Канцлер Німеччини назвав заяви москви про Бучу цинічною брехнею і пообіцяв Україні нові поставки зброї

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відповів на запитання депутатів Бундестагу. Звісно, в центрі уваги діалогу між главою уряду та парламентарями була війна України з росією.

Шольц відзначив, що жахливі кадри з Бучі його глибоко вразили. “Перед своїм відходом російські солдати влаштували різанину українських цивільних осіб, у тому числі дітей, жінок та літніх людей, а вбивство цивільних осіб є воєнним злочином”, цитує німецького лідера Німецька хвиля.

Він назвав “цинічною брехнею” твердження Москви про те, що йдеться про інсценування, і закликав притягнути до відповідальності злочинців та замовників. При цьому Шольц розповів про те, що його уряд підтримує всі міжнародні зусилля, спрямовані на похвилинне відновлення картини звірств у Бучі та інших українських містах та селах, допомагає розслідувати злочини та збирати докази.

Олаф Шольц зажадав від Путіна “негайно припинити цю вбивчу та самогубчу війну й вивести свої війська з України”. А доки це не станеться, продовжував канцлер, Німеччина й надалі надаватиме Україні всебічну допомогу, зокрема і зброю. Таку, що є в арсеналах Бундесверу, додав Шольц, і що діє швидко та ефективно.

Ще один напрямок – посилення санкційного режиму. На підході вже п’ятий пакет санкцій, які, за словами канцлера, “цілеспрямовано сприятимуть тому, щоб росія відчула наслідки цієї війни і припинила її”.

Чи буде це постачання зброї, чи йдеться про прийом українських біженців чи санкції, ціль Берліна, відверто заявив Олаф Шольц, полягає в тому, щоб “росія не перемогла у цій війні”.

Нагадаємо, раніше Олаф Шольц заявляв про необхідність покласти край німецькій залежності від імпорту російських нафти, газу та вугілля якнайшвидше і гранично інтенсивно.

Максимович Назар

Recent Posts

Артем Кравець: Сподіваємося, що найближчим часом в Лізі Європи набиратимуться очки

Радник президента київського "Динамо" Артем Кравець поділився коментарями щодо програшу киян у Лізі Європи проти…

9 хв. ago

Президент Металіста 1925: Намагатимемося все зробити, щоб вийти в УПЛ через перехідні матчі

Президент харківського “Металіста 1925” Володимир Носов відповів на питання вболівальника, який поцікавився ціллю команди на…

16 хв. ago

Реал офіційно продовжив контракт з лідером одразу після важкої травми

Захисник Реала Дані Карвахаль продовжить виступати за Мадрид як тільки оговтається після травми.Читати далі

19 хв. ago

Друга ліга. Олександрія-2 розгромила Чайку

В межах 9-го туру Другої ліги "двієчка" Олександрії розтрощила ЧайкуЧитати далі

22 хв. ago

Наставник Евертона озвучив терміни відновлення Віталія Миколенка

Головний тренер "ірисок" Шон Дайч розповів про кадрові проблеми ліверпульців.Читати далі

33 хв. ago

Вболівальники Реалу прокоментували гру Андрія Луніна в поєдинку з Вільярреалом

У суботу, 5 жовтня, мадридський Реал з Андрієм Луніним у воротах переміг Вільярреал (2:0) у…

40 хв. ago