Categories: УПЛ

УПЛ. Металіст 1925 зазнав поразки від Шахтаря

“Шахтар” розпочав захист чемпіонського титулу і, як і рік тому, свій перший матч провів проти харківського “Металіста 1925”. Щоправда, за цей час багато що змінилося – команди навіть встигли змінити головних тренерів. Але минулорічна гра, яка досить несподівано завершилася внічию (0:0), мала нагадати “гірникам”, що захистити чемпіонський титул часом набагато складніше, ніж здобути.

УПЛ, 1-й тур.

Металіст 1925 Харків – Шахтар Донецьк 1 : 2.

0 – 1. Матвієнко – 31.

0 – 2. Траоре – 47.

1 – 2. Юсов – 56.

На Шахтар у першому матчі з новим тренером було дуже цікаво поглянути, адже збори в Нідерландах виявились дуже неоднозначими – “гірників” громили Аякс і АЕК, із АЗ Алкмааром було 3:3, і лише Утрехт забив донеччанам менше двох голів. Питання виникали і щодо трансферів, адже клуб підписував зовсім молодих ноунеймів із Бразилії й Еквадору.

Втім, жоден новачок не потрапив у стартовий склад. І це при тому, що Шахтар підходив до зустрічі з Металістом з колосальними втратами. Через дискваліфікацію не могли зіграти Ракіцький, Корнієнко, Назарина й Трубін, Степаненко не встиг відновитиь від пошкодження, Швед і Петряк теж в лазареті – а Судакову напередоні гри вирізали апендецит.

Як наслідок, склад Шахтаря на матч проти Металіста 1925 отримав такий вигляд.

Тим не менш, на атакувальнгій грі Шахтаря ці проблеми особливо не позначились. Донеччани домінували протягом всього першого тайму й на старті другого – до 55-ї хвилини “гірники” вели за ударами з рахунком 10:3 (6:2 у площину). Особливо активним був Зубков, який за 20 стартових хвилин тричі пробивав по воротах (двічі з меж штрафного). Мозіль впорався з усіма пострілами.

Зрештою, на 31-й хвилині “помаранчево-чорні” конвертувлаи свою перевагу у гол. Забили дуже просто – Кащук виконав подачу з кутового на дальню стійку, а Матвієнко без спротиву замкнув головою. 1:0! Здавалося, що розгром не за горами.

Втім, у завершальній третині першого тайму Шахтар нічого цікавого не створив, хоча команда була доволі ефективна у роботі з м’ячем. Згадати можна тільки падіння Траоре після проникного пасу в штрафний – але пенальті там не було. Лассіна просто не влучив по м’ячу з небезпечної позиції.

А Металіст 1925 цілком міг зрівняти рахунок, користуючись грубими помилками захисників. Ще на 25-й хвилині Курилу дали спокійно замкнути подачу з кутового – центрбек пробивав під поперечку, але Різник виручив. На 42-й же Матвієнко відпустив від себе м’яч, внаслідок чого його виборов Кравчук – а далі стався відскок і постріл Юсова. Над воротами!

Зрештою, відпочивати команди відправились за мінімальної переваги донеччан. Це давало Металісту 1925 надію над сенсацію, однак вже за хвилину після відновлення гри “жовто-сині” пропустили вдруге. Кащук віддав пас з лівого флангу на Криськіва, той п’яткою перевів у штрафний на Траоре, а Лассіна розвернувся й розстріляв ворота – 0:2!

На 54-й хвилині Сікан міг і до рогрому справу довести, потужно пробивши з дистанції, але Мозіль парирував. А після цього стався гол Металіста 1925! Бичек на дальньому куті воротарського прийняв навіс з лівого флангу, після чого скинув м’яч Юсову – новачок харків’ян же забив у порожні. 1:2!

Тим не менш, забити на куражі вдруге підопічним Едмара не вдалося. Гра вирівнялась хвилин на 10, але до кінця другого тайму Металіст 1925 огризнувся лишень пострілом Арі повз дев’ятку.

Шахтар оговтався й почав створювати гострі моменти. І знову головним героєм став Зубков – із 68-ї по 74-ту хвилини вінгер завдав три небезпечних постріли, двічі змусивши Мозіля парирувати. На 78-й же він прийняв переведення з лівого флангу й віддав проникну передачу на правий край штрафного. Криськів пробив у ближній кут, але не влучив у площину.

На ту мить Патрік ван Леувен вже випустив новачка Невертона. Саме він переводив м’яч Зубкову у моменті Криськіва. Також у нього був заблокований удар та постріл над воротами. На 79-й же хвилині Педрінью вийшов замість Криськіва, але він запам’ятався лишень кволим лонгшотом. В самому ендшпілі зустрічі на полі з’явився і опорник Кастільйо, який замінив Сікана.

Але найкращим все одно був Зубков, який на 86-й хвилині змістився з правого флангу й спробував закрутити м’яч у дальню дев’ятку. Вийшло зависоко. Втім, не цей епізод став останнім у матчі – гра завершилась значно сумніше. Бондар у компенсований час зіткнувся з Юсовим і отримав важке пошкодження, навіть не зумівши самостійно покинути поле. Його вивезли на електромобілі.

Фінальний свисток зафіксував перемогу Шахтаря з рахунком 2:1.

Максимович Назар

Recent Posts

Дибала опублікував зворушливе прощання з Де Россі: Футбол часто буває несправедливим

Плеймейкер Роми Пауло Дибала висловив прощання Даніеле де Россі.Читати далі

22 хв. ago

Фабіо Капелло: Мілану не можна звільняти Фонсеку

Відомий італійський тренер Фабіо Капелло впевнений, що з боку Мілана буде "неправильно" звільнити Паулу Фонсеку,…

26 хв. ago

УПЛ U19. Динамо з двозначним числом голів розтрощило Рух

В межах матчу 7-го туру чемпіонату юнацьких команд київське Динамо приймало львівський РухЧитати далі

26 хв. ago

Андрій Ярмоленко отримав тренерський диплом УЄФА

У Києві відбулося вручення тренерських А-дипломів УЄФА цілій групі фахівців.Читати далі

29 хв. ago

Збірна України U-16 оголосила склад на дуелі з Англією та Францією

Наставник "синьо-жовтих" Юрій Мороз обрав гравців, які представлятимуть нашу країну на міжнародних змаганнях.Читати далі

30 хв. ago

Фабріціо Романо: Мудрик визначився зі своїм майбутнім у Челсі

Вінгер Челсі Михайло Мудрик, схоже, ухвалив рішення щодо свого подальшого перебування в лондонському клубі.Читати далі

33 хв. ago