Categories: УПЛ

Віктор Грачов: Шахтар – фаворит УПЛ, від Динамо не чекаю глобальних змін на краще

Своїми очікуваннями від нового сезону з порталом «Рейтинг Букмекерів» поділився колишній нападник «Шахтаря» та відомий футбольний експерт Віктор Грачов.

— Вікторе Олександровичу, в Україні стартує другий чемпіонат в умовах війни. На що ви чекаєте від внутрішніх змагань цього разу?

— Насамперед я чекаю на перемогу української армії на фронті. Тільки завдяки ЗСУ наші команди могли провести минулий чемпіонат.

Вірю, що й майбутня першість пройде без особливих збоїв. А щодо футбольних очікувань – то великих змін чекати не доводиться, поки триває повномасштабна війна.

— Фаворит чемпіонату – «Шахтар»?

— Думаю, що так. «Гірники» практично зберегли свій склад, посилившись молодими бразильцями. Вважаю, що з новим головним тренером гра донеччан гіршою не стане, оскільки Патрік ван Леувен свого часу працював у структурі «Шахтаря» і знає, чого потрібно прагнути і який футбол показувати.

Минулого сезону цей фахівець практично з нічого зробив із «Зорі» одного з претендентів на потрапляння до Ліги чемпіонів. Ван Леувен набрався досвіду в українському футболі.
Припущу, що зміни на тренерському містку в «гірників» будуть повністю виправдані.

Головний конкурент «Шахтаря» минулого сезону – «Дніпро-1» – мене не вразив своєю грою у кваліфікації Ліги чемпіонів проти «Панатінаїкосу». Чи настільки сильні були греки, чи дуже слабкими були дніпряни… Звичайно, важко робити висновок по одному матчу, хоча справжній «Дніпро-1» я побачив лише у перші 15 хвилин другого тайму.

— Чи зможе «Динамо» вклинитися в боротьбу за чемпіонство?

— Я вже давно казав, що багато футболістів «Динамо» досягли стелі, і більшого від них чекати не варто. Якщо навіть «динамівців» очолить Фергюсон чи Капелло – це не допоможе.

Команді потрібні серйозні зміни, зокрема на тренерському містку. Але зараз, з огляду на нинішні реалії, зробити це практично неможливо. Тому якихось глобальних змін на краще я від «Динамо» не чекаю.

— Хто, на вашу думку, опиниться в когорті команд, які будуть нагорі турнірної таблиці?

— Знову не можна оминути війну – у таких умовах клубам складно робити якісь значні придбання, все ходить по колу.

Тому говорити про те, хто буде серед фаворитів у боротьбі за медалі чи єврокубкові місця, можна буде десь через вісім-десять турів після старту чемпіонату. Напевно, це будуть ті ж колективи, що були і в минулому сезоні.

— Новачки в особі «Полісся», «Оболоні» та «ЛНЗ» можуть здивувати?

— Навіть у нинішніх умовах різниця між Першою та Прем’єр-лігою – дуже велика. Тож я не вірю в те, що хтось із цих колективів у новому сезоні зможе стрибнути вище голови.

На один поєдинок може налаштуватися будь-яка команда, а ось упродовж довгого шляху зробити це складно, особливо якщо не вистачає досвіду. Першочергове завдання новачків – відбирати очки у тих суперників, які будуть перебувати в другій половині турнірної таблиці, щоб забронювати собі прописку в елітному дивізіоні.

Максимович Назар

Recent Posts

WhoScored опублікував символічну збірну 1/8 фіналу Євро-2024

Стала відома символічна збірна 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2024 за версією порталу WhoScored.Читати далі

29 хв. ago

На війні з Росією загинув фанат Динамо

Війна з росіянами продовжує забирати життя найкращих із нас.Читати далі

31 хв. ago

Криськів: Наше завдання на Олімпіаді – показати ту гру, яка давала б результат

Півзахисник "Шахтаря" Дмитро Криськів прокоментував рішення клубу дозволити футболістам поїхати на Олімпійські ігри та важливість…

33 хв. ago

Кривбас запізнився на рейс через хибне мінування аеропорту

Логістика Кривбаса зазнала змін через хибне мінування аеропорту в Кишиневі, Молдова. Про це повідомила пресслужба…

35 хв. ago

Шахтар підпише опорного півзахисника із клубу Бундесліги

Донецький Шахтаря зацікавлений в підписанні опорного півзахисника Вольфсбурга Бартола Франьїча.Читати далі

37 хв. ago

УПЛ перенесе половину матчів стартового туру чемпіонату

УПЛ збирається перенести чотири матчі стартового туру УПЛ.Читати далі

39 хв. ago