербича, котрі грали в “Шахтарі” та “Динамо”. Або ж Шпорара чи Джурічича, які виступали в Чемпіоншипі та Серії А.

Дніпро-1

Позитиву у “дніпрян” важко зараз знайти. Хіба те, що їм дали можливість перенести матч першого туру УПЛ і зменшити втому від довгих переїздів. Відіграти два м’ячі в гостях у даному випадку виглядає, як щось поза межами фантастики. Тим паче з таким настроєм, який є в команді. Головний тренер Олександр Кучер на передматчевій пресконференції тиждень тому уже виглядав приреченим – у підсумку отримали домашню поразку. Чи покращився настрій зараз? Відповідь очевидна.

Тиснути на “Дніпро-1” ще й будуть фани. Усі квитки на цю гру були викуплені за лічені хвилини. Футбол вперше за 2,5 місці повертається на стадіон “Апостолос Ніколаїдіс” – гаряча, грецька, підтримка гарантована. Натомість “дніпряни” рік грали в УПЛ без тиску вболівальників на трибунах, та ще й під постійні вигуки Краснікова.

Спаринг-партнери “Дніпра-1” влітку були лише українськими, та і те – не всі рівня УПЛ. За результатами збори пройшли добре: чотири перемоги і одна нічия. Однак всю реальну гру команди було видно минулого тижня. Точніше її практична відсутність на фоні далеко не неймовірного “Панатінаїкоса”.
Кадри гостей

У минулому матчі “Дніпру-1” не вистачало Олександра Піхальонка. Тоді він перебував в Ужгороді і відновлювався від травми. Журналіст Володимир Звєров повідомляв, що півзахисник має шанс повернутися до матчу, однак участь Піхальонка досі під питанням.

Останні п’ять матчів Панатінаїкоса та Дніпра-1
Останні п’ять зустрічей господарів

25.07. Дніпро-1 – Панатінаїкос 1:3 (ЛЧ)
18.07. Панатінаїкос – Райо Вальєкано (ТМ)
14.07. Панатінаїкос – Хапоель (Беер-Шева) 1:1 (ТМ)
09.07. Панатінаїкос – АЕК (Ларнака) 3:1 (ТМ)
05.07. Панатінаїкос – ЦСКА 1948 (Софія) 1:0 (ТМ)

Останні п’ять зустрічей гостей

25.07. Дніпро-1 – Панатінаїкос 1:3 (ЛЧ)
18.07. Дніпро-1 – Кривбас 2:2 (ТМ)
13.07. Дніпро-1 – Рух 4:0 (ТМ)
09.07. Дніпро-1 – Металіст 1:0 (ТМ)
05.07. Дніпро-1 – Минай 4:0 (ТМ)

Особисті зустрічі між суперниками

Молодий дніпровський колектив лише другий раз бере участь у єврокубках, тож шансів перетнутися з “Панатінаїкосом” практично не було. Їхня єдина особиста зустріч датується минулим тижнем, коли греки могли трощити українську команду з рахунком значно більшим, ніж 3:1.

Орієнтовні склади

“Панатінаїкос”: Бріньйолі – Коцірас, Єдвай, Магнуссон, Хуанкар, Чокай, Перес, Джурічич, Бернард, Шпорар, Паласіос

“Дніпро-1”: Волинець – Кравець, Сарапій, Сваток, Мірошніченко, Бабенко, Піхальонок, Бланко, Третьяков, Рубчинський, Довбик.

Максимович Назар

Recent Posts

Хабі Алонсо: Настав час, коли футболісти відчувають, що матчів забагато

Головний тренер «Баєра» Хабі Алонсо прокоментував слова Родрі, який сказав, що гравці близькі до страйку через надмірну кількість матчів у…

8 хв. ago

Вінісіус Тобіас: Лунін – неймовірний гравець, людина, яка ніколи не припиняє навчатися

Захисник «Шахтаря» Вінісіус Тобіас поділився думками про Андрія Луніна, який минулі 2 сезони був його одноклубником у…

2 години ago

Жіноча команда Ворскли на приватному літаку Жеваго таки вилетіла в Глазго на матчі ЛЧ

Жіноча команда "Ворскли" все-таки вилетіла з Польщі до Глазго на матчі Ліги чемпіонів із "Селтіком",…

2 години ago

Мессі заснував продюсерську компанію

Восьмиразовий володар "Золотого м'яча", аргентинець Ліонель Мессі заснував продюсерську фірму. Про це він повідомив у…

2 години ago

Керівництво Роми пояснило гравцям причину звільнення Де Россі

Керівництво Роми пояснило команді, за що був звільнений Даніеле Де Россі. Про це повідомляє Corriere…

2 години ago

Ігор Костюк: Загалом, план на матч виконали

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк висловився щодо розгрому Руха (10:0) у матчі сьомого туру…

2 години ago