Categories: Єврокубки

Наш рівень. Чому поразка Дніпра-1 в Лізі чемпіонів цілком логічна

Вчора для України відкрився новий єврокубковий сезон.

“Дніпро-1” стартував у кваліфікації Ліги чемпіонів матчем проти грецького “Панатінаїкоса” і зробив це вкрай невдало. Наша команда вийшла на поле з тремтячими колінами, швидко пропустила, а потім майже весь перший тайм взагалі займалася незрозуміло чим. Лише в перерві Олександр Кучер, мабуть, дав гравцям прочухана, після чого віце-чемпіон України хоч трохи почав грати у футбол. Втім, навдовго це не затягнулося, адже греки забили ще двічі і забезпечили собі вкрай комфортну перевагу. Так, Олександр Каплієнко наприкінці врятував “Дніпро-1” від розгрому, але навряд чи хоч комусь від цього стало легше.

Так чи інакше, а можна сказати, що від греків ми вже вилетіли на 99,9%. І справа тут навіть не в тому, що за тиждень буде важко відіграти два м’ячі, а в різному класі обидвох команд. У складі “Панатінаїкоса” виступають футболісти з великим досвідом гри в топ-чемпіонатах, вони точно знають, що саме треба робити на полі і не тушуються від вивіски “Ліга чемпіонів”. А в нас Кучер випускає воротаря Канарейкіна, котрий до цього жодного разу не відіграв за основу в офіційному матчі. Жодних претензій до самого кіпера, але для чого таке робити? Ви ж взяли Волинця, котрий є одним із кращих голкіперів УПЛ. Для чого його ще брати, якщо в Лізі чемпіонів не випускати?

Українські вболівальники за останні роки вже почали звикати до практично постійних поразок у Європі. На жаль, далі цього буде тільки більше, бо рівень українських команд нестримно падає. І така поразка від “Панатінаїкоса” є цілком логічною, адже “Запорожець” ніколи не обжене “Мерседес”, хіба в того всі шини спустять. Вчора не спустили. Чомусь видається, що в дуелі проти “Славії” у Лізі Європи все для “Дніпра-1” складеться так само, тож треба буде боротися в плей-офф Ліги конференцій за вихід вже в ту групу. Шкода лише, що скромний литовський “Жальгіріс” вчора зумів стримати “Галатасарай” (2:2) і показав, що можна стрибати вище голови, а ми без варіантів “влетіли” грекам.

Ігор Цвик, головний редактор Sportanalytic.com

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Реал вирішив підняти зарплату Беллінгему та Вінісіусу до рівня Мбаппе

Президент мадридського "Реала" Флорентино Перес вирішив значно підвищити зарплату Джуду Беллінгему та Вінісіусу Жуніору.Читати далі

44 хв. ago

Президент Ла Ліги вважає, що Барселону визнають винною у справі Негрейри

Президент Ла Ліги Хав'єр Тебас впевнений, що "Барселона" буде визнана винною у справі про виплати…

48 хв. ago

Верес і Кривбас ініціюють створення нового турніру

В Україні, крім національного чемпіонату, кубка країни і суперкубка, може з'явитися ще один турнір, створення…

50 хв. ago

Фонсека може покинути клуб через конфлікт з Ібрагімовичем

Головний тренер Мілана Пауло Фонсека може покинути клуб через конфлікт зі Златаном Ібрагімовичем. Читати далі

53 хв. ago

Мирон Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова

Заслужений тренер України Мирон Маркевич поділився враженнями від поєдинку 1-го туру Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «Шахтарем»…

55 хв. ago

Ламін Ямал став автором ще одного рекорду в Лізі чемпіонів

Вінгер каталонської Барселони Ламін Ямал встановив віковий рекорд у матчі першого туру Ліги чемпіонів проти…

57 хв. ago