Categories: Інше

Адвокат УАФ Бойко: Тиск на Павелка та Запісоцького може негативно вплинути на український футбол на світовій арені

Адвокат УАФ Сергій Бойко припустив, що притягнення Андрія Павелка та Юрія Запісоцького до відповідальності може вплинути на виступи українських команд на міжнародній арені.

– Дві керівні особи УАФ зараз відсутні в Будинку футболу. Як це позначається на діяльності УАФ? Що ми можемо побачити в перспективі?

– Це фактично не позначається на діяльності, оскільки УАФ – громадська організація, відповідні посадові особи виконують задачі, які стоять перед громадською організацією. Це ми можемо бачити і з виступу наших спортсменів – іде мова, зокрема, про молодіжний чемпіонат Європи, на якому успішно виступили.

У той же час хочу звернути увагу, що саме такий тиск на керівництво УАФ, зокрема Андрія Павелка й Юрія Запісоцького, може негативно вплинути на український футбол на світовій арені.

На даний час у рф активно обговорюється тема щодо виключення фактично єдиного голосу України в УЄФА, оскільки пан Павелко є членом Виконкому УЄФА. Саме це сфальсифіковане кримінальне провадження може мати негативні наслідки на міжнародній футбольній арені для України.

– Коли повідомлялося про зміну запобіжного заходу для Андрія Павелка, раніше внесену заставу перерахували на користь держави. Її вже не повернути?

– Дане рішення про зміну запобіжного заходу відносно клієнта, відповідно, і стягнення застави в дохід держави на даний час, буде оскаржуватися.

Ми пройшли апеляційну інстанцію, зараз ми готуємо касаційну скаргу. І дане рішення буде оскаржене до ЄСПЛ, оскільки ті очевидні порушення, які були, на жаль, допущені львівським судом як першої, так і другої інстанції, – вони не мають бути залишені без уваги.

Такі юридичні дії будуть нами вчинятися, рішення ми прагнемо скасувати, відповідно, застава має бути повернена, і рішення про зміну також має бути скасоване, – сказав Бойко.

Нагадаємо, Андрій Павелко та Юрій Запісоцький звинувачуються в незаконному збагаченні на будівництві заводу з виготовлення штучного покриття футбольних полів. Обидва функціонери наразі перебувають в СІЗО.

 

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Захисник Вереса: Ми хотіли перемогти, їхали в Одесу тільки за перемогою

Захисник "Вереса" Семен Вовченко прокоментував здобуту нічию у матчі з "Чорноморцем" (1:1) в рамках 10-го…

3 години ago

Едуард Сарапій: Ми прагнемо бути на вершині турнірної таблиці

Захисник “Полісся” Едуард Сарапій прокоментував гру проти “Лівого Берега” (0:0) у 10-му турі УПЛ.Читати далі

3 години ago

Олег Кожушко: Були потрібні три очки любою ціною

Нападник “Кривбасу” вперше вийшов на полі восени.Читати далі

3 години ago

Василь Кобін: Ми намагаємося вижимати на полі по максимуму

Головний тренер "Інгульця" Василь Кобін прокоментував поразку своєї команди від "ЛНЗ" (0:2) у 10-му турі…

3 години ago

Рома – Інтер. Відомі оцінки Артема Довбика за матч Серії А

Джаллороссі” не змогли здобути залікові бали у домашньому поєдинку з “Інтернаціонале” (0:1).Читати далі

3 години ago

Екс-форвард Динамо відзначився голом в Італії

Форвард Емполі Богдан Попов запалює в Італії. Українець в черговому матчі відзначився голом.Читати далі

3 години ago